Team Oranje springruiters WK nu ook bekend gemaakt

Moderators: EvelijnS, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
primagirl
Berichten: 553
Geregistreerd: 22-02-07

Team Oranje springruiters WK nu ook bekend gemaakt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-09-10 17:28 Tip de Nieuwsredactie

http://www.knhs.nl/


Tijdens een uitermate geanimeerde persconferentie op de terreinen van Breda Hippique maakte de bondscoach van de springruiters, Rob Ehrens, zijn team bekend waarmee hij de wereldtitel tijdens het WK in Kentucky, eind van deze maand, wil gaan verdedigen. Ehrens heeft gekozen voor de volledige equipe waarmee hij begin augustus in Dublin de laatste wedstrijd van de Meydan FEI Nations Cup competitie winnend afsloot.

De Nederlandse equipe bestaat uit Marc Houtzager (Rouveen) met HBC Tamino (Numero Uno x Farmer) of Opium VS (Polydor x Bormio), Harrie Smolders (Hooge Mierde) met Exquis Walnut de Muze (Nabab de Reve x Chin Chin), Eric van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Utascha SFN (Lux x Indoctro) en Jur Vrieling (Holwierde) met VDL Bubalu (Baloubet du Rouet x Nimmerdor), terwijl Leopold van Asten (Duizel) als reserveruiter is aangewezen met VDL Groep Santana B (Mr.Blue x H.Almé Z).

Harrie Smolders meldde dat men dit Oranje team misschien niet als medaillekandidaat ziet. "Toch is het op internationale kampioenschappen nog altijd zo dat sommige teams erg tegenvallen en anderen juist heel goed presteren. Ik hoop dat wij de lijn, die we sinds het Rotterdamse CHIO hebben, kunnen volhouden", aldus Smolders.
Eric van der Vleuten zei zich te realiseren een jong paard aan de start te brengen. "Ons eerste doel is de landenwedstrijd en daarna gaan we nadenken of we als individuele combinatie nog iets op het WK te zoeken hebben. Ik ga er nu vanuit dat we pas na de landenwedstrijd zullen beslissen of we doorgaan of stoppen", aldus Van der Vleuten.
Marc Houtzager vertelde nog te twijfelen tussen HBC Tamino en Opium VS. "Tamino is nog jong en Opium heeft veel meer ervaring. Zo namen we ook deel aan de Olympische Spelen van 2008. Volgende week, na de wedstrijd in Padeborn, neem ik de definitieve beslissing", aldus Houtzager.
"Ik bereid me net zo voor op dit WK alsof ik daar ook daadwerkelijk moet starten. Dat is noodzakelijk, want Ehrens kan tot na de veterinaire keuring een beroep op mij en VDL Groep Santana B doen. Als dat gebeurt moeten we er 100% klaar voor zijn", vertelde reserveruiter Leopold van Asten.
Jur Vrieling, die wegens verplichtingen elders niet aanwezig kon zijn, toonde zich uiterst verheugd dat hij is geselecteerd. "Ik ben verschrikkelijk blij. Vorig jaar mocht ik mee als reserve naar het EK, en nu als teamlid mee naar de WEG. Ik ben de gelukkigste ruiter van Nederland", aldus de anders altijd uiterst nuchtere Groninger.

HBC Tamino werd in het jaar 2000 geboren en zijn fokker, de heer Ten Hoor uit Hoogersmilde, gaf hem de naam Tarzan. Onder Houtzager (43ste in de laatste Rolex Ranking) is de in het bezit van de HBC Stal te Boyl zijnde ruin uitgegroeid tot één van de meest talentvolle paarden van Nederland. Zo maakte HBC Tamino in 2010 deel uit van het team dat de landenwedstrijd in Dublin won en leverde ook een fundamentele bijdrage aan de tweede plaats van het Oranje kwartet in de landenwedstrijd in het Zweedse Falsterbö. Tijdens het CHIO Rotterdam kwam HBC Tamino ook aan de start van de landenwedstrijd en daarin eindigde het Nederlandse team als derde. In de Grote Prijzen van München, Riem en Lamprechtshausen eindigden Houtzager en HBC Tamino als tweede en in de Grand Prix van Hachenburg eindigden zij als derde.

