jaar respijt voor aanhangers zonder kenteken

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Pellie

Berichten: 16935
Geregistreerd: 19-08-02
Woonplaats: Ouwsterhaule (frl)

jaar respijt voor aanhangers zonder kenteken

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-10-03 12:57 Tip de Nieuwsredactie

Reed Business Select
Reed Business Select

Aanhangers met een toegestane maximum massa van 750 kg moeten voortaan een eigen kenteken hebben. tot 1 september jl was het mogelijk dat kenteken aan te vragen zonder verdere gevolgen of eisen. Wie voor of op 1 september nog geen aanvraag had ingediend kan dat alsnog doen, maar krijgt dan wel te maken met een verplichte keuring van de betreffende aanhangwagen door de RDW.

Gebleken is dat op 1 september voor ongeveer 12% van de lichte aanhangwagens, met een toegestane maximum massa van meer dan 750 kg en minder dan 3501 kg, nog geen aanvraag was ingediend. Op 1 september was de mogelijkheid tot conversie voorbij. Dit betekent dat na 1 september 2003 het niet meer mogelijk is via postkantoor, klantenservicebalie of via 'massale' omzetting voor €15,- een registratiebewijs om te wisselen voor een kentekenbewijs. Alle aanhangwagenregistraties waarvoor vóór 1 september 2003 geen kentekenbewijs is aangevraagd worden op 1 september in principe ongeldig verklaard. In principe zouden dezze aanhangwagens dus een Keuring 'ongeldig/vervallen' moeten ondergaan op basis van artikel 105 van de Wegenverkeerswet uit 1994 om na deze datum alsnog een kentekenbewijs te kunnen bemachtigen. Er is na die dag voor de geregistreerde aanhangwagens nog slechts één mogelijkheid die geldt tot 1 september 2004, namelijk een eenvoudigere variant van bovengenoemde keuring. De betreffende aanhangwagens die als gevolg van de conversie ongeldig zijn verklaard, kunnen nadat zij een 'conversiekeuring aanhangwagens' hebben ondergaan alsnog een kentekenbewijs krijgen. Bij deze conversiekeuring ligt de nadruk op de indentificatie én de controle van de gegevens van de aanhangwagen, zoals opgenomen in het kentekenregsiter. Het doel is vooral om te voorkomen dat er geen twee aanhangwagens met hetzelfde VIN worden geregistreerd. Er vinden geen controle op technische eisen plaats, zoals wel het geval is bij een 'normale' keuring.

De conversiekeuring kost voor lichte aanhangwagens inclusief legitimatie €52,25. Na 1 september 2004 geldt weer de oorspronkelijke regime en moet dus in het geval van 'status ongeldig' de complete keuring 'ongeldig/vervallen' plaatsvinden.

opgenomen uit: Reed Business Select, september 2003


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AlwaysH, Frieya, hennie123, Juf_Sanne, N4N4, Pg2409, waikiki_6 en 17 bezoekers