WEG is eerste Olympisch/Paralympisch kwalificatiemoment

Moderators: EvelijnS, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Cayenne
Vlinderlicht en onze Berichtenkampioen!

Berichten: 101223
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

WEG is eerste Olympisch/Paralympisch kwalificatiemoment

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-09-10 09:28 Tip de Nieuwsredactie

www.knhs.nl


Sportkoepel NOC*NSF heeft vandaag de normen en limieten voor de Olympische en Paralympische Spelen in Londen 2012 bekendgemaakt. De eerste atleten die aan de selectiecriteria van NOC*NSF kunnen voldoen, zijn de paardensporters. De Wereldkampioenschappen in Kentucky (USA) van 25 september tot 10 oktober, zijn voor de disciplines dressuur, springen, eventing en voor de dressuur aangepast sporten het eerste kwalificatiemoment.

De eisen voor deelname aan de Olympische of de Paralympische Spelen voor de paardensport worden in eerste instantie opgesteld door de FEI, de internationale paardensportfederatie. Aanvullend daarop heeft NOC*NSF in overleg met de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie aanvullende, nationale eisen opgesteld. Uitgangspunt bij het opstellen van de Nederlandse prestatienormen is dat een sporter zich kwalificeert wanneer hij of zij heeft aangetoond een redelijke kans te hebben om op de Olympische Spelen bij de beste acht in zijn discipline te eindigen. Voor de Paralympische Spelen wordt de norm top 4-6 gehanteerd.

Bij de dressuur en het springen moet in Kentucky met het team een plaats bij de beste acht behaald worden om aan de kwalificatie-eis te voldoen. Bij de aangepaste sporters moet een plaats bij de eerste vier behaald worden voor nominatie. Ook het EK in 2011 en daarnaast bij de discipline springen de Top Level Nations Cup in 2011/2012 en bij de dressuur het CHIO Aken 2011/2012 zijn kwalificatiemomenten. Bij de eventing kan Tim Lips zich al in Kentucky individueel kwalificeren door bij de beste acht te eindigen. In 2011 en 2012 volgen nog andere individuele kwalificatiemomenten voor alle eventingruiters. Voor het eventingteam zijn meerdere mogelijkheden in 2011 en 2012.

Op de website www.nocnsf.nl staat in het normen- en limietenoverzicht van Londen 2012 per discipline beschreven wat de internationale eisen zijn en wat de aanvullende eisen zijn van NOC*NSF. Verder staat er wanneer en bij welke wedstrijd een sporter aan deze eisen kan voldoen. Voor de meeste sporters geldt dat de atleten in 2011 zich kunnen nomineren. In 2012 moeten ze dan vormbehoud tonen. Ook kunnen sporters zich in 2012 nog direct kwalificeren. Vanwege de internationale sportkalender kan in enkele gevallen, zoals bij de paardensport al voor 2011 een nominatie plaatsvinden.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Catfish, Daancha, Dilan93, estja, Lisanne_S, lrm, MarryAnneR, Vala en 13 bezoekers