Zucht. Vind ik dan nooit een passende stalling?

Moderators: Coby, Nicole288, Dyonne, Pistasche, C_arola

 
 

Blue258
Berichten: 63
Geregistreerd: 01-01-21
Woonplaats: Alkmaar

Zucht. Vind ik dan nooit een passende stalling?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-01-22 19:46

Hoi allemaal!

Lang nagedacht om mijn ervaring met jullie te delen en of dit wel goed was. Ik ben bang om negatieve reacties te krijgen maar ben ook nieuwsgierig naar jullie advies en mening.

In 2020 heb ik mijn eigen paard gekocht. Toendertijd was hij 1 jaar oud en nu is hij 2.5 jaar oud. Vanaf het moment dat ik hem had wilde ik bij een stal terrecht waar ik toen momenteel niet terecht kon.

Ik heb op verschillende stallen gestaan maar altijd wat. Voeren op zand met als gevolg zandkoliek, niet buiten komen, afspraken niet nakomen...

Uiteindelijk kon ik dan toch terecht bij de ideale stal, in mijn ogen. Zomers 24/7 buiten, swinters een ochtend/middag of in iedergeval een paar uur buiten, in een kudde en dichtbij huis. Daarnaast verzorg ik daar al jaren een paard en ken ik de mensen ook.

Het is altijd goed gegaan met mijn paard in de kudde tot nu. Ze staan nu in de winter 5 tot 15 minuten buiten (puur om de stallen uit te mesten), dit is iets wat eerder niet gedaan werd. Voorgaande jaren kwamen ze langer buiten. Daarnaast mag mijn paard niet meer in de kudde omdat hij met de paarden wilt spelen. Er staan wat oudere paarden in de kudde die daar niet tegen kunnen. Dus hij mag ook niet meer in de kudde en staat apart.

Naar mijn mening staat hij veelste kort buiten en deze mening heb ik ook gedeeld met de staleigenaar. De staleigenaar gaf daarintegen aan dat ik dan maar meerdere keren moest komen (zo vaak als ik kon) en hem intensief moest trainen bijvoorbeeld aan de longe met bijzet. Ik daarintegen ben van mening dat ik mijn 2.5 jarig paard nog niet teveel wilt belasten.

De staleigenaar en ik kunnen dus niet tot een oplossing komen. Voor mij zou de oplossing liggen bij het langer buiten zijn waardoor hij zijn energie kwijt kan, volgens de staleigenaar moet ik hem elke dag een uur flink laten lopen.

Ik ben elke dag bij mijn paard en wandel veel met hem. Ik laat hem los in de bak rennen (losgooien), en longeer hem zo'n 2x in de week nog kort. Elke dag doe ik iets met hem maar dit zal afwisselend zijn van grondwerk tot buiten wandelen. Ik denk (persoonlijk) dat dit voldoende is voor een jong dier. Ik volg ook grondwerklessen met hem.

De staleigenaar geeft eigenlijk aan dat de paarden niet langer buiten gaan komen, hij niet meer in de kudde mag en dat ik hem zelf maar meer moet laten lopen.

Ik ben verast en had dit nooit verwacht. Ik kom al jaren met plezier bij deze stal. Momenteel sta ik op de wachtlijst voor een stal bij de bossen en het strand maar dit kan nog wel duren tot mei/juni als het niet later word.

De staleigenaar gaf ook aan dat het paard vroeg of laat mensen zal gaan aanvallen. De meeste stalgenoten hebben geen enkel probleem met hem en het is een lieverd in omgang. En daarnaast gaf de staleigenaar aan dat hij waarschijnlijk in geen enkele kudde zal passen.

Nu zit ik ermee dat ik niet weet wat het beste is voor mijn paard. Een tijdelijke andere plek zoeken of door de zure appel heen bijten. Ik weet hoe belangrijk het is om een jong paard veel buiten te hebben.

Daarnaast zit ik ermee dat ik hem niet wil blijven verhuizen. Ik ben het verhuizen zat en ben echt toe aan een plek waar ik jaren kan staan. Ik vind het zielig voor het paard om maar te blijven verhuizen.

Ik weet van mijzelf dat ik ook niet de makkelijkste ben maar ik vind het belangrijk dat hij voldoende buiten staat met andere paarden, voldoende eten/drinken tot beschikking heeft en eventueel kan schuilen of een stal heeft.

Wat is jullie mening over dit verhaal? Wat zouden jullie doen?


