Leipzig: Geen citroen ds4 voor de Nederlanders

Moderators: Amaryllis, Hanmar, Polly, Dani, Shanna, khirshanta

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sammie

Berichten: 71599
Geregistreerd: 04-06-03

Leipzig: Geen citroen ds4 voor de Nederlanders

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-01-13 15:36 Tip de Nieuwsredactie

www.bokt.nl
Dinopino / Sammie

Tijdens de internationale springwedstrijd over 1.50m met barrage in Leipzig, Duitsland kwamen veel nationaliteiten aan de start. Het parcours was pittig opgebouwd en er vlogen dan ook veel balken naar beneden. De Nederlander Maikel van der Vleuten ook wel een enorme pech. Zijn paard Kisby gooide gelijk bij de eerste hindernis een balk eraf, maar reed verder wel foutloos binnen de tijd. Uiteindelijk zou hij met de 19de plaats de beste Nederlander worden. De tijd was erg knap bemeten voor deze wedstrijd en zo vielen er naast balken helaas ook vele tijdfouten te betreuren.

Marc Houtzager met Sterrehof's Uppity gooide er in het begin ook een balk eraf en had met een weigering ook een tijdsoverschrijding. Hij kwam op een totaal van 15 strafpunten. Als laatste kwam Gerco Schröder met de schimmelhengst Urban Hero aan de start. Ook zij bleven helaas niet foutloos, waardoor de Nederlandse eer in de barrage niet verdedigd ging worden.

Geir Gulliksen die voor Noorwegen aan de start kwam met L'espoir 7 kwamen samen ten val op de vijfde hindernis. Beiden lijken er echter ongeschonden van af te komen. De combinatie verliet het parcours.

In totaal vijf combinaties die echter wel foutloos bleven en zich plaatsten zich voor de barrage. Dit waren Sergio Alvarez Moya met het belgisch warmbloed paard Wisonsin. Luca Maria Moneta met Connery, Pius Schwizer met Coolgirl, Mario Stevens met Little Pezi en Edwina Tops-Alexander met Guccio.

Het was uiteindelijk Pius Schwizer die in de barrage de sneltste tijd neerzette. Hij kwam in 35.79 seconden rond. Als eerste starter, maar uiteindelijk tweede werd de Italiaanse Luca Maria met Connery. Zij kwamen rond in 37.44 seconden. Edwina Tops-Alexander wist eveneens foutloos rond te komen, maar leek op save te spelen. Ze was met 38.19 seconden het traagste van de vijf. Omdat de anderen niet foutloos bleven was de derde stek voor de Australische Tops-Alexander. En zo kan de Zwitser Pius Schwizer met de Citroen naar huis.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: chanicha, Dancyy, DezeNaam, fleurtjeuh, freetorun, frisian_love, JoyceLa, muppetmayo, pnltl148, QuintaenJojo, TikiMyn, Tucktuck en 30 bezoekers