Het gaat nog steeds goed met 'Black Beauty'

Moderators: khirshanta, Leo, Shanna, Hanmar, Polly, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 5270
Geregistreerd: 20-04-16

Het gaat nog steeds goed met 'Black Beauty'

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-12-17 17:43 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl / Horse & Hound
Overige

Afbeelding
Foto via wikipedia


Van de vijf zwarte paarden die in 1994 in de film Black Beauty hebben meegespeeld, is er slechts een nog in leven. Billy, gekocht door zijn toenmalige groom op de filmset, is inmiddels 28 jaar en staat van zijn pensioen te genieten in Wales.

Louise Maryon is na haar school gelijk gaan werken bij de film, ze was toen 16 jaar. "Ik heb er zes maanden over gedaan om neppe manen te naaien en sterren op te plakken, maar de film is zo zielig dat ik hem niet kan zien," zei Maryon, die nu Arabische paarden fokt, showt en beoordeelt.

De in Moskou gefokte Billy is een Orlov Draver. Hij heeft nog enkele keren geraced voordat hij door de Russian Horse Society gekocht werd en naar Groot Brittanië verhuisde. Warner Brothers hadden een paard nodig dat beleerd was voor de wagen en kocht Billy, of Blindaj hoe hij officieel heette. Ze kochten nog twee andere paarden van de society: Vandal en de vos Gidrap.
De overige drie zwarte paarden kwamen met een trainer uit de Verenigde Staten.

In de film wordt Billy bereden door Sean Bean en werd er met hem geraced door Alun Armstrong, die de dronken Reuben Smith speelde.

"Ik werd verliefd op Billy," weet Maryon nog, die nu 40 is. Het paard zou in eerste instantie verkocht worden aan een filmpaardenhandelaar, maar ze haalde het bedrijf over zodat zij hem kon kopen. Ze betaalde 750 pond voor Billy, die vier werd toen hij in de film speelde. Sindsdien is hij nooit meer van iemand anders geweest.

"Hij is mijn rijpaard geweest, heeft een paar shows gedaan in rubrieken voor buitenlandse rassen en nog wat filmwerk," zegt ze.
Billy's acteercarrière omvatte ook een commercial voor Guiness en verschillende muziekvideo's. Het is echter zijn rol in Black Beauty waar hij altijd voor herkend zal worden.

"Toen we hem drie jaar geleden meenamen naar de Arab National Horse Society show, werd hij omringd door fans", herinnert Maryon zich.
Hoewel het de eerste keer in 15 jaar was dat Billy in het openbaar was geweest, zette hij geen stap verkeerd.

"Billy is erg stoïcijns, hij is nergens bang voor. Veel mensen herinneren hem daarom als een bijzonder deel van hun jeugd," zei Maryon.

Het paard is nu 28, kraakt een beetje maar heeft nog altijd genoeg Facebook fans en zelfs een vospaard als gezelschap, zoals Black Beauty ook had.Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: jana79, Kimmotje en 23 bezoekers