Hans Dieter Dreher wint WB wedstrijd Stuttgart

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
ThePast03
Berichten: 49847
Geregistreerd: 01-05-03

Hans Dieter Dreher wint WB wedstrijd Stuttgart

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-11-13 18:46 Tip de Nieuwsredactie

www.knhs.nl


In de rij van wereldbekerwedstrijden voor springruiters was Stuttgart dit weekeinde de vierde etappeplaats. In de barrage met negen ruiters was de thuisrijdende Hans Dieter Dreher met Embassy II ruim een volle seconde sneller dan het regerende Olympisch kampioensduo, de Zwitser Steve Guerdat en Nino des Buissonnets. Ludger Beerbaum legde met Chaman beslag op de derde plaats.

In de barrage kwamen geen Nederlandse ruiters aan de start. Gerco Schröder, die de schimmelhengst Castelino van de Helle aan de start bracht, kreeg een minieme overschrijding van de tijd in het basisparcours, waardoor zij als tiende eindigden. Jeroen Dubbeldam noteerde met Utascha SFN een fout op de uitsprong van de driesprong en wist zich daardoor niet voor de barrage te plaatsen. Zij eindigden, net als vorige week in het Italiaanse Verona, als dertiende. Frank Schuttert liep met Winchester HS tegen 17 strafpunten op en eindigde daardoor in de staart van het klassement.

Voor Gerco Schröder en de in Belgisch bezit zijnde Castelino van de Helle was het samen de eerste wereldbekerwedstrijd waarin ze van start gingen. "Halverwege de zomer kreeg ik deze iets klassiek ogende hengst in mijn stal. Tot dan werd hij door de Belgische ruiter Niels Bruynseels gereden. De schimmel heeft zich zeer goed ontwikkeld en ik ben er erg blij mee hoe hij vandaag sprong. De wereldbekerwedstrijd vandaag was niet alleen technisch moeilijk, maar ook waren de hindernissen erg hoog en breed en stond de tijd erg krap. Halverwege het parcours merkte ik al dat het moeilijk zou zijn om binnen de optimale tijd te rijden. Natuurlijk is het jammer dat ik me niet wist te plaatsen voor de barrage, maar deze foutloze ronde geeft me ook weer vertrouwen in dit paard en ben daar ben ik erg blij mee", aldus Schröder.

Voor Dubbeldam waren de druiven ook zuur. "Net als vorige week raken we in het hele parcours eenmaal een paal aan, die prompt valt. Dat is echt pech, maar voor mijn gevoel heeft Utascha SFN net als vorige week ook nu weer zeer goed gesprongen. Jammer, maar zo is nu eenmaal onze sport", aldus Dubbeldam.

De Zwitserse ruiter Steve Guerdat gaat nu aan de leiding in de West-Europese League, voor de Brit Scott Brash, terwijl drievoudig winnaar van de wereldbeker finale Marcus Ehning derde staat. Maikel van der Vleuten neemt de voorlopige 10de plaats in, terwijl Gerco Schröder de 18de positie in het tussenklassement inneemt.


Uitslag Longines FEI World Cup (1.60m):
•1) Hans-Dieter Dreher (Dui) - Embassy II (Escudo I x Silvio I) - 0 / 0 - 36.27
•2) Steve Guerdat (Zwi) - Nino des Buissonnets (Kannan x Narcos II) - 0 / 0 - 37.37
•3) Ludger Beerbaum (Dui) - Chaman (Baloubet du Rouet x I Love You) - 0 / 0 - 37.74
•10) Gerco Schröder (Tubbergen) - Castelino van de Helle (Cassini I x Landgraf I) - 1
•13) Jeroen Dubbeldam (Weerselo) - Utascha SFN (Lux x Indoctro) - 4
•36) Frank Schuttert (Meeuwen) - Winchester HS (Numero Uno x Nimmerdor) - 17

Tussenstand World Cup West-Europese League (na 4 wedstrijden):
•1) Steve Guerdat (Zwi) - 51
•2) Scott Brash (Eng) - 41
•3) Marcus Ehning (Dui) - 36
•10) Maikel van der Vleuten (Someren) - 20
•18) Gerco Schröder - 13


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Liesje1611, noviceh, Telpeva en 17 bezoekers