Appeltjes van Oranje 2014: project Balans Boom doet mee

Moderators: Amaryllis, Hanmar, Polly, Dani, Shanna, khirshanta

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
LiesbethDW
Berichten: 3870
Geregistreerd: 04-07-11
Woonplaats: Santiago de Chile

Appeltjes van Oranje 2014: project Balans Boom doet mee

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-11-13 10:18 Tip de Nieuwsredactie

www.oranjefonds.nl / www.dreischor.com / bokt.nl


Mensen met en zonder beperking met elkaar in contact brengen zodat ze samen kunnen optrekken, dat is in een notendop waar de Appeltjes van Oranje 2014 over gaan. Onder het motto ‘Samen meer’ zoekt het Oranje Fonds naar sociale initiatieven die zich hiervoor inzetten. Voor de drie winnaars is er een prijs van 15.000 en een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix.

Een van de finalekandidaten is het project BALANS BOOM, de doorlopende projecten van de Stichting Paardrijden Gehandicapten Schouwen-Duiveland, waar mensen met en zonder beperking, oud en jong van hier of van ver op verschillende manieren de kans krijgen om samen te feesten, te lunchen of dineren, sporten of gewoon een gezellig babbeltje te maken om de eenzaamheid te ontvluchten.

Jannie en Kor van der Werve, in in het bestuur van SPGSD zetelen, vertellen: "We vinden de sociale contacten en de integratie tussen ouderen en jongeren met of zonder beperking zeer belangrijk. We hebben ook last van de crisis, maar als we het 'appeltje' kunnen winnen, kunnen we doorgaan met de gezellige zaterdagochtenden in Manege Balans, de disco's, de pannenkoekenmaaltijden voor senioren, de barbecue en de dagkampen in Manege Balans. Aan die dagkampen kunnen ruiters met en zonder beperking deelnemen. Bewoners van instellingen en verzorgingstehuizen zijn altijd welkom en er zijn steeds gediplomeerde verpleegkundigen aanwezig. Paarden spelen heel vaak een hoofdrol."

SPGSD heeft tot doel het bevorderen van het paardrijden voor mensen met beperkingen van zowel lichamelijke, zintuiglijke, verstandelijke, psychische of meervoudige aard. Er wordt ook gestreefd naar integratie tussen mensen met en zonder beperkingen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Hinneke, Anouk1605, Appelflapje, Googlebot, Gypsy, Hannepan, Ilse_C, Indi_Vito, iSuzz, NinaCharlie en 27 bezoekers