HC Roosendaal: Capri Sonne op herhaling

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sammie

Berichten: 71599
Geregistreerd: 04-06-03

HC Roosendaal: Capri Sonne op herhaling

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-12-13 21:22 Tip de Nieuwsredactie

http://www.kwpn.nl
Ingezonden door Bokker Ketaki

Net als in Deurne en Enschede bleef vanmiddag in de klasse Z/ZZ-Licht van de GMB KWPN/KNHS Hengstencompetitie de top-twee ongewijzigd. Voor de derde maal op rij kwam de AES-gekeurde Rhodium-zoon Duval’s Capri Sonne JR (uit Wendela v.San Remo) onder Dinja van Liere bovenaan in deze gecombineerde rubriek. Hun verrichting op ZZ-Licht niveau bleek voor de juryleden Jan Wolfs, Karin Retera en Jeroen Hulsman goed voor 87,5 punten, bestaande uit negens voor de stap, galop en algemene indruk. De draf en gedragenheid&souplesse waren goed voor 8,5-en, evenals het exterieur. Hij beweegt met veel balans en afdruk.

De KWPN-goedgekeurde hengst Cupido (Daddy Cool uit Promise elite prest sport-dres v.Jazz) onder José van Haaren bemachtigde voor de derde maal de tweede positie. In Roosendaal kreeg het duo 80,5 punten, waaronder voor de draf en galop 8,5-en. De looplustige Cupido had wat last van spanning in de proef maar liet zien over drie goede basisgangen en een sterke bewegingstechniek te beschikken.

Met 77 punten pakte de KWPN-goedgekeurde hengst Chagall D&R (Jazz uit Annabel elite pref v.De Niro) onder Patrick van der Meer de derde positie, net vóór zijn KWPN-collega Sollenburgs Charmingmood (Winningmood uit Nedorette W keur sport-dres v.Contango) onder Tom Franckx.


Klasse L
In de klasse L ging de overwinning in de GMB KWPN/KNHS Hengstencompetitiewedstrijd van Roosendaal naar de KWPN-goedgekeurde hengst El Capone (UB40 uit Vamora elite v.OO Seven) onder Marieke van der Putten, die daarmee voor de derde maal op rij als beste naar voren kwam. El Capone kreeg in totaal 87,5 punten. “El Capone heeft een goede, ontspannen proef laten zien. Voor de stap hebben we hem een 9 gegeven, hij toont daarbij een goed lichaamsgebruik en veel rust. De draf is heel lichtvoetig met een fraai voorbeengebruik, en in galop heeft hij veel balans en is hij al heel goed rechtgericht”, oordeelde Jan Wolfs namens de jury. Met diverse 9-s en 8,5-en bleef El Capone voor op de hengsten Expression (Vivaldi uit Melody keur pref sport-dres v.Vincent) onder Diederik van Silfhout en een duidelijk verbeterde Everdale (Lord Leatherdale uit Aliska K elite EPTM-dres v.Negro) onder Benjamin Maljaars. Beide hengsten scoorden 85 punten en deelden daarmee de tweede positie. Expression liet een hele actieve bewegingsvorm zien met veel tact, afdruk en sterke verruimingen. Everdale toonde veel kracht in beweging en ruim voldoende houding. De eveneens duidelijk progressie vertonende Ebony (Painted Black uit Vanolite v.Jazz) liet ook een goede proef zien, waarvoor hij 81,5 punten kreeg en de vierde plek innam.


PaysBas

Berichten: 4994
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Somewhere

Re: HC Roosendaal: Capri Sonne op herhaling

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-13 09:10

Het paard heet toch volledig; Duval’s Capri Sonne JR
Zou het netjes vinden naar de sponsor cq. eigenaren als dan ook de volledige naam in de titel wordt gebruikt.

KNHS ZAL DE KOSTEN OP DE LEDEN VERHALEN wij zwijgt stemt toe dus WEES SLIM—> https://petities.nl/petitions/wij-wille ... ?locale=nl

Sinterklaas & Zwarte Piet zijn onderdeel van de Nederlandse cultuur. En nee ik ben geen racist. Racisme staat compleet los van dit oer-Hollandse feest.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Sinterklaas

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Daancha, kershoeve, kyrkelover, Ratties4life, Relien en 15 bezoekers