KWPN HK: In totaal 205 hengsten naar Den Bosch

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
ThePast03
Berichten: 49847
Geregistreerd: 01-05-03

KWPN HK: In totaal 205 hengsten naar Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-12-13 00:15 Tip de Nieuwsredactie

http://www.kwpn.nl


Afbeelding
Gelderse Hengst Cat.nr. 651 Fantastique x Ahoy
©Facebook Gelderse paarden

Gisteren is de nakeuring, en daarmee de gehele eerste bezichtiging, afgerond in Ermelo.
De nakeuring voor de springhengsten heeft nog eens 11 hengsten opgeleverd die naar de tweede bezichtiging mogen. Een goede oogst, uit een totaal van 24 springhengsten. “Het was een plezierige dag voor ons vandaag. We hebben een aantal complete hengsten in de baan gehad, die zowel qua type als springen konden overtuigen. Ook genetisch gezien hebben we diverse zeer interessante hengsten kunnen selecteren”, reageert Daan Nanning na afloop. Tot de opvallendste paarden van de dag behoort de goed springende, jeugdige Grodino (Eldorado van de Zeshoek uit Sorina prok v.Celano, fokker J. van Loon uit Valkenswaard) van Alan Waldman uit Putten. Daarnaast kreeg Eldorado van de Zeshoek nog een zoon door. Met veel gummi sprong Golddigger (Querly Elvis uit Wella stb-ext v.Corland) van f/g W.A.M. Nijenkamp uit Weerselo, en een heel compleet springpaard lijkt de genetisch interessante Oriënt Express-zoon Bottleneck (uit Dame Ricard v.Laudanum xx, fokker E.A.R.L. Haras de la Gisloterie uit Calvados (F) van combinatie Aaldering-Swelheim en J.P. Sinnack uit Bocholt.


Naast de springhengsten zijn er ook nog vier Gelderse en vijf dressuurhengsten toegevoegd aan de collectie voor de tweede bezichtiging. In totaal zijn daarmee 205 hengsten geselecteerd, 117 in de springrichting, 84 in de dressuurrichting en 4 Gelderse hengsten. Commissievoorzitter Wim Ernes toonde zich tevreden over de oogst van de nakeuring. “Van de 13 gepresenteerde hengsten konden we er vijf meenemen. Vijf nette, correcte paarden waaronder één uitschieter.” Die uitschieter genaamd Titus is bekend onder de naam Glock’s Toto Jr. (Totilas uit Desperada v.Desperados, fokker Schmidt uit Naumburg) van Gaston Glock uit Velden Am Wörthersee. De al bij Hannover goedgekeurde hengst viel op met zijn kracht en houding in beweging, ondanks dat hij wat aan de frisse kant was.

Bij de Gelderse hengsten viel de van fokrichting gewisselde Charmeur-zoon Gentleman (uit Pastrade keur pref v.Flemmingh) van f/g A.A.M. Jansen uit Homoet het meest positief op. “We hebben vier knappe, voldoende langgelijnde hengsten kunnen selecteren met een goede Gelderse opdruk. De Charmeur-zoon is een modern paard voor deze fokrichting, maar we kiezen er ook bewust voor om die aansluiting met de sport en de rijpaarden op te zoeken. Dat is toch de toekomst, daar moet je naar toe”, reageerde commissievoorzitter Reijer van Woudenbergh.


eenitraM
Berichten: 10641
Geregistreerd: 24-08-06

Re: KWPN HK: In totaal 205 hengsten naar Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-13 17:03

Waar zijn de filmpjes van de hengsten te vinden?

Ik kan alles weerstaan, behalve verleiding. <<)

Anoeska27

Berichten: 4445
Geregistreerd: 28-02-03
Woonplaats: Meerveld

Re: KWPN HK: In totaal 205 hengsten naar Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-13 17:04

Een aantal in de Salesroom op de KWPN site en een aantal op FB bij de diverse eigenaren/hengstenhouders.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-13 19:53

Marga schreef:
De Charmeur-zoon is een modern paard voor deze fokrichting, maar we kiezen er ook bewust voor om die aansluiting met de sport en de rijpaarden op te zoeken. Dat is toch de toekomst, daar moet je naar toe”, reageerde commissievoorzitter Reijer van Woudenbergh.


De Gelderse nog moderner ja joh >;)
Waarvoor zou je dan nog een aparte fok richting moeten hebben :x

Ik vind sommige al vrij modern :=

GJ9

Berichten: 4006
Geregistreerd: 23-06-08
Woonplaats: Barneveld

Re: KWPN HK: In totaal 205 hengsten naar Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-13 20:18Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Angelkisssss, Anne., Faitherr, JoliekeDH, odilekk, QuintaenJojo, saarie en 27 bezoekers