Opium VS (Polydor x Bormio) is een door het KWPN goedgekeurde dekhengst, die in eigendom is van Stoeterij Sterrehof te Nunspeet. Samen met Opium VS is Marc Houtzager de meest ervaren combinatie van het Nederlandse team. Ze namen deel aan de Olympische Spelen van Hong Kong en eindigden daar met het team als vijfde en individueel als achtste. Op het EK van Windsor 2009 legden Houtzager en Opium VS met het team beslag op de vierde plaats. Houtzager kreeg in 2005 de beschikking over deze hengst en boekte in de afgelopen vijf jaar vele internationale successen. Zo wonnen ze in 2006 de Grote Prijzen van Donaueschingen en München. In 2008 werden ze tweede in de Grote Prijzen van Dresden en Chantilly en maakten ze deel uit van het Oranje kwartet dat tweede werd in de landenwedstrijd van Rotterdam. In 2009 maakten Opium VS en Houtzager deel uit van het team dat de landenwedstrijd won in Calgary en dat tweede werd in Aken. Dit jaar lieten Opium VS en Houtzager meerdere malen zien tot de Nederlandse top te behoren.

Exquis Walnut de Muze, geboren in 1999, is een dochter van de hengst Nabab de Reve uit een moeder van Chin Chin. Fokker is de in het Belgische St. Niklaas woonachtige Joris de Brabander. Met dit paard is Smolders (14de in de Rolex Ranking) al geruime tijd zeer succesvol. Zo wonnen ze in 2008 de Grote Prijzen van Mechelen en San Patrignano en kwamen ze aan de start in de landenwedstrijd van Calgary, waarin het Nederlandse team als tweede eindigde. In 2009 maakte deze combinatie deel uit van het oranje kwartet dat in Calgary de landenwedstrijd wist te winnen. Daarnaast wonnen ze de Grote Prijs van Pioltello en wisten ze in wedstrijdende Doha en Calgary op 1.60 m. niveau winnend af te sluiten. Daarnaast won de combinatie nog de Masters in Mechelen. In 2005 nam bondscoach Rob Ehrens de combinatie Smolders en Exquis Walnut de Muze maar liefst zes maal op in het Oranje kwartet (La Baule, St. Gallen, Rotterdam, Aken, Hickstead en Dublin). Daarnaast sloten ze twee 1.50 m. rubrieken winnend af.

De negenjarige VDL Groep Utascha SFN is dit jaar doorgebroken. Ze ging in vier Meydan wedstrijden van start (Rome, Rotterdam derde, Falsterbö tweede en Dublin eerste) en noteerde in de zeven omlopen eenmaal vier strafpunten. Opvallend is dat zowel de vader van deze merrie als de vader van HBC Tamino ter dekking (hebben ge)staan op stoeterij De Wiemselbach van oud-bondscoach Hans Horn. Met VDL Groep Utascha SFN won Van der Vleuten (16de in de Rolex Ranking) de derde wedstrijd van het Nederlands kampioenschap, waarin hij feitelijk als derde eindigde. Dit paard is in eigendom van het Springpaarden Fonds Nederland, het door Van Lanschot Bankiers geïnitieerde fonds om topspringpaarden voor Nederland te behouden. De letters VDL staan in dit geval voor Van der Leegte, de sponsor van Eric.

VDL Bubalu is een 10-jarige, door het BWP goedgekeurde, hengst die Baloubet du Rouet als vader heeft en vader van de moeder is de Nederlandse Hengst van de Eeuw Nimmerdor. Bubalu werd gefokt door de VDL Stud van Wiepke van de Lageweg uit het Friese Beers, die deze hengst nog steeds in bezit heeft. De letters VDL staan in dit geval voor Van De Lageweg. Bubalu werd tot voor kort nog gereden door de Colombiaan Ricardo Villa. In de korte tijd dat Vrieling deze hengst rijdt heeft deze combinatie zich stormachtig ontwikkeld. Jur kreeg deze hengst ter beschikking doordat de VDL Stud de door Vrieling (38ste in de Rolex Ranking) bereden VDL Oramé verkocht. In heet Noorse Drammen kwam deze combinatie voor het eerst aan de start van een landenwedstrijd en realiseerde direct twee foutloze ritten. In Falsterbö bleef Vrieling in de eerste manche foutloos, terwijl hij in de tweede ronde één springfoutje noteerde. In Hickstead noteerde de combinatie in de eerste manche één strafpunt voor het overschrijden van de tijd, terwijl zij in de tweede ronde negen strafpunten moesten accepteren. In Dublin tikte VDL Bubalu in de eerste manche een balkje af, terwijl de combinatie in de tweede ronde foutloos bleef.

De elfjarige merrie Santana B heeft Mr. Blue als vader en de moeder is een dochter van H.Almé Z. Fokker van deze merrie is Stal Burg uit Hoogeloon. VDL Groep Santana B werd in haar jeugd afwisselend bereden door Leopold van Asten en Jack Ansems, maar vanaf 2008 is Van Asten (76ste in de Rolex Ranking) haar vaste piloot. Zowel in 2009 als in 2010 vielen er vele top tien klasseringen voor deze combinatie te noteren, waarbij de zege in de Grand Prix van Estoril, een wedstrijd die deel uitmaakt van de Global Champions Tour, de meest aansprekende is. Bondscoach Rob Ehrens stelde deze combinatie op in de Meydan wedstrijden in Rome en Falsterbö, terwijl zij in Dublin fungeerde als reserve.
Laatst bijgewerkt door Cayenne op 04-09-10 18:22, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: aangepast naar regels voor VNKambiusH

Berichten: 1198
Geregistreerd: 12-04-07

Re: Team Oranje springruiters WK nu ook bekend gemaakt

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-10 12:58

Mooi stukje! :D

PaysBas

Berichten: 4995
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Somewhere

Re: Team Oranje springruiters WK nu ook bekend gemaakt

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-10 22:06

Fijn om wat meer achtergrond info te krijgen.

Misschien leuk om te vermelden is dat Mister Blue ten tijde van de Olympische Spelen in Barcelona [ja toch?] gereden werd door de voorloper van de huidige coach, Bert Romp.

KNHS ZAL DE KOSTEN OP DE LEDEN VERHALEN wij zwijgt stemt toe dus WEES SLIM—> https://petities.nl/petitions/wij-wille ... ?locale=nl

Sinterklaas & Zwarte Piet zijn onderdeel van de Nederlandse cultuur. En nee ik ben geen racist. Racisme staat compleet los van dit oer-Hollandse feest.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Sinterklaas

nowornever

Berichten: 3205
Geregistreerd: 06-07-06

Re: Team Oranje springruiters WK nu ook bekend gemaakt

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-10 07:05

Bert romp is geen bondscoach, dat is Rob ehrens.

Wil je je paard/pony geschoren hebben?
De zee verandert nooit. De mens blijft zich eindeloos afvragen hoe de zee in elkaar zit, maar ze blijft voor altijd een mysterie.

PaysBas

Berichten: 4995
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Somewhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-10 10:30

nowornever schreef:
Bert romp is geen bondscoach, dat is Rob ehrens.


Daarom heb ik ook voorloper getypt :+
Ik weet heus wel dat Ehrens de huidige coach van de springruiters is.

KNHS ZAL DE KOSTEN OP DE LEDEN VERHALEN wij zwijgt stemt toe dus WEES SLIM—> https://petities.nl/petitions/wij-wille ... ?locale=nl

Sinterklaas & Zwarte Piet zijn onderdeel van de Nederlandse cultuur. En nee ik ben geen racist. Racisme staat compleet los van dit oer-Hollandse feest.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Sinterklaas

nowornever

Berichten: 3205
Geregistreerd: 06-07-06

Re: Team Oranje springruiters WK nu ook bekend gemaakt

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-10 16:56

Oh blond sorry

Wil je je paard/pony geschoren hebben?
De zee verandert nooit. De mens blijft zich eindeloos afvragen hoe de zee in elkaar zit, maar ze blijft voor altijd een mysterie.

PaysBas

Berichten: 4995
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Somewhere

Re: Team Oranje springruiters WK nu ook bekend gemaakt

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-10 23:38

Geen probleem, heb zelf ook regelmatig last van uitgroei, haha.

Maar jij bent waarschijnlijk wel een kenner van de springruiters gezien je profiel ;)

KNHS ZAL DE KOSTEN OP DE LEDEN VERHALEN wij zwijgt stemt toe dus WEES SLIM—> https://petities.nl/petitions/wij-wille ... ?locale=nl

Sinterklaas & Zwarte Piet zijn onderdeel van de Nederlandse cultuur. En nee ik ben geen racist. Racisme staat compleet los van dit oer-Hollandse feest.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Sinterklaas


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: esje01, Ilse_123, lottexspirit, Sure_lee, Ubermetrics en 9 bezoekers