Veel huldigingen tijdens sterrenconcours van Drogeham

Moderators: Muiz, NadjaNadja, xingridx, Firelight, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Cayenne
Vlinderlicht en onze Berichtenkampioen!

Berichten: 101012
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Veel huldigingen tijdens sterrenconcours van Drogeham

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-09-10 08:26 Tip de Nieuwsredactie

www.knhs.nl


Het enige sterrenconcours van Nederland, werd afgelopen zaterdag in Drogeham verreden. Kenmerkend zijn het hoge prijzengeld, de kleinere groepen deelnemers en het opstellen in omgekeerde volgorde, als eerste de laagst geplaatste en als laatste de beste, die daardoor zich het langst aan het publiek showt. Daarnaast werden in de ochtend een aantal reguliere rubrieken verreden en in de middag diverse finales en een Nederlands kampioenschap.

De klavertje-drie titel voor de Hackneyrijders was één van de smaakmakende rubrieken. Drie van de zes aanspanningen kregen een tweede kans hun beste beentjes nog eens voor te zetten. Jan Kennis met Domingo, Daan’s Peacock en Grant’s Sandpiper was titelverdediger en werd in eerste instantie ook als eerste opgesteld. In de finale vielen enkele steekjes in de regelmaat. Lambertus Huckriede reed met Netters Sir John, Brookfield Hope en Magic Forewood Extravagance en groeide juist in de finale en dat leverde hem de titel op die hij nog niet eerder won. Jan Kennis eindigde op de tweede plaats en bleef en Rob d'Achard voor met zijn drietal Amerikanen met het voorvoegsel Heartland en dit betrof Sundance, Real Deal en Starlighter. Lambertus Huckriede won met Magic Victory van de gebroeders Van Nispen de kleine maat ereklasse en met Netters Sir John ook weer de grote maat ereklasse. Els d’Achard op haar beurt won met Heartland Real Deal de damesklasse.
De young riders verreden hun competitie finale. Henriëtte d’Achard werd als beste beoordeeld met Heartland He’s Never to Late en won de laatste wedstrijd. Andrea van Boven werd met Sunbeam Gold en Silver van Jan Cees van de Endt als tweede opgesteld. Sun Beam Gold and Silver werd tegen hun gewoonte in nu dus tweede, maar de eindzege kon hen niet ontgaan en voerde de eindstand aan met Andrea van Boven. Henriëtte bezette plaats twee in de eindstand.

In 2007 werd voor het laatst een dekhengsten kampioenschap gehouden voor KFPS goedgekeurde Friese dekhengsten. In Drogeham werd voor het eerst weer een Nerderlandse titel voor deze ‘heren’ verreden. Door omstandigheden vielen een paar hengsten af, maar vijf kwamen er toch nog aan de start. In eerste instantie werden de hengsten individueel beoordeeld, waarna een paar alsnog gezamenlijk het strijdtoneel betraden. Het mooist in houding en prima bewegend, won de pas vierjarige Tsjalle 454 van Okkema en Wijbenga in handen van Age Okkema. De Mintse-zoon liet zich zeer aansprekend zien. De tweede was over de benen zeker niet minder, maar liet wat kansen liggen qua houding. Dit heeft betrekking op Jisse 433 van maatschap Bangma en hij werd voorgesteld door Sybren Minkema. Rik 396 hield zijn aanvankelijk sterke start niet helemaal vol. Hij werd, getoond door Tjitske Bouma, derde.

Martinus PJ van Pieter Wijbenga en Janet van der Ark zorgde voor goede inkomsten voor Udo de Haan en Daniëlla Smit. De sterrenrubrieken zijn behoorlijk gedoteerd voor tuigpaardbegrippen en de Martinus PJ won voor De Haan en Smit respectievelijk de ereklasse en damesklasse In de finale met alle kopnummers van de verschillende disciplines is een hoofdprijs van 1000,- euro te vergeven. Daaraan mogen de winnaars van de enkelspan sterrenrubrieken en meerspannen deelnemen. Deze hoofdprijs kwam in handen van Bauke de Boer die met het kampioensspan Lieuwe en Jaring fan Bokkum niet alleen de tweespanrubriek, maar ook de hoofdprijs won. Martinus en Keimpe werden in deze tweespanrubriek tweede, maar in het tandem was wel weer de eerste plaats voor hen.
De finale van de young riders vond ook in Drogeham zijn ontknoping. Jerry Hamming met Wijdewormers Olgert 445 (v. Ulke) van Ed Constant scoorde al de meeste punten in de voorgaande wedstrijden. De vier beste daarvan telden en dan telden vervolgens de finale punten dubbel. Hun score bedroeg al 40 punten en daar werden 20 finalepunten aan toegevoegd, waardoor het eindtotaal voor deze best bewegende hengst en zijn jonge rijder op de maximale 60 punten uitkwamen. Janine van Duyn met Willem (v. Ulke), de titelverdediger, werd als tweede geplaatst in de dagwedstrijd en tevens in de eindstand. De krachtig bewegende Willem bleef wel Mintsje de Boer met Jesse voor na de overkamping van de beste drie.
Een andere competitiefinale was die voor de nieuwelingen. De jury bleek aan het einde van het overrijden alsnog verdeeld en liet de keuze aan de arbiter. Deze koos voor Teade fan ‘e Goëngamieden in handen van Age Okkema en eigendom van Okkema en Brandsma. Daardoor werd Tom van de Gonda van ben Nijhof en gereden door George Borkent tweede. Beide paarden toonden houding en prima bewegingen, waardoor voor beide paarden iets te zeggen was. Pieter PJ zakte tijdens het slotakkoord iets weg en werd daardoor in handen va Udo de Haan derde. De eindoverwinning kwam wel in handen van Tom van de Gonda.

In de ereklasse tuigpaarden waren Lambertus Huckriede en Netters Unaniem weer spekkoper. Tjeerd Haarsma bleek Sunlight ook weer in grote vorm te hebben en dat zorgde toch voor de nodige spanning in de wedstrijd. De merrie Wizzkid’s Gonda van Ritsema heeft zich in handen van Derk Jan Mekkes inmiddels ook een goede positie verworven in de ereklasse en kon deze wedstrijd als nummer drie afsluiten. In de damesklasse bleek deze volgorde zich te herhalen. Anneke Huckriede en Unaniem wonnen, gevolgd door Hanneke van Wessel met Taunita en Hanneke Mekkes met Wizzkid’s Gonda. Ulle Haarsma’s Tobias en Varanno bleven nu weer Derk Jan Mekkes met Wizzkid’s Gonda en Ultima van Ritsema voor.
De KWPN dekhengsten verreden hun derde competitiewedstrijd en dat leverde een tweede overwinning op voor Atleet van Cazemier en Van Manen, gereden door Henk Hammers. Tweede werd nu Aron HBC in handen van Harry van Middelaar. Beide hengsten liepen heel best, waarbij de winnaar tot het einde toe goed bleef optreden. Artiflex legde beslag op plaats drie en Bakboord HBC nam plaats vier voor zijn rekening.


unaniem62
Berichten: 25
Geregistreerd: 30-05-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-10 09:55

het was weer genieten van Unaniem, Sunlight en Wizzkid's Gonda!
Wat een toppaarden. Drogeham is een geweldig concours die het bezoeken waard is. Was er dit jaar voor het eerst.

haitze

Berichten: 315
Geregistreerd: 16-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-10 18:08Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: amandananana, lissssan, Timbers, Wirobelgje en 8 bezoekers