In totaal al 83 springhengsten naar 's Hertogenbosch

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gem

Berichten: 16636
Geregistreerd: 12-05-07
Woonplaats: Brach

In totaal al 83 springhengsten naar 's Hertogenbosch

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-12-13 11:03 Tip de Nieuwsredactie

www.kwpn.nl


Met de 13 vandaag geselecteerde hengsten in de eerste bezichtiging staat het voorlopige totaal op 83 springhengsten. Met nog één reguliere keuringsdag op maandag, en de naar verwachting drukke nakeuring volgende week vrijdag voor de boeg. Van de 50 hengsten kregen er vandaag dus 13 groen licht.
“Qua aantal zijn dat er niet zoveel, toch hebben we een positief gevoel overgehouden aan vandaag. We hebben een aantal complete paarden gezien waarvan we denken dat ze nog ver zullen komen”, licht Daan Nanning toe.

Heel interessant is de scherpe Baloubet du Rouet-zoon Genius (uit Nicce prest v.Cantus). Daan Nanning: “We hebben drie beloftevolle Baloubet’s kunnen selecteren, waaronder deze speciale halfbroer van Vleut. Ook met de heel goed springende Baloubet du Rouet x Quidam de Revel en de over veel vermogen beschikkende Baloubet du Rouet x Jalisco B zijn we verheugd.”

Ook een compleet paard lijkt de Bacardi VDL-zoon Gehazia VDL (uit Tolivia VDL elite pref v.Corrado I). Daan Nanning: “Bacardi heeft maar heel weinig gedekt dus we zijn blij dat er vandaag zo’n goede zoon van hebben gezien, die een goed model heeft en met veel reflexen en lichaamsgebruik springt.”

Ook springfenomeen Big Star kreeg een zoon door naar de tweede ronde, de aparte G-Star ES (uit O-Jay pref prest v.Jumbo-Jet) van f/g Egbert Schep uit Tull en ’t Waal, een goed ontwikkelde hengst die met veel inzet en een goede sprongafloop springt.

Helaas moest er ook vandaag weer geconstateerd worden dat het onnatuurlijke springen van de hengsten van een aantal specifieke stallen toeneemt, en dat resulteerde in het wederom staken van één beoordeling van een hengst.
“Het overdreven springen van de hengsten hebben we al een aantal keer vaker gezien deze dagen en dat is niet gewenst. Bij zo’n dergelijke geforceerde verrichting kunnen wij als commissie geen inschatting maken van de natuurlijke aanleg. Gelukkig laat het overgrote deel van de hengsten zich wel goed beoordelen.”

Klik hier voor de uitslagen

Klik hier voor de filmpjes van de aangewezen hengsten.


ceasario

Berichten: 12330
Geregistreerd: 26-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-13 12:26

Citaat:
Heel interessant is de scherpe Baloubet du Rouet-zoon Genius (uit Nicce prest v.Cantus, fokker H.C.C.M. Ongering uit Groningen) van f/g A. en W. Wolters uit Groningen en mede-geregistreerden Kees van den Oetelaar en Eric van de Vleuten. Daan Nanning: “We hebben drie beloftevolle Baloubet’s kunnen selecteren, waaronder deze speciale halfbroer van Vleut.


Het is altijd prettig te mogen lezen dat je bijgedragen hebt aan de fokkerij van Wolters.(Jikke-Vleut)
Door aan hun de stammerrie Surprise (v.Pantheon) te verkopen.

http://www.horsetelex.nl/horses/progeny/5309

Een theorie blijft een hypothese tot het moment waarop deze aan de praktijk wordt getoetst!

Facebook méér klik

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: blackpromise, LillvalantoS, Majestic-12 en 8 bezoekers