Rhinopneumonie in Uden *update 2*

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
Sammie

Berichten: 71599
Geregistreerd: 04-06-03

Rhinopneumonie in Uden *update 2*

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-11-13 12:54 Tip de Nieuwsredactie

* http://www.sectorraadpaarden.nl / http://www.bokt.nl
Ingezonden door Bokkers Tafje & kabouterdans


Afbeelding
Foto: Medisave

Op een locatie in Uden (Noord Brabant, postcode gebied 5406) is Rhinopneumonie vastgesteld. Paarden van de locatie worden niet vervoerd. Paarden uit de directe omgeving (aangrenzende locaties) van de besmette locatie mogen aan evenementen, waaronder keuringen en wedstrijden, deelnemen wanneer er vooraf een gezondheidsverklaring door een dierenarts is afgegeven.

Op de locatie in Uden gaat het om EHV1, de variant van rhinopneumoniedie zich uit middels abortus en in dit geval ook bij twee paarden neurologische verschijnselen. Een paard is gezien de leeftijd en het verloop van de ziekte geëuthanaseerd, het tweede geval wordt op dit moment intensief verpleegd. De Gezondheidsdienst heeft na onderzoek bevestigd dat het gaat om EHV1.

De paarden mogen de locatie de komende vier weken niet verlaten. De paarden op de locatie zijn de laatste weken zeer beperkt met andere paarden in contact geweest. Hierdoor is er een verminderd en controleerbaar verspreidingsrisico. De contactadressen zijn ingelicht en de paarden staan onder controle van een dierenarts. Er is geen sprake van een aantoonbare relatie met de melding van een geval van rhinopneumonie in Lienden eerder deze week.

Paarden die toch met paarden van deze locatie in contact zijn geweest dienen geïsoleerd te worden van andere paarden en moeten dagelijks getemperatuurd worden. Bij verdenking van Rhinopneumonie is het verstandig om direct de dierenarts te raadplegen.

Het is aan de eigenaar van een paard om zelf om te besluiten om met zijn of haar paard te gaan reizen en/of aan evenementen deel te nemen.

Update
Volgens Omroepbrabant.nl gaat het om de Tinkerboerderij. Zij hebben op hun website aangekondigd: "Wegens omstandigheden worden de activiteiten op de Tinkerboerderij voor onbepaalde tijd stil gelegd!" De paarden staan onder controle van een dierenarts.


Wil je meer weten over rhinophneumomie kijk dan in de Wiki.

Alle topics op VN en ON over een Rhino uitbraak zijn voorzien van een slotje. Met regelmaat merkten we dat er in dergelijke topics een hoop gespeculeerd wordt over de uitbraak, de locatie en de verspreiding. Deze speculaties zorgen vaak voor angst en paniek. Om dit te voorkomen worden alleen bevestigde berichten die van een betrouwbare bron af komen geplaatst en zijn de topics voorzien van een slotje.

Verwant artikel
Sammie @ [VN] Rhinopneumonie in Lienden *update*


Gem

Berichten: 16636
Geregistreerd: 12-05-07
Woonplaats: Brach

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-13 13:12

Update 2

https://www.knhs.nl


Subtop wedstrijd Uden afgelast

In verband met de vele afmeldingen ten gevolge van de Rhinopneumonie in Uden, is de subtopwedstrijd afgelast. Deze wedstrijd zou op zondag 24 november gehouden worden. Deelnemers worden door de organisatie geïnformeerd.

:)F Erkend Control Freak :)F !!

"Arguing with a Narcissist is like getting arrested. Everything you say can and will be used against you"Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: FlyingShadow, HBakker61, Vagabondo en 25 bezoekers