Geen Ludo Philippaerts in Mechelen

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
ThePast03
Berichten: 49847
Geregistreerd: 01-05-03

Geen Ludo Philippaerts in Mechelen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-12-13 15:47 Tip de Nieuwsredactie

http://www.galop.be / http://www.bokt.nl


Ludo Philippaerts ziet af van deelname aan Jumping Mechelen en zal pas in het voorjaar van 2014 opnieuw in competitie treden. De gedwongen rustperiode duurt al enkele maanden nadat zijn paard Challenge van de Begijnakker tijdens het EK van afgelopen zomer een oogblessure opliep.

“Na weken van onzekerheid is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel” zegt Ludo Philippaerts die op de wereldranglijst is weggezakt naar de 75e plaats. “Volgende week keert Challenge terug uit de kliniek. Het zal een emotioneel en intens moment worden want ik heb mijn maat lang moeten missen. Challenge komt terug, daar twijfel ik geen moment aan. Eens hij opnieuw bij ons is gaat hij meteen aan de slag en beginnen we aan de weg terug. Na de feestdagen doe ik hetzelfde en bouwen we op naar het buitenseizoen. Het is de bedoeling dat Challenge en ikzelf in maart opnieuw wedstrijden gaan rijden. De voorbije weken heb ik hard gewerkt waardoor ik zelfs de tijd had niet om mijn sport te missen maar nu begint het stilaan te knagen. Ik heb de voorbije weken heel veel contacten gelegd en ben actief op zoek naar één of twee evenwaardige paarden als Challenge om er volgend jaar opnieuw voluit tegen aan te gaan. Neen, van Philippaerts zijn ze nog niet af. Dat kan ik je verzekeren.”

Voor het eerst in jaren moet Ludo Philippaerts noodgedwongen toekijken in Mechelen. “Ik zal de eerste supporter zijn voor mijn zonen maar ik weet nu al dat het op dat moment een dubbel gevoel zal zijn want ook ik zou graag rijden maar ik moet dit jaar noodgedwongen passen. Van de voorbije 32 edities van Jumping Mechelen stond ik 30 keer aan de start. Twee keer won ik in Mechelen. In 2008 (Winningmood v/d Arenberg) en in 1991 (Fidelgo). Ooit moet daar een derde bijkomen. Als ik het niet ben, dan mijn zonen.”


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Caitje__, aishcream, Bismarck, boedjang, Chabby, froukje_, hielkebro, Indi_Vito, JoliekeDH, Leo, Mattice, Renske_NW, roos_xoxo, sabje23 en 37 bezoekers