Skessa_
Berichten: 9730
Geregistreerd: 02-10-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-22 20:08

Een kwartier buiten per dag??? Dat vind ik absoluut not done... zeker voor zo'n jonkie. Die moet juist lekker kunnen rennen en spelen.

Zo er liever vandaan nog weg gaan, dan morgen :o

Hopelijk heb je snel iets anders gevonden!

edith2

Berichten: 507
Geregistreerd: 22-09-08
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-22 20:09

Jeetje, wat valt dat dan tegen hè! Sneu voor jou maar nog vervelender voor je jonge paard (ruin denk ik). Daarbij is sociaal contact voor paarden ontzettend belangrijk!! Dus, ik zou verkassen. Op zoek naar een paddock paradise achtig iets of 24/7 met schuilstal en grote zandpaddock. Vrije beweging doet ze zo goed. Succes met je besluit.

Sanniejtjuh

Berichten: 1115
Geregistreerd: 11-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-22 20:11

Snel andere stal zoeken, dat zou ik doen. Zo kort buiten komen is voor geen enkel paard goed, jong of oud. Daarnaast past jouw visie daarover niet bij die van de stalhouder. Ik persoonelijk zou dus niet wachten tot er plek is op de stal waar je op de wachtlijst staat.

En ja ik snap dat het lijkt alsof hij nu niet in de kudde ligt. Ik denk dat enkel de omstandigheden zijn, de frustratie zal groot zijn bij zo kort buiten. Daar zou ik me dus niks over aan laten aanpraten.

DuoPenotti

Berichten: 14297
Geregistreerd: 14-01-21
Woonplaats: Tussen de Limburgse velden met uitzicht op de Brabantse.

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-22 20:12

Ik begrijp dat je niet weer wilt verhuizen, maar dit kan echt niet. Niet voor een volwassen paard en al helemaal niet voor een jong paard.
En ja natuurlijk wil hij spelen, daar is hij jong voor.
En laat staan in zo'n klein tijdsbestek.

Wegwezen daar, wat een schandalige pensionhoudster.

"life is what happens to you while you're busy making other plans"

mag
Berichten: 1558
Geregistreerd: 09-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-22 20:18

kun je hem niet naar een opfok brengen?

mairead

Berichten: 3156
Geregistreerd: 08-09-08
Woonplaats: Op de grens tussen Noord- en Zuid-Holland.

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-22 20:20

2,5 Jaar is nog jong. Dan wil je hem juist zoveel mogelijk buiten hebben in een kudde...
Ik weet niet hoe het in jouw regio is, maar er bestaan stallen waar ze ook in de winter gewoon lekker de hele dag naar buiten kunnen. Er zijn zelfs plekken waar ze altijd buiten kunnen staan met schuilstal!
Persoonlijk was ik zelfs met 's winters alleen een dagdeel buiten al niet tevreden geweest, zeker niet voor zo'n jonkie!
Kan je desnoods niet naar een tijdelijke stalling wat verder weg kijken waar hij gewoon de hele dag (en evt nacht) naar buiten kan in een groep, totdat je dichterbij wat geschikts vindt? Hij is pas 2,5 , dus je kunt hem nog even laten staan...
Veel verhuizen is ook niet ideaal, maar niet onoverkomelijk. En uiteindelijk is het toch mss beter voor het welzijn van je paard als het betekent dattie vrije uitloop en sociaal contact krijgt...
Laatst bijgewerkt door mairead op 17-01-22 20:24, in het totaal 2 keer bewerkt

kerstmuts :j Nu met aanklikbaar onderschrift:
Fjord. Feel the difference!

PowerOfZoef

Berichten: 908
Geregistreerd: 05-05-16
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-22 20:21

Ik zou zo snel mogelijk een nieuwe stalling vinden. Totaal geen vrije beweging of socialisatie en als hij dan al een keer zijn stal uit komt is dat eigenlijk alleen om te werken. Dat is geen leven voor een paard.

Zelf is mijn bijrijdpaard uit eindelijk ook 40 km verder verhuisd omdat er in de buurt niets beschikbaar was waar wij dachten dat ons paard gelukkig van zou worden, en zelfs bij die stallen hadden ze in de winter minimaal 6 uur buiten en een weidemaatje. Heb het er met alle liefde voor over wat verder te reizen als "mijn" paardje er maar goed bij staat.

