Ras van de maand: New Forest

Moderators: EvelijnS, Polly, Ladybird, Hanmar, Shanna, Princesj, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 6862
Geregistreerd: 20-04-16

Ras van de maand: New Forest

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-19 18:17 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl
Bokt community

Ponies van het bos.. het werd tijd om de New Forest pony eens in het zonnetje te zetten. Zoals zoveel pony rassen zijn ze zeer veelzijdig, hier volgt het verslag van de maand November.
In 2020 zal elk kwartaal een ras worden uitgelicht.

CathyTBP
Al jaren heel blij met mijn fantastische Forester Pyriet! Na dat wij M2 zijn geworden en ik bij de paarden ging starten, mag hij met zijn nieuwe bijrijdster F-proefjes rijden en lekker recreatief rond hobbelen. Altijd super gaaf om hem te zien schakelen tussen een zachtaardige, lieve kinderpony en een stoere sportpony <3

Afbeelding
Tongerenhof Pyriet (v. Sulaatik's Benji)

Op aanvraag kregen we ook spring foto’s van CathyTBP :)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Dit zijn wel wat oudere foto's, aangezien wij vanwege een oude blessure helaas niet meer springen/crossen. Maar ik hoop dat dat niet erg is :)

afkepieteke
Ik rijdt al mijn hele leven op New Forest pony's en heb inmiddels 4,5 jaar een forester in bezit!
Anastacia is een merrie uit 2005 en heeft als vader Bram. Ook heeft Anastacia twee veulens op de wereld gezet, van Burley's Phantom en Haywards Guardsman.

Afbeelding

In heb begin veel recreatief gereden, dressuur, springen, crossen en lange buitenritten door het bos. Maar nu zijn we serieus bezig in de dressuursport. Helaas is ze een tijd kreupel geweest, maar nu weer helemaal de oude. Omdat ik inmiddels de 18 jaar ben gepasseerd starten we tussen het grote dressuurpaarden geweld, maar dat gaat ons zeer goed af! In 4 wedstrijden zijn we het L1 door gereden, met elke keer een prijs mee naar huis. En inmiddels hebben we onze eerste L2 wedstrijd gehad, waarbij we ook weer twee winstpunten mee naar huis mochten nemen, inclusief een tweede en derde prijs! We trainen lekker door en kijken waar we komen <3

Afbeelding

Hier heb ik een paar springfoto's. <3

Afbeelding
Afbeelding

Anastacia is een echte waterrat en vind spelletjes zoals een barrelrace ook prachtig!

Afbeelding
Afbeelding

AAASCHAAA_
Eindelijk het fijnste ras wat ik ken <3

Toen ik 13 was mocht ik bij een fokker de pony's gaan rijden en toen ben ik besmet geraakt. Man wat heb ik veel geleerd van die pony's.

Nu hebben we een 9 jarige stermerrie van van Barclay uit een Jasper merrie. In een maandje door de B met altijd 2 winstpunten of meer. Springen altijd gaan en nooit stoppen. Vorig jaar de eerste buitenrit. Langs de grote weg, langs het kanaal, door het dorp, super braaf.

3 jaar terug haar eerste veulen van Berkzichts Ferrie. Een geweldig zwart hengstje die beloond werd met een eerste premie. Helaas mocht hij niet oud worden.

Vorig jaar een Hengstveulen van de 22 jarige hengst Major. Weer een eerste premie en op de centrale een 2de plaats.

De forester heeft mijn hart jaren geleden gestolen en nooit meer los gelaten.

Afbeelding

1,5 jaar nog maar.
Afbeelding

4 maand oud
Afbeelding

Centrale keuring
Afbeelding


Josienx
Per ongeluk bij dit ras terecht gekomen maar inmiddels kan ik niet meer zonder! _/-\o_

Ik weet eigenlijk niet of de eigenschappen die ik in mijn pony zie of dat typisch bij het ras hoort maar dat is misschien wel leuk om in dit topic achter te komen! Wél vind ik vaak het uiterlijk op elkaar lijken, de bouw en manier van lopen. Ze zijn prachtig :j

Mijn 'pony gemaakt in de bosjes' is het meest eerlijke, spiegelende en sterkste dier wat ik ooit heb gehad. Zijn lichaamstaal, vooral zijn koppie, kan je alles aan aflezen. Wanneer hij echt angst heeft, hem te veel wordt, plezier heeft of tevreden is. Hij is éénkennig en vertrouwt niet snel iemand maar wanneer dat wel zo is, dan gaat hij voor je door het vuur.

Onder het zadel moet je hem blijven uitdagen en blijven samenwerken. Hij wilt heel graag leren en het goed voor je doen/je te begrijpen maar dan wel samen en niet afdwingen. Als het dan ook lukt zie je dat ie trots is. Soms als een oefening vaak is terug gekomen denkt ie al voor je uit. Wat niet altijd de bedoeling is. Hij blinkt in alles uit en haalt overal plezier uit. Ze zeggen op stal: hij moet de ring in, dat ben je hem verplicht. Daar zijn we nu druk mee bezig en de eerste wedstrijd was meteen 2x eerste met 3 winstpunten!

Maar ook met grondwerk pikt hij alles ontzettend snel op. Hij vindt het fijn als er grenzen worden aangegeven maar niet doormiddel van boven hem te staan. Maar door samen te werken. Hem de baas willen zijn heeft altijd averechts gewerkt.

Die van mij is wat wereldvreemd af en toe maar ik heb me nog nooit onveilig gevoeld. Zowel ernaast als erop niet! Het is een heerlijk dier en ik hoop dat ik nog lang van hem mag blijven genieten!

Ik vind het echt verschijningen die opvallen tussen de paardengeweld op wedstrijd. Ik weet niet wat het is de uitstraling en uitdrukking die ze hebben...


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

equishoots
Wat een leuke beestjes allemaal! Mijn moeder heeft een tijdje voor het stamboek gewerkt van de New Forest pony.

bigone
Ooit een kruising Welsh/New Forrest gehad, zit nog steeds diep in mijn hart , wat een geweldig dier qua karakter en kunnen.

Mandarijn
O heerlijk! Ik ben zo fan van het ras vanwege de gezellige allrounders. Ze willen graag werken, zijn enthousiast, relaxed maar gedreven.

Eerdere topics gingen over:
De Haflinger, de IJslander, de Draver, de Clydesdale, Highland pony (geen reacties), de Frederiksborger, de Morgan Horse, de Tinker,
de Fries, de Welsh Pony & Cob, de Mérens, de Fjord, de Lusitano, de Quarter Horse, het Trekpaard, het minipaard, de Arabische Volbloed, de Shetland pony, de Engels Volbloed, de PRE American Paint Horse, de Dartmoor pony (geen reacties), De American Appaloosa Horse, de Groninger de Connemara, de Akhal Teke en Schwarzwalder Fuchs.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Avelienvd, Ganna, Vagabondo en 6 bezoekers