Helvoirt: Winst voor Belg Vervaecke, Tim Lips uitgeschakeld

Moderators: ynskek, Dani, Mondy, Polly, Ladybird, Hanmar, Princesj, Shanna, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sammie

Berichten: 71592
Geregistreerd: 04-06-03

Helvoirt: Winst voor Belg Vervaecke, Tim Lips uitgeschakeld

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-08-12 08:24 Tip de Nieuwsredactie

http://www.omroepbrabant.nl / http://www.knhs.nl


De Belgische Kris Vervaecke is de winnaar van het twee sterren eventingwedstrijd Outdoor Helvoirt. Naber-Lozeman eindigde met Coral Estate Mitok als derde. Naber begon met een zeer sterke dressuurproef. Na deze rit stond zij derde in het tussenklassement. Daarnaast reed zij een geheel foutloze cross country. In het springen moest Alice echter twee springfouten accepteren. Door deze fouten gaf zij de zege uit handen. De overwinning ging nu naar Vervaecke met Victor van Steenkerke. Vervaecke stond na de dressuur zesde met een score van 44.50 p. Hij behoefde daar gedurende het verder verloop van de wedstrijd niets aan toe te voegen. Dat gold ook voor de Duitse ruiter Kai-Steffen Meier met TSF Karascada M, die als zevende in de dressuurproef eindigde met een score van 44.70 p. en met die score als tweede de wedstrijd afsloot. De jeugdige Sanne de Jong met O'Prospect was met een 14de plek in het eindklassement de tweede Nederlandse combinatie.

Tim Lips ging na de eerste twee onderdelen aan de leiding met zijn paard Akarlos onbedreigd aan de leiding. In de afsluitende cross country viel hij zondagochtend echter met een ander paard. Daardoor raakte hij dusdanig geblesseerd dat hij 's middags met Akarlos niet meer kon starten.

Ook in Helvoirt was het zondag bloedheet. Bezoekers zochten verkoeling in de schaduw en konden gratis water halen. Ook voor verkoeling voor de paarden was gezorgd: die konden onder een speciale neveldouche door lopen. Door de hitte viel het aantal bezoekers wel wat tegen: een kleine achtduizend mensen waren op het evenement afgekomen.

Vorig jaar ging Outdoor Helvoirt niet door, omdat wedstrijdsecretaris Daniëlle Katsman-Koenders een paar dagen voor het evenement overleed. Dit weekend werd zij geëerd met een speciale memorial.


Anoniem

Re: Helvoirt: Winst voor Belg Vervaecke, Tim Lips uitgeschakeld

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-12 09:06

Het was weer een mooie wedstrijd!

Zertab

Berichten: 5875
Geregistreerd: 05-02-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-12 10:43

Heb het gezien. Jammer van Lips...hij viel ook niet bepaald zachtjes. Voor de rest was het mooi om te zien! :D

Zertab
JupilotxDublin | Ruin | 1,67m | Bruin | RIP 17-4-19
[IM] Dag lief vriendje...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: F_inley, Mkango, pamts1, Taucha, Vagabondo en 15 bezoekers