WK Studentenruiters: Anthonisse nog in de race voor brons

Moderators: ynskek, Dani, Mondy, Polly, Ladybird, Hanmar, Princesj, Shanna, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
haike

Berichten: 13274
Geregistreerd: 06-10-01

WK Studentenruiters: Anthonisse nog in de race voor brons

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-12 15:44 Tip de Nieuwsredactie

http://www.bokt.nl http://www.horses.nl / Marieke Schildkamp


Afbeelding
foto: Marieke Schildkamp
Ondertussen is het WK in Aken in volle gang en is het tijd voor een update.

Op woensdag begon het programma met de eerste ronde dressuur. Hier wisten zowel Milou, Saskia en Marieke goed te scoren en zich te plaatsen voor de tweede ronde, die verreden werd op de donderdag.
Deze dag betraden 39 ruiters ’s morgens de dressuurring, slechts 18 daarvan konden zich kwalificeren voor de volgende ronde. Voor Nederland kwamen alle drie teamruiters aan de start.

Nederland had zware tegenstand geloot, met onder andere concurrentie van twee Duitse amazones. Marieke Schildkamp reed als eerste van het team een nette proef die de tweede plaats op haar paard opleverde, en daarmee dus helaas geen plek in de derde ronde. Milou Anthonisse en Saskia Schildkamp leverden allebei de beste prestatie op hun paard en mochten dus door naar de volgende ronde. Deze werd meteen dezelfde middag verreden, Saskia lootte tegen Duitsland en Oostenrijk, Milou moest tegen Frankrijk en Noorwegen. Ondanks Saskia’s goed gereden proef hield de competitie hier voor haar op. ‘Heel jammer’ aldus Saskia, ‘het drafgedeelte ging precies volgens plan, helaas liet ik te veel punten liggen in het galopgedeelte. Maarja, dat is ook studentenrijden. Gelukkig mogen we vrijdag springen.’. Milou kan echter tevreden terugkijken op haar prestatie, zij plaatste zich op knappe wijze voor de halve finale. ‘Ik moest voor elke pas rijden, maar dat was het zeker waard. Ik hoop dat ik er zaterdag ook zo aan kan rijden’. In de halve finale op zaterdagmiddag komen zes ruiters aan start, vier daarvan zullen zondag de strijd aan gaan om de individuele dressuurmedailles.


Update
Inmiddels zijn ook de uitslagen van de halve finale doorgekomen, Milou heeft de finale helaas niet gehaald. Een van de juryleden had een groot verschil in punten waardoor ze net 2% tekort kwam. Wel maakt ze nog kans op brons door goed te rijden tegen Duitsland in de kleine finale.


Op vrijdag was het tijd voor de eerste ronde van het springen. Hierin lieten de zusjes Schildkamp de ruiters uit Estland en Luxemburg achter zich en plaatsten zich voor de tweede ronde. Milou kon haar goede resultaat van de dressuur helaas niet doorzetten naar het springen en was na de eerste ronde uitgeschakeld. Ook de kans op een goede klassering in het 'combined' verloor ze hiermee. Teamchef Martenique Groen: “Ook voor het teamresultaat betekende dit een harde klap voor Nederland, gezien er meerdere landen met het gehele team door waren. Heel jammer, maar helaas is het niet anders. We gaan nu voor het hoogst haalbare aan individuele medailles.”

Vanmorgen verschenen Saskia en Marieke wederom in de springring voor de tweede ronde, waar helaas het doek viel voor Marieke. Saskia wist met een foutloze ronde door te dringen tot de derde ronde vanmorgen, maar werd daar helaas ook uitgeschakeld. Uiteindelijk behaalde ze een 17de plaats.

Vanmiddag komt Milou nog in actie in de halve finale dressuur, waarin ze gaat strijden voor een plek in de finale van morgen. De andere ruiters voor Nederland zijn helaas uitgeschakeld en maken geen kans meer op een medaille.

Een kleine sfeerimpressie:

Afbeelding
Milou, reserve Rosan, Saskia, teamchef Martenique en Marieke na de eerste ronde dressuur

Afbeelding
saskia 3de ronde springen


Marieke Schildkamp stuurde ons deze week nog de volgende berichten:

Op de tweede competitiedag in de Soers van Aken stonden zowel de tweede als derde ronde van de dressuur op het programma. 39 ruiters betraden ’s morgens de dressuurring, slechts 18 daarvan konden zich kwalificeren voor de volgende ronde. Voor Nederland kwamen alle drie teamruiters aan de start.