Queeny
Ulkje
Cooper
Dessa

tita

Berichten: 18956
Geregistreerd: 29-08-06
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-22 20:22

Waarom heb je een 1 jarige niet naar de opfok gebracht

Waarom staat een 2.5 jarige op een stal-stal

30-11-2015
03-07-2018

Galoppig

Berichten: 172
Geregistreerd: 24-07-21

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-22 20:32

tita schreef:
Waarom heb je een 1 jarige niet naar de opfok gebracht

Waarom staat een 2.5 jarige op een stal-stal


Opfok is ook achterhaald, het is niets beter dan een 'stal stal' zoals jij noemt.
TS zegt dat op de huidige stal de paarden voorheen wél meerdere uren buiten kwamen en met vriendjes samen. Leert een jong paard veel meer van dan wanneer je deze met een groep kleuters samen zet in een of ander weiland.

TS zou je toch adviseren om te kijken voor een ander plekje tot dat je terecht kunt bij de stal waar je nu op wacht! Ik heb mijn paard toen ik hem net een maandje had ook direct verhuisd van op stal naar (mits paddock droog=open) dag en nacht buiten en alles staat hier samen.

tita

Berichten: 18956
Geregistreerd: 29-08-06
Woonplaats: Breda

Re: Zucht. Vind ik dan nooit een passende stalling?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-22 20:34

Een 1 jarige 2 jarige hoort niet opstal te staan moeten buiten zijn heel veel.
Ik vind het echt schadelijk als een 1 jarige op pensionstalling staat

30-11-2015
03-07-2018

Ineke2

Berichten: 29313
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Spijkenisse

Re: Zucht. Vind ik dan nooit een passende stalling?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-22 20:43

Liever gisteren dan vandaag verhuizen naar een plek waar je paard in elk geval de hele dag buiten komt. Zo’n jonkie moet de hele dag kunnen spelen met andere paarden en ruwvoer eten. De rest is echt bijzaak.

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)
[o]

Amber_anne

Berichten: 5241
Geregistreerd: 09-04-18

Re: Zucht. Vind ik dan nooit een passende stalling?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-22 20:51

Verhuizen ts. Ik heb ook met mijn jonge pony op een stal gestaan waar ze alleen moest staan en nooit met de kudde mee mocht. De stal eigenaar was erg negatief over haar en zei zelfs dat ik haar beter in kon laten slapen.
Nu de pony lekker 24/7 op het land staat in een kudde is het de rust zelve.

Probeer je dus niks aan te trekken van de stal eigenaar en ga op zoek naar een fijne plek waar ze ook weten hoe ze om moeten gaan met jonge paarden.

geertje3
Berichten: 1218
Geregistreerd: 22-11-05
Woonplaats: kantens, winsum, garrelsweer

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-22 20:59

Ik heb thuis 3 paarden staan. 1 merrie, 1 hengstveulen en een ouder paard.
De merrie staat nu tijdelijk apart tot hengstveulen een ruin wordt. Maar toch gaan ze elke dag naar buiten omdat het voor elk paard fijn is om zn eigen ding te kunnen doen.
De opa corrigeert als hengstveulen te gek of te opdringerig wordt. Voor het mooie zou er nog een jonkie bij moeten maar dat is helaas nog niet zo.

geertje nu B+ 19 l1+ 24 l2+18 m1+14 dus m2 startgerechtigd nu met verdiend pensioen door blessure.
sinds 29 april 2011 in bezit van een 2e fries genaamd foppe. 24-5-2014 foppe zijn debuut in de B [o]

Anastasia24

Berichten: 1570
Geregistreerd: 07-10-17

Re: Zucht. Vind ik dan nooit een passende stalling?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-22 21:07

Ts, jij eist helemaal niet veel, jij eist de minimale basis. Een kwartier buiten voor een 2.5 jarige? Komop zeg. Niet aanvallend naar jou ts, ik ben zovaak verhuist van stal dat ik het inmiddels zelf doe. Dus is dat geen optie? Een weiland huren met schuilstal met evt. een ander persoon?
Ik lees hier wel dat vooral voor een 2.5 jarige een kwartier weinig is, maar een paard van 14 zet je toch ook minimaal 6 uur buiten? En dan niet in een modderpaddock van een paar meter.
Ik hoop dat je een geschikt plekje vind voor je kleine ts, wat goed van je dat je luistert naar jezelf en dat advies van actief trainen (met ook nog bijzet, echt waar?) niet opvolgt.
Je kunt evt. een adv. zetten op marktplaats, zo was ik toen aan een kleinere stalling gekomen, soms (soms!) zijn kleine privé stalletjes beter dan grote stallen, hoewel ze hier op de manege nog meer buiten komen dan een kwartiertje.
Succes ts!

