elnienjo schreef:mysa schreef:@ Elnienjo:
Ook daar kun je best zonder. Specialisten in het zh moeten mij niet te veel vertellen, ik weet het vaak beter dan zij, wanneer het op voeding aankomt.
Nieuw onderzoek, twee keer per week vette vis verhoogt de kans op huidkanker.
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenl ... huidkanker
En tegenwoordig ben ik sowieso voorzichtig met vis, vanwege de verontreinigingen die er vaak in zitten.
Tegenwoordig krijg je overal kanker van, alleen al van de lucht die je inademt. En soja is ook kankerverwekkend,dat mag ik als ex-borstkankerpatient in elk geval niet hebben.
Vis is lekker en goed voor de hersenen, dus alle reden voor mij om veel vis te eten, procentueel eet ik meer vis dan vlees.
Maar alsnog vind ik het eeuwig zonde dat we geen kalfsvlees cultuur hebben in NL
Soja is niet kankerverwekkend als eerste
'Soja en borstkanker is een veelbesproken combinatie. Dat komt omdat in soja stoffen zitten die op oestrogeen lijken. Deze stoffen in soja worden fyto-oestrogenen genoemd.
Bij hormoongevoelige borstkanker groeit de tumor door oestrogeen dat het lichaam maakt. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de tumor niet groeit door de fyto-oestrogenen die in soja zitten.
Mensen die behandeld worden tegen hormoongevoelige borstkanker kunnen gewoon 2 tot 3 sojaproducten per dag eten.'
Bron: https://www.kanker.nl/algemene-onderwer ... am%20maakt.