WK Aangepaste Sporten mennen: Nederland tweede na marathon

Moderators: EvelijnS, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Cayenne
Vlinderlicht en onze Berichtenkampioen!

Berichten: 101121
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

WK Aangepaste Sporten mennen: Nederland tweede na marathon

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-09-10 20:22 Tip de Nieuwsredactie

www.knhs.nl


‘Het zal heel moeilijk worden om Duitsland nog te verslaan. De kans is klein’, zei Henk van Amerongen uit Twekkelo, bondscoach van het Nederlandse team mennen aangepast sporten. Toch vindt hij dat team en individuele deelnemers op het WK Mennen Aangepast Sporten aan de verwachtingen hebben voldaan. De Nederlandse equipe wordt met pech achtervolgd. Van de zes oranje kandidaten zijn er nu drie uitgeschakeld.

Na Albert Dussel (Assen) die direct na de dressuurproef, afgelopen donderdag, vanwege een ontsteking in het been in het ziekenhuis terecht kwam, verscheen ook Corry Wegerif niet aan de start van de marathon. Wegerif lijdt aan posttraumatische spierdystrofie en bleek na de dressuurproef onvoldoende in conditie om het hindernissentraject aan te kunnen. Derde pechvogel is Adriaan Struyk (Hellendoorn), weliswaar niet geveld door een blessure of anderszins maar wel door materiaalschade. De achteras van zijn marathonwagen brak tijdens de marathon doormidden, waardoor Struyk de strijd moest staken.

De eerste en tweede plaats in de marathon worden bezet door achtereenvolgens de Duitse menners Heiner Lehrter (Grade 1) en Markus Beerhaus (Grade 1). Lehrter bleek een maatje te sterk voor zijn landgenoot. Met een zeer scherpe tijd (5:12.32) en 62.46 punten is zijn uitgangspositie voor de vaardigheidsproef, het derde onderdeel in het Wereldkampioenschap, sterk.

Met 5:41.77 scoorde Jacques Poppen (Froombosch) met het KWPN-tuigpaard Ultra in tijd een tweede plek maar het puntenaantal bedroeg 78.35 en dat zorgt ervoor dat Poppen de Duitser Beerhaus voor zich moet dulden. Ook Jan Ranzijn (Warmenhuizen) bleek met de Fries Niko sneller dan de nummer twee. Ranzijns puntenaantal bedroeg echter 80.32 wat hem uiteindelijk de vierde plaats in de marathon brengt. Nederlands enige overgebleven vrouwelijke vertegenwoordiging van de equipe, Monique de Bruin (Rijen), reed haar Banjer naar de tiende plaats (tijd 7:02.12/113.22 punten).

In de landenwedstrijd is de volgorde van de nummers één, twee en drie niet gewijzigd. Het Duitse team, dat uit Heiner Lehrter (2e dressuur, winnaar marathon), Hubert Markett (6e dressuur/marathon niet gestart) en Josef Sauerwald (1e dressuur/5e marathon) bestaat, gaat aan kop. Voorlopig tweede is het Nederlandse team: Monique de Bruin (12e dressuur/10e marathon), Jacques Poppen (3e dressuur/3e marathon) en Jan Ranzijn (4e dressuur/4e marathon). Groot-Brittannië staat op een derde plaats.

Na afloop van de marathon was Hare Majesteit Koningin Beatrix aanwezig in Breda. Meervoudig wereldkampioen vierspanmennen, IJsbrand Chardon, leidde de Koningin langs enkele marathonhindernissen waarna Jacques Poppen de honneurs overnam. Daarna was zij bij het uitzwaaimoment van de Nederlandse ploeg die naar Kentucky gaat aanwezig.

Uitslagen:

Individueel
1 Heiner Lehrter (Dld) Grade 1 A+B 110.66 punten.
2 Josef Sauerwald (Dld) Grade 2 A+B 123.64 punten.
3 Jacques Poppen (Froombosch) Grade 1 A+B 130.35 punten.
4 Jan Ranzijn (Warmenhuizen ) Grade 2 A+B 132.52 punten.
10 Monique de Bruijn (Rijen) Grade 1 A+B 178.22 punten.

Landenwedstrijd
1 Duitsland 234.30 punten.
2 Nederland 262.87 punten.
3 Groot-Brittannië 322.88 punten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Amy223, cimmie72, Galaika, Heleennn, hoefnageltje, ikkedus, janneke584, karmas, Marjo89, meiske04, OYYO, Pharootz, puccalover, speurneusc, StonedRomy, xxxmh en 10 bezoekers