CAIO Minden: Geen hoofdrol voor Nederlandse enkelspannen

Moderators: Amaryllis, Hanmar, Polly, Dani, Shanna, khirshanta

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gem

Berichten: 16640
Geregistreerd: 12-05-07
Woonplaats: Brach

CAIO Minden: Geen hoofdrol voor Nederlandse enkelspannen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-07-15 22:46 Tip de Nieuwsredactie

http://www.hoefnet.nl


Afbeelding
De Nederlandse ponyenkelspannen zijn er in het Duitse Minden niet in geslaagd om hoge dressuurscores te realiseren. Het beste Nederlandse resultaat werd gereden door Annegreet Zaayer, die Ravel naar de negentiende plaats reed met 54,46 strafpunten. Marissa Schuiling volgt haar in de uitslag met een gering verschil (score: 55,04). Over de winnende proef waren de juryleden het wel met elkaar eens. Die werd gereden door de Duitser Fabian Gänshirt, die eerder dit seizoen in Dillenburg zich met een derde plek al in de kijker reed. Zijn voskleurige pony David L is bijzonder aansprekend en scoorde 40,45.

Over de verrichtingen van regerend wereldkampioen Martin Hölle was het jurycorps minder eensgezind. Hölle werd door het Belgische jurylid Mark Wentein beloond met 199 punten, maar de Deense Pia Skar zag in Hölle’s proef niet meer dan de 24e plaats en 166,5 punten. Uiteindelijk is Hölle uitgekomen op 45,89 strafpunten en staat hiermee ex aequo tweede met de Brit Robert Buck.

Minden kent een landenwedstrijd per discipline. Het Nederlandse enkelspanteam (Melanie Becker, Marissa Schuiling en Tonnie Cazemier) staat nu op de achtste plaats. Zaterdag in de marathon mogen de Nederlandse menners dus flink aan de bak.

Vandaag werden ook de tweespan pony's veterinair gekeurd. De allround pony Roy van Yvonne Houten kreeg geen groen licht en dat is uiteraard een domper voor de dressuurspecialiste. De overige Nederlandse tweespan pony’s kwamen wel door de keuring.

Het programma van donderdag is ingeruimd voor de tweespan dressuur. Yvonne Houten is als eerste Nederlandse aan de beurt om 10.20 uur met Pessoa en Vico. Ook vindt morgen de veterinaire keuring van de vierspan pony’s plaats.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.
Klik hier voor de foto's van de enkelspannen dressuur.

Zie eerder:
[VN] Nederlands team landenwedstrijd ponymennen Minden bekend
[VN] CAIO Minden: Nederlandse pony-enkelspannen "fit to compete"


Gem

Berichten: 16640
Geregistreerd: 12-05-07
Woonplaats: Brach

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-07-15 09:26


:)F Erkend Control Freak :)F !!

"Arguing with a Narcissist is like getting arrested. Everything you say can and will be used against you"

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: kiki1976, lovehaffie, se7entje, smurfje, Sting, Svadilfari1 en 31 bezoekers