Team De Molen zevende op WK Voltige

Moderators: ynskek, Dani, Mondy, Polly, Ladybird, Hanmar, Princesj, Shanna, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sammie

Berichten: 71592
Geregistreerd: 04-06-03

Team De Molen zevende op WK Voltige

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-08-12 08:30 Tip de Nieuwsredactie

http://www.knhs.nl


Voltigeteam de Molen heeft op het wereldkampioenschap voltige in het Franse Le Mans een zeer goede zevende plaats weten te behalen. In een zinderende warme hal, waar de temperatuur boven de 40 graden steeg, bleef de Molen cool en gaven daarmee hun prestatie op het EK van vorig jaar, namelijk zesde plaats, een goed vervolg.

Volgens bondscoach Diana van Klaveren was het vooraf gestelde doel een top achts klassering en met een zevende plek heeft Team de Molen daar zeker aan voldaan. Het team begon de competitie met een enorme tegenvaller, hun paard Pinero werd na aankomst behandeld voor koliek, waardoor het team moest starten op hun reserve paard Saturnus.

De verplichte oefeningen werden door het team degelijk gevoltigeerd en met een paar schoonheidsfoutjes was een zesde plaats het resultaat. Na de eerste Kür sloot het team de eerste ronde af op de zevende plaats. In de finale was het taak om deze klassering vast te houden en met een mooie uitvoering van hun vernieuwde Kür is het team daarin goed geslaagd. De teamwedstrijd werd gewonnen door Zwitserland, gevolgd door Duitsland en Frankrijk.

Carola Sneekes vertegenwoordigde Nederland bij de solisten. Op haar paard Nolan, gelongeerd door haar moeder Marjo ging zij op jacht naar een plaats in de finale. De beste 15 dames solisten gaan door naar de finale en om dit te behalen moest alles kloppen. Na de verplichte oefeningen, waarbij Nolan gespannen in de ring was stond ze op een 17e plaats. In de Kür kende ze echter geen geluk, halverwege zorgde een losgeraakt hoofdstelnummer voor onrust bij Nolan en kon Carola haar Küroefeningen niet optimaal meer aan de jury tonen. Een 21ste plaats werd daarmee het resultaat. Bij de dames wist de Britse Joanne Eccles haar titel te prolongeren.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Absolem, Darley, Fortitude, Lielle, M1994, MarinkeB, Patriesje en 17 bezoekers