CAI Chablis: sterke start voor Wolter van der Veen

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gem

Berichten: 16636
Geregistreerd: 12-05-07
Woonplaats: Brach

CAI Chablis: sterke start voor Wolter van der Veen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-07-15 09:04 Tip de Nieuwsredactie

http://www.hoefnet.nl


Onder tropische temperaturen werd gisteren in Chablis de dressuur verreden van de twee-en vierspan pony’s en de enkel-en tweespan paarden. Wolter van der Veen bewees opnieuw in sterke vorm te verkeren en schreef de dressuur op zijn naam bij de tweespan pony’s. Rudolf Pestman zette met de derde plaats het beste Nederlandse resultaat neer in de enkelspanrubriek.

Tweespan pony’s

Van der Veen liet een prachtige en zeer correcte proef zien waarbij zijn Welsh pony’s een mooi blok vormden. Van der Veen heeft een gat van ruim 6 strafpunten geslagen met zijn naaste concurrent, de Belg Pieter van den Broeck. Heidi te Poele behaalde de achtste plaats, Cas Hendriks werd tiende.

Enkelspan paarden

De 12-jarige bonte ruin Diesel van Rudolf Pestman was aan de hete kant, maar liet zich goed bewerken. De Française Anne Violaine Brisou won de dressuur, nipt voor de 16-jarige Marie Tischer. Eline Houterman reed haar Vygo naar de zesde plaats. Piet de Ronde staat na de dressuur op de elfde plaats, voor Jacqueline de Groot en Ans van der Velden.

Vandaag staat de internationale enkelspan ponydressuur op het programma en komen de nationale menners in actie in de hoofdpiste van Chablis. De Nederlandse deelnemers komen zaterdag weer in actie tijdens de marathon.

Door de aanhoudende hitte heeft de organisatie besloten het A-traject van de marathon te laten vervallen. Er is een twee kilometer lang traject uitgezet wat voor de deelnemers vrij is om te gebruiken als opwarming. De organisatie doet er alles aan om voor zo veel mogelijk verkoeling te zorgen. Zo zijn er in het B-traject poorten opgesteld met sproeiend water waar de deelnemers in iedere ronde onderdoor kunnen rijden om af te koelen.
De nabijgelegen rivier biedt verkoeling én vermaak voor de deelnemers en hun teams.

Klik hier voor de uitslagen.
Klik hier voor de foto's.

Zie eerder:
[VN] CAI Chablis: alle Nederlandse paarden goedgekeurd


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amaryllis, Elvirawortel, Hananass, Joepy288, Kinke, LindyRook, MarinkeB, Miiej, Robin_Rikkie, Rowyj, tessyke, Wescha, xkmmtjeee en 29 bezoekers