Pablo Shetlander: Ze zijn werkwillig, nieuwsgierig en leergierig.
Dexter Haflinger: Hij zal rustig en stabiel zijn werk doen, zolang zijn grenzen niet overschreden worden.
If you're going through hell, keep going.

Diddykong

Berichten: 1219
Geregistreerd: 09-05-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-22 21:11

Opfok is niet achterhaald, en in dit geval was het paard van TS daar beter op zijn plek geweest (maar achteraf is makkelijk ...). Een gemengde kudde is prima, maar daar moeten dan ook meerdere jonge dieren in zitten. Blijkbaar is dit paard ook vrij speels en ik denk dat er weinig andere speelse jonge ruinen in de groep zijn, anders waren die wel met elkaar apart gezet. Voordeel van een opfok is dat paarden vaak in groepsstallen staan en dat de wei/paddock/natuurgebied groot genoeg is om echt te bewegen. Paarden krijgen ruimte om te spelen, te ravotten, hun energie kwijt te raken en blijven bij elkaar wat ook stress scheelt. In plaats van elk paard een eigen stukje van 4x4.

Dit is inderdaad te weinig beweging TS, en echt trainen om de energie eruit te werken gaat nooit opwegen tegen meerdere uren vrije beweging. Het is vreselijk jammer dat je niet op 1 lijn kunt komen met de staleigenaar. Hebben ze misschien weinig ervaring met jonge paarden?
Ik snap trouwens wel dat de staleigenaar problemen krijgt met je paard als hij steeds met het mesten een kwartiertje buiten komt, want bij het buiten zetten kan hij best eens fris zijn ;). Als je dan ook vooral oudere rustige paarden gewend bent, is dit al snel veel paard. Kan het nog zo'n lieverd zijn, hij is wel jong en speels. Dus een keer wat gekkig doen aan de lijn zorgt er misschien voor dat de eigenaar zo naar hem kijkt? Ik weet het natuurlijk niet, het is maar een gok.
Qua oplossing, tja verhuizen dan. Maar mogelijk kun je alsnog in gesprek met de staleigenaar? Wat is de reden dat het nu minder is dan vorige jaren? Zijn er niet meer stalgenoten die meer buiten fijner vonden? Kun je bij elkaar aansluiting vinden? Is het mogelijk om afspraken te maken om meer buiten te staan? Bijv dat de staleigenaar hem buiten zet en jij of een andere pensionklant hem binnen zet? Is er iets te regelen met andere klanten onderling? Hoe lang duurt het tot ze weer veel buiten komen? Is dat 1 maart bijv, tja dan zou ik blijven en even doorbijten. Die 6 weken kom je ook nog wel door. Wat gebeurt er als je zegt dat meer trainen voor jou geen optie is. Dat je erover nagedacht hebt, maar dat jij hier niet achter staat en ook niet gaat doen. Als er echt niet meegedacht kan worden, dan is verhuizen je enige optie. Zoek dan in elk geval een plek waar ook andere speelse ruinen staan :D.

genja
Berichten: 3793
Geregistreerd: 12-12-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-22 21:18

Tja als 1e de vraag waar heb je als 1 jarige er voor gekozen hem op stal te zetten en niet gewoon lekker zeker in de zomer 24u met kameraadjes buiten ? Zeker een jong paard heeft over het algemeen geen stal nodig maar wat ze wel nodig hebben vriendjes om mee te rennen en spelen en liefst verschillende leeftijden zodat we opvoeding plaats vindt.
Wandelen , longeren , poetsen etc is leuk voor de baas maar als paard op de juiste plek staat heeft die dat echt niet nodig en dat leren ze ook als ze 3 zijn wel .
Dat je nog twijfelt of je moet verhuizen ? Liever gisteren als vandaag dit is gewoon dieren mishandeling . 5-15 minuten buiten voor alle leeftijden maar zeker voor 2,5 jarige . Natuurlijk is die vervelend naar andere paarden en wordt het zo te horen dat ik naar mensen . Die verveeld zich dood die kan zijn energie niet kwijt . En dat kan je nooit vervangen met wandelen los laten etc . Juist in zijn belangrijkste jaren voor ontwikkeling wordt die enorm Beperkt in beweging . Juist door te bewegen , spelen etc krijg je sterke pezen , spieren en gewrichten .

