B-staal Clifton Promise ook positief

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
LiesbethDW
Berichten: 3870
Geregistreerd: 04-07-11
Woonplaats: Santiago de Chile

B-staal Clifton Promise ook positief

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-11-13 09:28 Tip de Nieuwsredactie

www.horseandhound.co.uk / bokt.nl
Ingezonden door bokker daffie1986

Ook het B-staal van Clifton Promise, het paard van eventingruiter Jonathan Paget, is positief. Na de overwinning op Burghley (8 september) testte het dier positief op het verboden middel reserpine. Paget moet nu tijdens een FEI-hoorzitting zijn naam proberen te zuiveren.

Paget zegt in een statement dat het resultaat van het B-staal tegenviel, maar dat hij dat had verwacht: het bloed in het B-staal werd op hetzelfde moment afgenomen als dat voor het A-staal. Hij zegt: "Ik zal nauw blijven samenwerken met mijn team om een volledige uitleg te geven aan de FEI."

Paget geeft momenteel les en bezoekt familie in Nieuw-Zeeland. Chief Executive Jim Ellis van Equestrian Sports New Zealand zegt dat Paget geen les meer mag geven in officiƫle ESNZ-clinics. Dat strookt met hun eigen 'clean sport'-beleid en met de houding van de FEI daartegenover. Volgens Ellis had Paget daar alle begrip voor. Ellis voegt er nog aan toe: "ESNZ is zeker dat Paget een volledige en overtuigende uitleg aan de FEI zal geven."

Clifton Pinot, het paard van de Australische ruiter Kevin McNab testte ook positief op reserpine na Burghley. De Australische federatie heeft de resultaten van zijn B-test nog niet gepubliceerd. Frances Stead, de eigenaar van de twee paarden, wilde niet reageren.

Beide ruiters zijn geschorst voor de internationale competitie, afhankelijk van het resultaat van de zaak. De minimumschorsing die de FEI oplegt voor een verboden middel bedraagt twee jaar.

In tegenstelling van wat sommige media beweren, verliest Paget niet automatisch zijn titel op Burghley. Dat hangt af van het resultaat van het FEI-tribunaal, dat wellicht begin volgend jaar plaatsvindt. Het is erg onwaarschijnlijk dat Paget zal kunnen deelnemen aan de Rolex Grand Slam in Kentucky (24-27 april). Om te kunnen deelnemen, moet hij volledig vrijgesproken zijn door het FEI-tribunaal.

Eerdere artikels:
[VN] Paard eventingruiter Jock Paget test positief op doping
[VN] Eventingruiter Jock Paget ontkent dopingaantijgingen


petraaken
Moderator Informatief
May the horse be with you!

Berichten: 41543
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (Belgiƫ) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-13 14:26

ook vreemd dat ze het B-staal op hetzelfde moment nemen als het A-staal. :?

spicegirl

Berichten: 9905
Geregistreerd: 31-01-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-13 14:29

hoeft niet. zal wel een andere test-methode zijn, of bij een ander laboratorium...
sommige stoffen gaan ntl. uit het lichaam na een bepaalde tijd.

** Alive & kicking ! **

daffie1986
Berichten: 3861
Geregistreerd: 26-04-05
Woonplaats: Southland, Nieuw-Zeeland

Re: B-staal Clifton Promise ook positief

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-13 21:27

Het B-staal is ook nog eens door hetzelfde labo getest. Jock heeft geprobeerd om dit door een ander labo te laten doen en heeft dat niet voor elkaar gekregen.

Ik geloof nog steeds niet dat hij dit zelf gedaan zou hebben, waarom? 2 paarden van dezelfde eigenaar, ruiters uit 2 landen, een kalmeringsmiddel spuiten op een eventingwedstrijd :?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie