Drie Nederlanders naar Las Vegas

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34644
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Drie Nederlanders naar Las Vegas

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-03-03 15:53 Tip de Nieuwsredactie

www.KWPN.nl
www.kwpn.nl

Met de overwinning van gisteren in de Wereldbekerwedstrijd van Göteborg is Markus Fuchs de overtuigende winnaar van de Westeuropese liga van de Wereldbekercompetitie geworden. Dit in tegenstelling tot voorgaande jaren, toen Fuchs zich met Tinka's Boy telkens als laatste kwalificeerde, om vervolgens de Wereldbeker te winnen of als tweede te eindigen.

Als deze lijn maatgevend is, gaan de drie Nederlandse springruiters die zich kwalificeerden voor Las Vegas mooie dagen tegemoet in de Amerikaanse gokstad. Jan Tops, Eric van der Vleuten en Gerco Schröder haalden de finale min of meer met de hakken over de sloot, maar wie maalt daar om als alle ruiters op donderdag 17 april in het Thomas and Mack Center weer op 0 beginnen in de strijd om de prestigieuze wereldbeker.

(DWR, overname zonder bronvermelding niet toegestaan)


Mickey

Berichten: 34644
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-03-03 15:54

Drie springruiters naar finale in Las Vegas (2)
30-3-2003N i e u w bericht: meer informatie GOTEBORG (ANP) - Drie Nederlanders nemen over enkele weken deel aan de wereldbekerfinale voor springruiters in Las Vegas. Naast Jan Tops kwalificeerden zich zaterdagavond bij de laatste plaatsingswedstrijd in Goteborg ook Eric van der Vleuten en Gerco Schroder. In Goteborg, waar de Zwitser Markus Fuchs met Grannie zegevierde, eindigde Van der Vleuten met Audi's Jikke als achtste. Door een springfout haalde hij de barrage net niet. "Het was een onnozele fout", zei de Brabander. "Verder ging het op het zware parcours bijzonder goed. We hebben de vorm van de laatste twee weken weten vast te houden. Nu even rust, dan naar Las Vegas." Van der Vleuten, vorig jaar in Leipzig ook al present in de eindstrijd, eindigde in het kwalificatieklassement op de negentiende plaats. Hij schoof door naar de noodzakelijke achttiende positie, omdat de Braziliaan Pessoa wegvalt uit de geschoonde lijst van de Europese toer. Gerco Schroder gaf in Goteborg al in de eerste rondgang op met Eurocommerce Rome. Hij eindigde in het klassement een plaatsje na Van der Vleuten, als twintigste. Toch schuift ook de Twentenaar op, omdat naast Pessoa de hoger geklasseerde Lansink eveneens wegvalt. De voor Belgie startende ex-Nederlander trok zich terug voor Las Vegas. Lansink had daarvoor twee redenen. "Ik heb twee paarden die op zich goed genoeg zijn. De een staat echter op rust, ter voorbereiding op het buitenseizoen. Voor de ander vind ik de drie zware wedstrijden van de finale op dit moment nog iets te veel van het goede. Vandaar deze beslissing." Tops reed niet in Goteborg. De ruiter uit Valkenswaard was al zeker van kwalificatie, wegens goede prestaties eerder in het seizoen. Vorige week nog werd hij derde bij Indoor Brabant, een maand daarvoor won hij de wereldbekerwedstrijd van Bordeaux. Tops gaat naar Las Vegas met Grande Dame, een van zijn twee Grand Prixpaarden van dit moment. Vooralsnog gaan de ruiters er van uit dat het evenement op Amerikaans grondgebied, ondanks de oorlog in Irak, doorgaat. Van der Vleuten: "Tot nu toe ziet het daar naar uit. De betreffende commissie van de FEI ziet geen aanleiding in te grijpen. Zoals de zaken er nu voor staan, ben ik ook zeker van plan om te gaan."

Bron: ANP

Take time to do what makes your soul happy.

[RIJ-ITP] Wil jij ook een likje?

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 92Michelle, dabbo19, Ies_, jasmijn5, LadyMadonna, Nieuwsredactie, rienne, Supertje en 19 bezoekers