Weet dat ik vreselijk onaardig overkom maar schrik er enorm van dat paarden zeker jonge nog steeds op deze manier gehouden worden.
Zoek zo snel mogelijk een plek waar die overdag in ieder geval naar buiten kan minimaal 8 uur en waar die daarna nog de hele zomer 24 uur met vrienden de wei op kan . Er is nog wat in te halen gun hem dit heb je de rest van zijn leven profijt van . Op deze leeftijd hoeven ze nog niet braaf rondjes aan een Longe te kunnen lopen
(Zo frustratie weer kwijt)

Plausibel
Berichten: 118
Geregistreerd: 07-01-22

Re: Zucht. Vind ik dan nooit een passende stalling?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-22 21:50

Dit dier zit in de kern van zijn ontwikkeling! NU is de tijd voor hem om kennis en ervaring op te doen met het rijlen en zijlen wat er van hem verwacht wordt. Omgang met andere paarden, kuddegedrag, omgaan met mensen, op stal staan, begeleid worden, werken met jou etc etc.
Zo zonde als je nu besluit door de zure appel heen te bijten en jezelf weg te cijferen terwijl het ook geen fijne ontwikkelschool is voor je paard. Tegen de tijd dat hij weer de wei op mag (in zn eentje) of als jullie kunnen verhuizen issie drie. Zonde van de tijd.
Ik zeg: verhuizen!

Cowgirl

Berichten: 23110
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-22 22:25

Verhuizen is leuk maar die stal moet er dan wel zijn -O- . Altijd zo makkelijk zeggen vanachter de pc.

TS je woont in mijn oude regio zie ik ,ik zag op MP een plek vrij bij PP Equilibre in zuidbeemster.
Bij de stal waar je nu staat moet je gewoon weg...wat een hork van een staleigenaar _-:(

Verder is er ook nog een FB pagina voor stalling en weidegang in jou omgeving.

Ik hoop dat je snel wat vind want ik weet precies hoe het is -O-

' On bended knee is no way to be free'
Peter R de Vries.

Heleennn

Berichten: 6330
Geregistreerd: 21-11-11

Re: Zucht. Vind ik dan nooit een passende stalling?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-22 22:45

Ik vraag mij ook af waarom een 2,5 jarige in pension staat. Is toch super onhandig? Een opfok lijkt mij inderdaad beter geschikt. Zeker omdat hij nu al heel veel in de hand is geweest zou het toch geen probleem moeten zijn om hem nu een (half) jaar ergens naartoe te brengen waar hij altijd vrije uitloop heeft of op zijn minst in een grote loopstal staat op de momenten dat hij binnen moet. En dan zal het niet vlakbij huis kunnen maar met een 2,5 jarige kan je toch niet echt vaker dan 2x per week wat doen zoals je zelf al aangeeft.

mayka1234

Berichten: 90
Geregistreerd: 29-02-16
Woonplaats: Zierikzee

Re: Zucht. Vind ik dan nooit een passende stalling?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-22 22:53

Jeetje wat vervelend zeg. Het klinkt ook niet echt alsof de staleigenaresse met je wilt meedenken... Ik zou toch proberen zo snel mogelijk een ander plekje te vinden, al dan niet tijdelijk tot je naar die andere kan. een paard hoort gewoon buiten te komen en zoals je zelf gelukkig al zegt, een uur fanatiek trainen is nog wat teveel gevraagd voor zo'n jonkie.

Hopelijk kan je snel iets vinden!

Dressuur: M1+5, springen: B+1

Sas_Mon

Berichten: 1484
Geregistreerd: 06-04-07
Woonplaats: Ede

Re: Zucht. Vind ik dan nooit een passende stalling?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-22 23:04

Ik snap best dat je een 2.5 jarige op pension zet. Tegen de tijd dat je er op gaat zitten heeft hij alles al een keer gezien als je er zo veel mee wandeld en vertrouwt hij je. Verder moet hij gewoon naar buiten. Een paard, en zeker een energieke jonge ruin moet gewoon een paar speelmaatjes hebben op een stuk grond wat groot genoeg is. Ik zou zsm een andere plek voor hem zoeken. Ik snap dat je een plek voor lange termijn zoekt maar ik zou voor nu al genoegen nemen met een weiland met schuilstal en een paar jonkies en volwassen paarden. Zeker ruinen moeten gewoon kunnen spelen. Het liefst met andere jonge ruinen met dezelfde behoefte.

