HC Enschede springen: winst voor Etoulon, Deejay & Cidane

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sammie

Berichten: 71599
Geregistreerd: 04-06-03

HC Enschede springen: winst voor Etoulon, Deejay & Cidane

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-12-13 20:45 Tip de Nieuwsredactie

http://www.kwpn.nl


Etoulon VDL wint klasse L
De GMB KWPN/KNHS Hengstencompetitie in Enschede is voor de springhengsten begonnen met de klasse L. De vierjarige hengsten lieten zien veel kwaliteit te hebben, de overwinning is opgeëist door de goed springende Etoulon VDL (Toulon uit Utareusa elite pref v.Calvados) onder James Billington. In beide rondes gaven juryleden Roelof Bril en Peter Geerink een 8,5 voor het springen, met in de tweede ronde een 8 voor de rijderij. “Een heel goed optreden hier vandaag. Hij springt met fantastisch veel kwaliteit, wat ook in de dubbelsprongen goed tot uiting kwam”, sprak Bril over de atletische Etoulon VDL. Hij kwam uit op 49,5 punten en bleef daarmee nipt voor op de imponerend springende El Salvador (Vigaro uit Antartica ster v.Kojak) onder Sjaak Sleiderink. In Deurne kwam dit springtalent niet aan de finish de eerste ronde, in Enschede liet hij twee indrukwekkende rondes zien. Als enige paard ontving deze zeer voorzichtige en atletische El Salvador een 9 voor het springen, in de tweede ronde. Derde werd de patente recent gekeurde Edinburgh (Vleut uit Olympic Queen keur sport-spr v.Darco) onder Kristian Houwen. Voor het springen ontving de vlugge hengst tweemaal een 8. De winnaar van Deurne eindigde in Enschede als goede vierde: El Clarimo (Clarimo uit Ulrika I v.Limbus) onder Samantha Bos.HC Enschede: Deejay op herhaling
De klasse M van de KWPN/KNHS GMB Hengstencompetitie in Enschede zorgde weer voor mooie sport. Niet minder dan 14 combinaties bereikten de barrage, onder hen KWPN-goedgekeurde hengsten. Net als in Deurne bleek niemand opgewassen tegen de kwaliteitsvolle, kort draaiende Deejay (Contendro I uit Zsa Zsa SOW elite sport-spr v.Clinton) onder Doron Kuipers.

De tweede plek werd ingenomen door Coco Bongo Boy (v.Cassini Boy Junior) onder Otmar Eckermann, gevolgd door Ulys des Belerbes (v.Mr. Blue) onder Hanno Ellermann. De beste KWPN-goedgekeurde hengst eindigde als vijfde, namelijk de goed springende VDL Groep Do Spiritivo (Indoctro uit Think Twice v.Corrado I) onder Niclas Parmler. De patente voshengst valt op met zijn voorzichtigheid en extra sprongafloop. Zesde werd de met veel vermogen springende Dakar VDL (Cardento uit Nisolde keur pref prest v.Nimmerdor) onder James Billington, die veel progressie laat zien. Als snelste vierfouter in de barrage pakte Dortmund HS (Vigaro uit Iresfee ster v.Triton) onder Kristian Houwen de zevende positie.


Cidane snelt weer naar winst
De KWPN-goedgekeurde hengst Cidane (Heartbreaker uit Larnike keur prest v.G.Ramiro Z) is zijn ‘winning-mood’ nog niet te boven. De winnaar van brons op het WK voor vijfjarigen in september, won vorige maand al de eerste competitiewedstrijd in Deurne en zegevierde vanavond ook in Enschede. Begin dit jaar won de fantastisch meewerkende hengst de hengstencompetitie in de klasse M en hij is nu zeer sterk begonnen in de competitie klasse Z.

De tweede plek ging naar de voorzichtige Tinka’s Hope (v.Tinka’s Boy) onder Jesper Romp, die ook foutloos bleven in de barrage. Op de derde plek Boeve’s Con Corrado (v.Corrado I), die onder Ellen Zwijnenberg tegen één springfout aan liep. De sterk springende KWPN-goedgekeurde hengst SLI Chacco Boy (Chacco Blue uit Orlana ster pref v.Ircolando) bezette onder Arnold Boerekamps de vierde plek. De volgende GMB KWPN/KNHS Hengstencompetitie is op 17 december in Roosendaal.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: cruesli, Googlebot, Kashmino, Leliesan, Lisetjj, San_Adios en 29 bezoekers