NOP status voor vijf Nederlandse paarden *video*

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
ThePast03
Berichten: 49847
Geregistreerd: 01-05-03

NOP status voor vijf Nederlandse paarden *video*

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-12-13 15:47 Tip de Nieuwsredactie

http://www.knhs.nl


Jerich Parzival, VDL Groep Verdi, Keyflow, Alphaville en Vedet PB zijn de vijf paarden die door Stichting Nederlands Olympiade Paard zijn vastgelegd. De contracten lopen tot en met de Wereldruiterspelen volgend jaar in Normandië. “Dit zijn paarden waarvan we verwachten dat ze mee gaan doen om de medailles”, legde voorzitter Iko Sevinga vandaag in Maastricht uit.

De Stichting Nederlands Olympiade Paard werd in juni van dit jaar nieuw leven ingeblazen. Doel is om potentiële medaillekandidaten te behouden voor Nederland. “Hoewel onze naam Nederlands Olympiade Paard is, is de focus niet alleen gericht op de Olympische Spelen. De wereldkampioenschappen zijn zeker zo belangrijk. Op advies van de gezamenlijke bondscoaches voor Senioren en Young Riders hebben we nu vijf paarden vastgelegd waarvan de bondscoaches de verwachting hebben dat deze volgend jaar medailles kunnen winnen tijdens de Wereldruiterspelen in Normandië. Het gaat om Jerich Parzival van Adelinde Cornelissen, VDL Groep Verdi van Maikel van der Vleuten, Keyflow waarmee Tim Lips zevende werd op het EK eventing en de para-dressuurpaarden Alphaville en Vedet PB van Frank Hosmar en Sanne Voets”, lichtte Sevinga toe.

In het verleden waren paarden die onder contract stonden bij Stichting NOP herkenbaar aan het voorvoegsel Olympic. "De regels van het IOC laten dat niet meer toe, omdat Olympic een beschermde naam is. De vijf paarden die nu vastgelegd krijgen het NOP achter hun naam", legde Sevinga uit.

Alphaville (Sandreo x Iglesias), KWPN, ruin, 2005, fokker. J. Hendriks, eigenaren: Frank Hosmar, Annelies Hosmar-Keekstra en Adelinde Cornelissen.
Frank Hosmar is met Alphaville (Sandreo x Iglesias) een van de medaillekandidaten in Grade IV voor de komende wereldruiterspelen. In Londen wonnen ze dubbel brons tijdens de Paralympics. In Herning verbeterden ze zich met een zilveren EK-medaille in de afsluitende Kür op Muziek.

Jerich Parzival (Jazz x Ulft), KWPN, ruin, 1997, fokker: J.M. Beijer-de Kleijn, eigenaren; Adelinde en W.P.J. Cornelissen.
Jerich Parzival won dit jaar met Adelinde Cornelissen twee individuele bronzen medailles op het EK in Herning. De 16-jarige was in de Landenwedstrijd tijdens de titelstrijd in Herning ook het beste paard in het Nederlandse team dat zilver won. Tijdens de wereldbekerfinale afgelopen voorjaar en bij de Olympische Spelen in Londen wonnen Adelinde en Parzival zilver.

Keyflow (v.Colonel Collins xx), Nieuw Zeelandse volbloed, 1997, eigenaar: Exchange Investors NV
Tim Lips behaalde een mooie zevende plaats op het EK in Malmö met Keyflow (v.Colonel Collins xx) en tekende daarmee voor het beste individuele Nederlandse EK resultaat in de eventing in 20 jaar. De Nieuw Zeelandse volbloed was eerder dit jaar 15e in de viersterrenwedstrijd in Lühmühlen. Daarmee is Keyflow de best presterende Nederlandse eventer van het seizoen 2013.

VDL Groep Verdi (Quidam de Revel x Landgraf I), KWPN, goedgekeurde hengst, 2002, fokker Veehandel Musterd BV, eigenaren Team Nijhof, Cees van den Oetelaar en Stal Van der Vleuten
In Londen was VDL Groep Verdi (Quidam de Revel x Landgraf I) het jongste paard in het zilveren team. De afgelopen twaalf maanden won Maikel van der Vleuten met de hengst de Grote Prijzen van Al Ain, Lyon en Salzburg en maakten ze deel uit van het team op het EK in Herning en droegen ze bij aan de vierde plaats de finale van de FEI Furusiyya Nations Cup.

Vedet PB (Florestan I x Cocktail), KWPN, ruin, 2002, fokker: P. Bijvelds, eigenaren: S. en W. Voets, Sanne Voets, en Emmelie Scholtens.
Vedet PB is een van de opvallende paarden in Grade III. In augustus won Sanne Voets met haar ruin goud, en versloeg daar de viervoudig Paralympisch kampioene, en zilver op het Europees Kampioenschap in Herning. In de reguliere wedstrijdsport brengt Sanne Vedet PB uit in de Prix St. Georges.

Laatst bijgewerkt door Aurora3 op 03-12-13 12:50, in het totaal 1 keer bewerkt


bliver
Berichten: 3044
Geregistreerd: 23-08-07

Re: NOP status voor vijf Nederlandse paarden *video*

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-13 16:52

Zo adelinde heeft even dr zakken gevuld. Dat paard word al 17, ze heeft altijd gezegd heeft hem nooit weg te doen. Ook had ze destijds galahad aangeschaft omdat de olympische spelen niet meervhaslbaar leken qua leeftijd. Hij is dan 19. Vind ik het van haar kant beetje hypocriet dat ze het geld aanneemt maa ok is makkelijk geld verdienen.

Ik vind het van het nop ook beetje raar. Investeer je geld in paarden waarvan de kans groter is dat ze worden weggekocht. Verdi vind ik bijvoorbeeld een hele logische keus. Van adelinde weet iedereen dat hij nooit weggaat. Kijk dan naar jongere talenten. Edward en hp hebben een tuenjarig contract ds dat zit wel goed maar bijv uzzo van patrick?

jollyjoker

Berichten: 2465
Geregistreerd: 16-06-04
Woonplaats: Amsterdam

Re: NOP status voor vijf Nederlandse paarden *video*

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-13 21:47

Er staat toch niks over Rio, er staat dat er contracten zijn tot de Wereld Ruiterspelen in Normandië volgend jaar!

Ik heb niet alles waar ik van hou, maar ik hou van alles wat ik heb!!
Hitmaker, KWPN Goedgekeurd 2015 v. Wynton x Cabochon x Pantheon xx

bliver
Berichten: 3044
Geregistreerd: 23-08-07

Re: NOP status voor vijf Nederlandse paarden *video*

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-13 07:09

de stichting heet het Nederlandse Olympiade paard dus de intentie is de olympische spelen. Er staat ook dat de focus niet alleen ligt op de olympische spelen maar ook op de wereldruiterspelen

petraaken
Moderator Informatief
May the horse be with you!

Berichten: 41451
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Re: NOP status voor vijf Nederlandse paarden *video*

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-13 07:47

Alleen gelden de contracten slechts tot de WEG volgend jaar. Na de WEG zullen vast nieuwe contracten besproken worden. Verder is het niet ondenkbaar dat er de komende weken veel paarden nog van eigenaar zullen verwisselen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: amanda09, amaniblauw, CassieMae, Googlebot, janneke584, Juf_Sanne, M1994, Ufurio4e, xxCYNNxx, Yannicke en 17 bezoekers