Genève: Gerco Schröder pakt vierde plaats

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Dinopino

Berichten: 9395
Geregistreerd: 25-01-02

Genève: Gerco Schröder pakt vierde plaats

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-12-13 18:22 Tip de Nieuwsredactie

www.knhs.nl


In Genève werd een internationale Grote Prijs voor springruiters verreden in het kader van het Rolex Grand Slam. Deze wedstrijd omvat de Grote Prijzen van Aken, Calgary en Genève. In Genève zegevierde de Zwitsers Olympisch kampioenscombinatie Steve Guerdat met Nino de Buissonnets. Guerdat moet toch even hebben gebaald, want in Calgary mistte hij met NASA de barrage van de Grote Prijs op een paar tienden van een seconde en werd daar tweede. Daardoor ging daar de zege zonder dat er een barrage gereden hoefde te worden naar de Belgische Pieter de Vos met Candy, die nu bij een overwinning in Genève recht had op een bonus van 500.000 euro. De Vos plaatste zich wel voor de barrage, maar eindigde door twee springfouten als negende. Door tweede te worden in Calgary mistte Guerdat nu ook die bonus.

Gerco Schröder reed een zeer sterke eerste ronde, waarin London fenomenaal sprong en nergens in de buurt van het hout kwam. "Op vrijdag stond er een zware proef, waarover maar liefst 16 combinaties foutloos bleven. Dat betekende dat de parcoursbouwer voor een zware opgave stond om voor deze Grote prijs een selectief parcours te bouwen. Ik denk dat hij daar in geslaagd is, want hij koos er voor om de ruiters vele keuzes te bieden om tussen de hindernissen een galopsprong meer of minder te maken, waarbij de tijd redelijk krap stond", vertelde Gerco. In de barrage leek Schröder niet tot het uiterste te gaan en stuurde London beheerst en vlot over het barrageparcours, dat op een roll back na feitelijk een lange lijn was. Schröder was in de barrage de zesde starter en voor hem had alleen Guerdat in de barrage alle palen laten liggen. "In de barrage had Guerdat een foutloos parcours neergezet in een snelle tijd. Zijn paard is van nature snel en voorzichtig Daarom wist ik dat het voor mij moeilijk zou zijn om die tijd te verbeteren Ik heb er voor gekozen om een vlotte foutloze barragerit te rijden en om dan maar af te wachten waar ik zou eindigen. Dat ik uiteindelijk vierde ben geworden is temidden van dit wereldveld een prestatie waar ik tevreden op kan terugkijken".

Na Gerco Schröder kwamen nog de in topvorm verkerende Brit Scott Brash, die voor deze gelegenheid Hello Sanctos had gezadeld en die tweede werd, voor De Fransman Simon Delestre met Classic Bois Margot. Maikel van der Vleuten (Someren) liep met VDL Groep Verdi NOP tegen een springfout aan in het basisparcours. "De tijd stond behoorlijk krap en naar de insprong toe kon je kiezen tussen vijf lange galopsprongen of zes korte. Omdat de tijd krap stond koos ik er voor om een galopsprong minder te maken. Verdi tikte heel licht met de voorbenen tegen de bovenste paal van de steilsprong, die daardoor viel", vertelde Maikel, die ook nog tegen een strafpunt aanliep voor het overschrijden van de tijd. "Het was een zwaar parcours dat wel te springen was, maar vergeet niet dat in deze wedstrijd de beste ruiters en de beste paarden van de wereld aan de start kwamen. Dat zijn combinaties die de moeilijkste opgaves die een parcoursbouwer kan bedenken dankzij de controle op het oog gemakkelijk kunnen oplossen. Het probleem in dit parcours was dat er veel halve afstanden inzaten, dus of zes korte galopsprongen of vijf lange.Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Birgit02, galgo, Hootje, iirrssjjee, LisaVH96, Lisette0 en 31 bezoekers