Caja Moeskaer kampioen bij FP Wolvega

Moderators: ynskek, Dani, Mondy, Polly, Ladybird, Hanmar, Princesj, Shanna, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sammie

Berichten: 71592
Geregistreerd: 04-06-03

Caja Moeskaer kampioen bij FP Wolvega

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-08-12 12:05 Tip de Nieuwsredactie

http://www.kfps.nl/


Tropische temperaturen deren kampioen Caja Moeskaer niet

De fokdag van fokvereniging Het Friese Paard Wolvega e.o. was een dag met tropische temperaturen. De algemeen kampioen Caja Moeskaer (Loadewijk 431 sport x Leffert 306P sport) leek geen last te hebben van het warme weer. Zij bleef tot de laatste ronde toe op en top fit. Jurylid Sjouke de Groot was zeer enthousiast over de fokdagkampioen. “Caja Moeskaer is bijzonder mooi in haar model, haar stap is correct en ze liet een fantastische draf zien die mooi opwaarts is met veel kracht vanuit het achterbeen”.

Reservekampioen werd de eerder op de dag tot jeugdkampioen verkozen Jantsje fan Dijkmaniastate (Eibert 419 sport x Sierk 326). Een mooi luxe enter met hele makkelijke bewegingen en een draf waar ze goed in klimt. Bij de driejarigen ging de rubriekstitel naar Maurus 441 dochter Fleur van Visser. Een opvallend luxe front met een mooie manier van bewegen maakte dat zij op kop kwam te staan. Reservekampioen werd in deze groep de over veel rasuitstraling beschikkende Doutzen van Ravenswoud (Norbert 444 sport x Anton 343 sport) .

Tot beste hengstveulen werd uitgeroepen Mondriaan fan Dijkmaniastate (Reinder 452 sport x Andries 415 sport). Een hengstje wat middags helemaal los van moeders op eigen benen ging lopen en daarin een heel overtuigende draf liet zien. Myrthe fan `e Herdershoeve kreeg de titel beste merrieveulen. De Stendert 447 dochter was dan net niet de mooiste in type, maar in haar bewegingen was ze niet te overtreffen.

Foto van Caja
Complete uitslag vind je hier


FriesWytske
Berichten: 9245
Geregistreerd: 05-08-06

Re: Caja Moeskaer kampioen bij KFPS

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-12 12:07

Vind de titel wel misleidend. Want dit was dus kampioen op de fokdag in Oldeholtpade. En nog niet van de CK. Kan ook nog niet, want die is niet geweest.

Gefeliciteerd aan de eigenaren van de kampioenen.

Sammie

Berichten: 71592
Geregistreerd: 04-06-03

Re: Caja Moeskaer kampioen bij FP Wolvega

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-08-12 12:13

Dan heb ik het in eerste instantie verkeerd begrepen ;) Gewoon de volgende keer een pb’tje of een TeR sturen en het wordt gewoon aangepast. :)

- Offline -


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Askja, dena_mii, Fortitude, Jenara, Suzzy_3, xemmaaaaxx en 17 bezoekers