Strengere straffen onderweg voor gebruik doping

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Focussed

Berichten: 21761
Geregistreerd: 15-06-07

Strengere straffen onderweg voor gebruik doping

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-12-13 18:51 Tip de Nieuwsredactie

http://www.horseandhoud.co.uk

Geschorste ruiters kunnen mogelijk moeite krijgen met werken in de paardenindustrie wanneer FEI de nieuwe WADA (World Anti Doping Agency) code aanneemt met ingang van 2015.

Tot op heden kunnen ruiters die geschorst zijn doorgaan met onder andere lesgeven, het fokken en verkopen van paarden en FEI evenementen bijwonen. Maar met het nieuwe artikel 2.10 van de WADA wordt het iedereen die wedijvert in elite sport verboden om een "professionele associatie" te hebben met een geschorst individu. Ook verhoogt de WADA de minimum schorsing voor de meeste overtredingen van twee naar vier jaar.

Eventer Jock Paget zou flink getroffen worden wanneer zijn mogelijke schorsing voor de positieve test van Clifton Promise aanhoudt tot 2015. Paget is al gestopt met het trainen van internationale ruiters uit Nieuw Zeeland.

Het zou ook wanorde kunnen scheppen bij de endurance in het Midden Oosten. Sommige ruiters die in het verleden geschorst zijn geweest hebben daar rollen in het management van grote stallen. Onder andere Mubarak Bin Shafya, van de Sheikh Mohammed's premier Al Aasfa stallen, Ali Salman Al Sabri, welke na zijn schorsing het Al Barari district leidt en Ali Al Muhairi, welke voor vier jaar is geschorst in maart 2012 maar kort geleden pas ontslag heeft genomen als trainer bij de Skekh Hamdan snr's SAS Stables.

WADA documenten suggereren zelfs dat doping overtreders niet langer gratis assistentie mogen verlenen aan atleten. De anti-doping reglementen van de FEI volgen de WADA code sinds 2009 altijd op korte voet. Een FEI woordvoerder laat weten dat er overleg wordt gepleegd met de nationale federaties voor er wordt gestemd op de General Assembly in 2014. "Maar zolang we een sport besturen waarbij dieren betrokken zijn zullen we regels moeten implementeren die over het algemeen consistent zijn met de WADA code, met betrekking tot het bepalen van de anti-dopingregels, het beheer van de resultaten, eerlijke hoorzittingen, consequenties van overtredingen en hoger beroep." lichte de woordvoerder toe.

Alastair Cotton, een advocaat bij Farrer & Co LLP met speciale interesse in de sport, zegt: "De meerderheid van de veranderingen zullen ongetwijfeld de mogelijkheid tot het tegengaan van doping verbeteren. Ze versterken de anti-doping boodschap terwijl we ons voortbewegen naar een meer rechtvaardig systeem."


Linda1997

Berichten: 3553
Geregistreerd: 15-04-11
Woonplaats: Zuid-Korea

Re: Strengere straffen onderweg voor gebruik doping

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-13 23:29

2015 pas? Die zwaardere straffen zijn vast onderweg met de Fyra.

daffie1986
Berichten: 3841
Geregistreerd: 26-04-05
Woonplaats: Southland, Nieuw-Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-13 05:10

ik zou het ook liever in zien gaan in 2014. Wat jock paget betrefd is dat ook deels dankzij de ESNZ dat hij geen les meer geeft aan internationale starters. ESNZ hanteerd een behoorlijk streng regelement als het op doping aan komt. Hij zou les geven tijdens het 3-daagse evenement in Puhinui en daar mocht hij ook niet heen van de ESNZ


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 22 bezoekers