lessen in bewustzijn, Rebalancingsessies en hulp met paarden icm centered riding.
http://www.mensenbewustzijn.nl

Moska

Berichten: 2784
Geregistreerd: 04-01-05
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-22 23:46

Ik woon niet in de regio, maar heb in mijn regio dezelfde ervaring. Heb mijn (toen) bijna 2,5 jarige uit de opfok gehaald omdat ik mij zwaar irriteerde aan een aantal zaken en ik vond dat het welzijn van mijn paard niet een prioriteit voor de opfok was.

Ik dacht er goed aan te doen door mijn paard te verhuizen naar een kleine gemengde kudde die 24/7 buiten zou blijven. Omdat ik ook het belang van beweging inzie. Na drie maanden heb ik mijn paard er echter per direct weggehaald, hij werd mager, het toezicht op de dieren was summier, ruwvoer bijvoeren was zo mogelijk nog summierder en het land waar ze op stonden was kaal en werd steeds modderiger.

Omdat de plek waar ik op de wachtlijst sta nog geen plek had en mijn oude stal waar ik stond met mijn oude paard ook niet(is niet ideaal qua afstand,bijna 100 km enkele reis), staat mijn inmiddels bijna 3 jarige op een pensionstalling. En ja, hij krijgt nu minder beweging dan me lief is ( ik ben er wel dagelijks om los te gooien en meestal komt hij er in de ochtend ook nog uit met een ander paard), maar hij krijgt nu wel eten, kan weer liggen op een droge ondergrond en begint nu eindelijk wat bij te komen qua conditie.

Is het ideaal? Nee, helaas niet, maar ik heb nu ook ondervonden dat wat er beloofd wordt, bij lange na niet wat er daadwerkelijk geleverd wordt. Ook al heb ik veel vragen gesteld en waar mogelijk ervaringen gezocht. En als je er wat van zegt of afspraken wilt maken, geven ze niet thuis, ze lachen je nog net niet uit.

Om maar even aan te geven dat roepen dat je moet verhuizen, soms makkelijker gezegd dan gedaan is. Vind maar eens de plek die bij je past en waar je paard blij van wordt. En zeker gezien hier de eerdere ervaringen wel goed waren, is het logisch dat je nu teleurgesteld bent.

Aanvulling: ik kan me ook zo voorstellen dat een opfok geen paarden meer aanneemt op dit moment. De groepen zijn gevormd en een 2,5 jarige aannemen zullen de meesten ook wel niet doen.

En idd bijkomend voordeel van mijn paard in een pensionstalling, hij heeft de afgelopen zes weken al ontzettend veel geleerd!

Natuur *28-04-1995<>24-10-2021 Y;(
O’Laska *2019 https://youtu.be/veffEXCdZrc
Wat een rijkdom!

Attitude

Berichten: 3067
Geregistreerd: 17-01-06
Woonplaats: voor jou een vraag voor mij een weet

Re: Zucht. Vind ik dan nooit een passende stalling?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-01-22 00:01

Heeft dit dier serieus 1 1/2 jaar op een pensionstal gestaan ?

Het meeste wat je nu nog kan doen is hem die 1 1/2 jaar teruggeven en hem lekker paard te laten zijn in een kudde. En die zijn er echt !

Ik heb hier geen worden voor

Elin_

Berichten: 9392
Geregistreerd: 11-11-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-01-22 00:53

Attitude schreef:
Heeft dit dier serieus 1 1/2 jaar op een pensionstal gestaan ?

Het meeste wat je nu nog kan doen is hem die 1 1/2 jaar teruggeven en hem lekker paard te laten zijn in een kudde. En die zijn er echt !

Ik heb hier geen worden voor

Daar gaan ze echt niet dood van hoor. Ideaal is anders, maar een gemengde stal (met veel weidegang, zoals eerst te lezen) is prima. Verder wil TS hem in een kudde en veel buiten hebben, dus basis lijkt me goed@ts ik zou absoluut wel z.s.m verhuizen. Berichtje op Facebook plaatsen? Of gewoon aanbellen bij stallen?Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Duran123, GrapeshotBot en 3 bezoekers