Nieuwe springpaarden voor Sprunger en Deusser

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gem

Berichten: 16636
Geregistreerd: 12-05-07
Woonplaats: Brach

Nieuwe springpaarden voor Sprunger en Deusser

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-11-13 23:11 Tip de Nieuwsredactie

http://www.st-georg.de
http://www.st-georg.de
http://www.bokt.nl

De Zwitserse springamazone Janika Sprunger heeft bij Jos Lansink naar vervanging gezocht voor haar kampioenspaard Palloubet d'Halong, die zij kortgeleden voor een recordsom aan Edwina Tops - Alexander verkocht. En ze is daarin geslaagd.

Grote verwachtingen heeft ze van haar nieuwe paard Bacardi VDL (v. Corland), de vice-wereldkampioen van de zevenjarige springpaarden. Met hem hoopt ze een toekomstig toppaard op stal te hebben.
Ook heeft ze de eveneens zevenjarige Geena van 't Roosakker (v. Darco) gekocht, die verleden jaar derde werd bij de Belgische kampioenschappen onder Tim Hoster, stalruiter in dienst van Lansink.

De afstamming van beide paarden kan Sprunger niet veel schelen. Het gaat om de kwaliteit. Het zijn beiden totaal andere paarden als Palloubet d'Halong, maar niettemin hoopt ze een opvolger voor haar toppaard gevonden te hebben.

Filmpje van Bacardi VDL
Filmpje van Geena van 't Roosakker

Ook de Duitser Daniel Deusser heeft een nieuw paard te rijden. Zijn chef, Stephan Conter, (Stephex Stables) heeft voor hem geïnvesteerd.
Conter heeft zich voor de helft eigenaaar gemaakt van de Belgische kampioen van de zesjarige springpaarden en deelnemer aan de wereldkampioenschappen jonge springpaarden Halifax van het Kluizenbos. De andere helft behoort nog steeds aan de Belg Luc Tilleman, die de eigendomswissel op zijn homepage bekend maakte.
Daniel Deusser zal de hengst verder in training krijgen. Via diepvries-sperma zal de hengst nog beschikbaar zijn voor de fokkerij.

Filmpje van Halifax van het Kluizenbos


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 bezoekers