CSI Twente: Ben Schröder wint 1.45 m rubriek

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gem

Berichten: 16636
Geregistreerd: 12-05-07
Woonplaats: Brach

CSI Twente: Ben Schröder wint 1.45 m rubriek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-06-15 14:27 Tip de Nieuwsredactie

http://www.csitwente.nl


Voor Ben Schröder begon de zaterdag met een fraaie primeur. De Tubbergenaar won met de elfjarige donkerbruine ruin Complemento (v. Contender) van eigenaresse Valeria Sakalova de pittige rubriek over 1,45 meter voor de Gold League. En dat was voor Schröder de eerste keer in zijn loopbaan dat hij de sterkste was in een internationale proef op het Erve Maathuis waar zijn loopbaan ooit begon.

Ben Schröder moest in de barrage afrekenen met de Italiaan Daniele Augusto da Rios met Luce del Castegno, de enige die net als hij in het basisparcours zonder averij was gebleven.
“Het was een heel moeilijke proef”, vond Ben Schröder na afloop, “een kwalificatie voor de Grote Prijs waardig. Je hebt dan een paard nodig met een beetje ervaring. Struikelblok was de ouderwetse stenen waterbak onder de grond. Dat zijn de meeste paarden niet gewend. Ook de laatste lijn was heel lastig met heel ruime galop naar de steilsprong met water eronder en daarna de korte galop naar de dikke oxer.”

De zwaarte van de proef bleek uit de uitslag, want beide kandidaten voor de eindzege slaagden er in de extra rondgang niet in foutloos te blijven. De Italiaan tikte een balk af op de eerste hindernis van de tweesprong, waardoor de Twentenaar in een zetel leek te belanden. Maar Schröder zelf ging al op de eerste sprong in de fout.
“Dit paard heeft altijd hard gereden en ik dacht ‘m mooi iets binnendoor te kunnen rijden. Daardoor tikte hij net iets boven op de balk. Gelukkig is Complemento heel voorzichtig en maakt hij niet zoveel fouten. Ik wilde daarom ook na die fout niet als een idioot rondgaan, ook al omdat ik wel binnen de tijd van die Italiaan dacht te kunnen blijven. Het was wel een beetje mikken, maar het is mooi gelukt.”

Schröder hield uiteindelijk iets meer dan een halve seconde over ten opzichte van Da Rios en boekte daarmee dus eindelijk de voor hem historische zege, nadat hij in zijn succesjaar 1999 als nationaal kampioen achter Robert Smith tweede was geworden in de strijd om de Grote Prijs van Twente.
“Bij de landelijke ruiters heb ik hier onder meer al drie keer het Open Twentse kampioenschap in de klasse Z en twee keer in het ZZ gewonnen. Internationaal was het er nooit van gekomen, misschien wel omdat je hier voor eigen publiek snel bijna te gretig bent.”

Derde werd de Belg Thierry Goffinet met de hengst U Chin van Schuttershof (v. Chin Chin), gevolgd door Suus Kuyten met Dallas du Domaine Z (v. Darco) en de Zweed Alexander Zetterman en de KWPN'er Zidane (v. Sam R).

Klik hier voor de uitslagen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 15 bezoekers