Halfbroer van Hickstead door naar tweede bezichtiging KWPN

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sammie

Berichten: 71599
Geregistreerd: 04-06-03

Halfbroer van Hickstead door naar tweede bezichtiging KWPN

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-12-13 21:44 Tip de Nieuwsredactie

http://www.kwpn.nl / http://www.bokt.nl


Goede laatste springdag eerste bezichtigingen


Bij de geselecteerde springhengsten van vandaag zit een halfbroer van springpaard Hickstead (v. Hamlet). Gino H is namelijk een zoon van Calvino Z, maar komt uit dezelfde moeder als Hickstead.


Op de laatste reguliere springdag van de eerste bezichtiging zijn er in totaal 23 (van de 54 gepresenteerde) hengsten uitgenodigd voor de tweede bezichtiging in ’s Hertogenbosch, waarmee het voorlopige totaal nu uitkomt op 106. Onder de geselecteerde hengsten bevonden zich drie van de Grand Prix-hengst Carambole en drie patente springers van de internationale sport- en fokhengst Cantos. De hengstenkeuringscommissie bestempelde de dag als zeer positief. “We hebben een aantal echt goed springende hengsten in de baan gehad, en vanmorgen op het straatje waren we ook al positief gestemd. Getalenteerde hengsten met verschillende bloedvoeringen, dus daar zijn we heel blij mee richting Den Bosch”, lichtte Daan Nanning toe. Enkele uitschieters waren bijvoorbeeld de extra springende Chelthago Z-zoon Gladstone (uit Classic Queen prok v.Upgrade). Met name op de oxer toonde hij extreem veel afdruk en lichaamsgebruik, waarmee hij zijn geringe stokmaat compenseerde. Een compleet paard lijkt de goed springende Numero Uno-zoon Giorgio (uit Odisina elite pref v.Nimmerdor), die veel balans in galop heeft en met overzicht en goede reflexen springt. Met veel afdruk en vermogen maakte de stoere Cardento-zoon Lucky Won van het Bevrijdthof (uit Wonder A.S. v.Heartbreaker) een goede indruk. "Met veel afdruk en vermogen maakte de stoere Cardento-zoon Lucky Won van het Bevrijdthof een goede indruk", aldus de jury.

Ook G.Zarah R52 (Catoki uit D.Zarah R 7 ster EPTM-spr prok v.Tolan R), dankzij zijn goede lichaamsgebruik en sprongafloop. Een halfbroer van de KWPN-goedgekeurde hengst Saffier (v.Stakkato), G (Cassini Gold uit Thou-Chou W v.Escudo I), liet ook een overtuigende verrichting zien. Deze hengst viel op met zijn vermogen, lichaamsgebruik en afdruk. Aanstaande vrijdag wordt er nog een heel stel dressuur- en springhengsten verwacht op de nakeuring.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: boedjang, DayDream21, Em_, fedjeraketje, Finesse, jesvoltige, Maanon_, Marloes_R, mnka, Schuur_, Secretly, Stal_Fiore, Varekaj, ZKD en 22 bezoekers