Nederland had zware tegenstand geloot, met onder andere concurrentie van twee Duitse amazones. Marieke Schildkamp reed als eerste van het team een nette proef die de tweede plaats op haar paard opleverde, en daarmee dus helaas geen plek in de derde ronde. Milou Anthonisse en Saskia Schildkamp leverden allebei de beste prestatie op hun paard en mochten dus door naar de volgende ronde. Deze werd gistermiddag verreden, Saskia lootte tegen Duitsland en Oostenrijk, Milou moest tegen Frankrijk en Noorwegen. Ondanks Saskia’s goed gereden proef hield de competitie hier voor haar op. ‘Heel jammer’ aldus Saskia, ‘het drafgedeelte ging precies volgens plan, helaas liet ik te veel punten liggen in het galopgedeelte. Maarja, dat is ook studentenrijden. Gelukkig mogen we vrijdag springen.’. Milou kan echter tevreden terugkijken op haar prestatie, zij plaatste zich op knappe wijze voor de halve finale. ‘Ik moest voor elke pas rijden, maar dat was het zeker waard. Ik hoop dat ik er zaterdag ook zo aan kan rijden.’. In de halve finale komen 6 ruiters aan start, 4 daarvan zullen zondag de strijd aan gaan om de individuele dressuurmedailles.


&
De derde dag van het WK voor studenten stond in het teken van springen. De eerste ronde wordt verreden op basis van stijlpunten, met aftrek van strafpunten voor weigeringen, balken of het overschrijden van de toegestane tijd. Op deze manier kan een sterk rijdende ruiter met een pechbalkje alsnog door naar de tweede ronde, die overigens op strafpunten wordt verreden. Om het voor iedereen zo eerlijk mogelijk te houden rijdt ieder land een keer als eerste, tweede en derde op de gelote paarden. Nederland kreeg vandaag concurrentie van Estland en Luxemburg. Marieke Schildkamp ging als eerste van start op haar paard, wat zowel een voordeel als een nadeel kan zijn. Als eerste ruiter kan je namelijk niet zien hoe de anderen rijden, maar het voordeel is dat het paard nog niet moe is. Gelukkig bleek het in dit geval een voordeel en mag Marieke morgen in de tweede ronde springen. Dat zelfde geldt voor Saskia Schildkamp, die als tweede van start ging op haar paard. Ze reed een keurig rondje op de schimmel en verzekerde zich zo ook van een plek in de volgende ronde. Helaas was dit niet het geval voor Milou Anthonisse, die daardoor ook meteen haar kansen op een 'combined' medaille verkeken had. Teamchef Martenique Groen: 'Ook voor het teamresultaat betekende dit een harde klap voor Nederland, gezien er meerdere landen met het gehele team door waren. Heel jammer, maar helaas is het niet anders. We gaan nu voor het hoogst haalbare aan individuele medailles.'

Zaterdag zal de halve finale dressuur worden verreden met Milou aan de start voor Nederland. In deze vierde ronde rijdt ze nogmaals tegen de Duitse Charlotte Reborn, die Milou in de tweede ronde al eens verslagen had, maar Charlotte kwam dankzij de zogenaamde 'Lucky Loser' regeling alsnog in de derde ronde terecht. De andere tegenstandster is Katie Nolan uit Ierland, zij behaalde onlangs op het EK Eventing voor Young Riders in Malmo individueel de 8ste plaats. Ook worden zaterdag de tweede en derde ronde van het springonderdeel verreden. Madeleine Brugman, de teamtrainster van Nederland, ziet het allemaal met vertrouwen tegemoet. 'Saskia en Marieke rijden over het algemeen erg netjes, wat vooral van belang is in de eerste rondes omdat deze nog op stijl beoordeeld worden. Voor Milou voorzie ik ook geen grote problemen, we hebben vandaag de proef geoefend op mijn 3* eventingpaard en dat ging erg goed,' aldus Madeleine. Ze heeft Katmandu meegenomen naar Aken om zo alsnog voldoende te kunnen trainen voor de eventingwedstrijd van Breda, waar ze in de CIC2* en CIC3* aan de start zal verschijnen.
Laatst bijgewerkt door Sammie op 27-08-12 11:43, in het totaal 7 keer bewerkt
Reden: ON --> VN, titel verhelderd


haike

Berichten: 13274
Geregistreerd: 06-10-01

Re: WK aken, alleen Milou nog kans op een medaille

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-12 16:54

Net zijn ook de uitslagen van de halve finale doorgekomen, Milou heeft de finale helaas niet gehaald. Een van de juryleden had een groot verschil in punten waardoor ze net 2% tekort kwam. Wel maakt ze nog kans op brons door goed te rijden tegen Duitsland in de kleine finale.

idje

Berichten: 1222
Geregistreerd: 27-08-04
Woonplaats: in de polder

Re: WK Studentenruiters: Anthonisse nog in de race voor brons

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-12 13:58

Het is helaas bij een vierde plaats voor Nederland gebleven,
maar toch, prima prestatie voor Milou

Wel op, niet over de rug van het paard.
[o]

cherie78
Berichten: 3265
Geregistreerd: 26-06-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-12 22:16

idje schreef:
Het is helaas bij een vierde plaats voor Nederland gebleven,
maar toch, prima prestatie voor Milou


Het is zeker een prima prestatie van Milou.

Van harte gefeliciteerd.

Mir_U

Berichten: 663
Geregistreerd: 16-07-07
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-12 08:25

Heel knap gereden allemaal :j Was leuk om zaterdag nog even een dagje van het toernooi mee te pikken :)

- Miriam


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Excalibur, SemrushBot en 5 bezoekers