Fokkers Valegro onderscheiden in Doha *update*

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sammie

Berichten: 71599
Geregistreerd: 04-06-03

Fokkers Valegro onderscheiden in Doha *update*

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-13 20:51 Tip de Nieuwsredactie

http://www.kwpn.nl / http://www.bokt.nl
Ingezonden door Bokker Ketaki


Regerend Europees en Olympisch kampioen Valegro (v.Negro) is het allerbeste dressuurpaard op de WBFSH-ranking. Vandaar dat zijn fokkers Joop en Maartje Hanse, tezamen met de fokkers van het beste spring- en eventingpaard, op kosten van de WBFSH zijn uitgenodigd voor een speciale huldiging vanavond in Doha, Quatar. Ook ontvangen zij een exclusief horloge van Jeager-LeCoultre Reverse.

De Zeeuwse Joop en Maartje Hanse werden bekend bij het grote publiek als fokker van Olympisch kampioen Valegro (Negro uit de voormalige Zeeuwse keuringskampioene Maifleur keur van Gerswhin). De relatief kleine fokkers fokken al enkele generaties met de stam van Valegro, te beginnen met zijn overgrootmoeder P.Fleur ster pref (v.Frappant). Valegro’s moeder Maifleur kreeg vier veulens bij de familie Hanse.

Gertjan van Olst kocht Valegro als veulen, als 3.5-jarige verhuisde hij naar Carl Hester in Groot-Brittannië. De rest is bekend: Carl’s stalamazone Charlotte Dujardin reed Valegro naar Olympisch individueel en teamgoud. De familie Hanse was in Londen aanwezig om hun fokproduct eremetaal te zien winnen. Dit jaar zette de getalenteerde Valegro zijn zegereeks voort: na overwinningen in Rotterdam en Hickstead, was hij onverslaanbaar op het Europees kampioenschap in Herning.

Dujardin is dit jaar genomineerd voor sportvrouw van het jaar.

In het bijzijn van Prinses Benedikte van Denemarken, patrones van de WBFSH, gaf Joop Hanse een korte toespraak. “Mijn vrouw Maartje en ik zijn zeer vereerd, en willen in het bijzonder Jeager-LeCoultre Reverso bedanken. Meer dan 30 jaar geleden begon het verhaal van Olympisch kampioen Valegro in onze stallen in Nederland. Wij startten onze fokkerij met KWPN-merrie Petit Fleur. Zij kon erg goed bewegen, en dat talent gaf ze door aan haar kinderen. Voor fokken moet je een lange adem hebben…: vier generaties later, na jaren van zorgvuldige afwegingen welke hengsten het beste bij de merries pasten, werd er een prachtig hengstveulen van Negro geboren. We noemden hem Vanqueur Fleur, wat ‘winnaar’ betekent. En een winnaar werd hij!”

“We verkochten hem als veulen; we zijn kleine fokkers en kunnen niet alle paarden aanhouden. Als jong paard kon hij goed bewegen, maar het fenomenale leek er toen nog niet in te zitten. Na zijn verkoop naar Groot-Brittannië begon het grote succes, toen Charlotte Dujardin hem onder de naam Valegro in de jonge paardenrubrieken startte.”

“Als fokkers hebben we Valegro’s loopbaan altijd op de voet gevolgd. Ik kan u verzekeren: niets is zo mooi voor een fokker als zijn fokproduct Olympisch goud zien winnen, of, dit jaar, Europees goud. Natuurlijk waren wij erbij! En we hebben heel goed contact met zijn amazone Charlotte.”

“Mayfleur, de moeder van Valegro, staat nog steeds bij ons thuis op stal. Met haar 19 jaar is ze nu weer drachtig van Negro. We hopen op een knappe volle broer of zus van Valegro.”


Verwant artikel
[VN] OS: Succes van Zeeuwse bodem: Valegro en Taikoen
[VN] Charlotte Dujardin genomineerd voor sportvrouw van het jaar
Laatst bijgewerkt door Aurora3 op 21-11-13 15:04, in het totaal 1 keer bewerkt


ambre

Berichten: 6909
Geregistreerd: 19-04-09

Re: Fokkers Valegro onderscheiden in Doha

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-13 20:52

O wat leuk!
Ze hebben het verdiend!

Barb12
Berichten: 244
Geregistreerd: 12-09-09
Woonplaats: Zierikzee

Re: Fokkers Valegro onderscheiden in Doha

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-13 23:03

Ontzettend leuk voor deze enthousiaste mensen! Wat een avontuur!

Handgemaakte Paardenhaarsieraden van zilver of goud https://www.facebook.com/paardenhaarsieraden
http://www.paardensieraad.com/


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Natasja_, belle_boef, BibiSmurf, luf_horses, mcjv, Nessa, Poety, rider, River en 32 bezoekers