Janine1990 schreef:Ik begrijp je redenatie dat je beter sojaproducten kan eten (6% van de productie wereldwijd) dan vlees...
Echter haal ik uit de tweede link toch echt dat Nederlands vee relatief weinig soja bijgevoerd krijgt. De veehouderij in Nederland is dus een stuk duurzamer dan elders.
Dus wederom kom je er op uit, dat wanneer je in Nederland gaat lopen snijden in de veehouderij/veeteelt, er meer vlees geïmporteert zal worden waar méér soja in gaat. Wat dus ten koste gaat van bossen in Zuid Amerika (Amazone anyone? Ook wel de longen van onze aarde genoemd...), Noord Amerika en Azië.
Je zou toch zeggen dat het klimaat, de grond waarop we leven en de innovativiteit van onze boeren, best bijdragen aan duurzaamheid wereldwijd.
'Dat snijdt hout' - maar reductie van de veestapel is geen doel op zich.
Dus daar zijn wel een aantal mogelijkheden.
En wat mij betreft graag een stevige tariefmuur mbt buitenlands vlees.
Uitzonderingen daargelaten: vlees is luxe/ overbodig. En omdat het op eigen bodem "gewonnen" kan worden svp niet van buiten af.
We hebben knappe koppen in Wageningen, boeren die ijverig doorploeteren,
een klein landje
met een beroerde bodemkwaliteit, te laag waterpeil, en idioot weinig insecten.