Outdoor Brabant voor één keer laatste weekend van september

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gem

Berichten: 16636
Geregistreerd: 12-05-07
Woonplaats: Brach

Outdoor Brabant voor één keer laatste weekend van september

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-11-13 19:04 Tip de Nieuwsredactie

http://www.outdoorbrabant.nl/ persbericht


In verband met de Wereldruiterspelen is in overleg met alle betrokkenen zoals KNHS, FEI, bondscoaches en sporters besloten om Outdoor Brabant in 2014 in het laatste weekend van september (24 t/m 28 september 2014) te laten plaatsvinden.

Voor de aangespannen sport is Outdoor Brabant de enige landenwedstrijd in Nederland en de plek waar in 2015 de Wereldkampioenschappen Ponymennen plaatsvinden. Voor de Nederlandse ponymenners is het een mooie kans om zich in het jaar voorafgaand aan zo’n belangrijk kampioenschap op eigen bodem voor te bereiden.

“De Wereldruiterspelen vinden in 2014 in Normandië plaats. Daar nemen naar verwachting alle internationale deelnemers in de disciplines eventing en mennen aan deel,” aldus Ton Overeem, voorzitter van Outdoor Brabant. “Hierdoor zouden wij op Outdoor Brabant veel toppers en publiek moeten missen, zouden onze landenwedstrijd vierspannen en de NK’s bij het mennen niet door kunnen gaan en zou ons internationale deelnemersveld bij de eventing sterk uitgedund zijn. Genoeg reden dus om voor één keer uit te wijken naar een ander weekend.”

“De normale datum van Outdoor Brabant is voor onze topmenners en topeventers in 2014 geen optie, zij nemen dan deel aan de Wereldruiterspelen” zegt Maarten van der Heijden, technisch directeur KNHS. “Tegelijk vindt de KNHS het reuze belangrijk dat we de landenwedstrijd vierspannen in Breda blijven houden.”

“Outdoor Brabant timmert sinds de afgelopen jaren flink aan de weg om de eventing rubrieken internationaal op het hoogste niveau te krijgen,” zegt Martin Lips, bondscoach eventing. “Bij een topwedstrijd hoort een top-deelnemersveld, dat is lastig te combineren in het zelfde weekend als de Wereldruiterspelen. Deze alternatieve datum geeft ons de kans om ook tijdens Outdoor Brabant met goede eventingruiters en paarden aan start te komen.”


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie