KNHS en DRHA tekenen samenwerkingscontract

Moderators: Essie73, MirandaT, Warboel

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34644
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

KNHS en DRHA tekenen samenwerkingscontract

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-11-03 18:31 Tip de Nieuwsredactie

www.knhs.nl
www.knhs.nl

Na een lange tijd van voorbereiding werd vanmiddag in de sfeervolle accommodatie "Burgmeijer Quarter Horses" van Rieky en Dave Young het samenwerkingscontract tussen de DRHA (Dutch Reining Horse Association) en de KNHS getekend. Voor Nederlandse western riders is deelname aan internationale FEI wedstrijden en kampioenschappen namelijk niet mogelijk zonder lid van de KNHS te zijn. De samenwerkingsovereenkomst maakt dat voor deelnemers aan de discipline reining, verenigd in de DRHA, nu mogelijk.

De internationale koepelorganisatie FEI besloot al weer enige tijd geleden reining als onderdeel van het western riding te accepteren als officiële wedstrijddiscipline. Daarmee werd een eerste stap gezet in de met name in Amerika levende wens om op termijn van western riding een Olympische discipline te maken. Het IOC (International Olympic Comittee) heeft aangegeven dat een dergelijke wens pas bespreekbaar kan worden als de FEI deze discipline erkent en bij het IOC aanmeldt. Recent heeft de FEI een aantal nationale federaties benaderd om te bezien of ook andere western riding-onderdelen binnen de FEI een plaats kunnen krijgen.

Inmiddels hebben de verenigingen, die zich met de verschillende onderdelen van het western riding bezig houden (o.a. trail, pleasure, horsemanship), de handen ineen geslagen en de Federatie Nederlandse Westernverenigingen opgericht. De DRHA maakt daarvan deel uit. Momenteel zijn eerste verkennende besprekingen van de KNHS met deze Federatie gaande om te bezien of verdere samenwerking mogelijk is. De nu getekende samenwerking zal zich ook richten op het verder ontwikkelen van gezamenlijke thema’s op het gebied van scholing, welzijn en belangenbehartiging.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot en 15 bezoekers