Trainen met hartslagmeters

Moderators: C_arola, Nicole288, Coby, Dyonne, Pistasche, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
bohopmans
Berichten: 21
Geregistreerd: 09-03-17

Trainen met hartslagmeters

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-11-18 14:02

Goedendag alle,

Momenteel bevind ik mij in het laatste jaar van mijn opleiding en heb ik veel wetenschappelijke kennis rondom de inspanningsfysiologie van het paard opgedaan. Graag wil mijn kennis graag delen en toepassen in de praktijk.

Paarden worden vaak vanuit een menselijk referentiekader getraind. Als de ruiter het warm heeft, hebben de paarden het ook warm, denkt men. Als de ruiter moe is, zijn de paarden ook moe, denkt men. Echter er zijn grote fysiologische verschillen tussen mens en paard. Doordat er nog veel onwetendheid is bij de paardensporter is het erg belangrijk dat deze kennis gedeeld en toegepast wordt. Om de dieren in optimale conditie te krijgen moeten trainingsprogramma’s opgesteld en geëvalueerd worden. Deze beoordelingen gebeuren vandaag de dag vooral subjectief. De trainers vertrouwen op hun jarenlange ervaring en hun inschattingsvermogen wordt niet in vraag gesteld. Hierdoor ontstaat echter het gevaar dat de capaciteit van een paard systematisch verkeerd wordt ingeschat.
Dat wil ik gaan doen met behulp van hartslagmeters voor de conditie van het paard. Trainingen en wedstrijden kunnen op deze manier zowel fysiek als visueel geanalyseerd worden om de individuele kritische prestatiefactoren te bepalen. De analyses worden verwerkt in trainingsprogramma’s en daaruit volgt een advies om de sportprestaties van ruiter en paard te optimaliseren.

Door het gebruik van wetenschappelijke kennis en hartslagmetingen wil ik de paardensector meer inzicht te geven in de training van een paard. De hartslag van een paard geeft men informatie over de algehele fitheid van het paard, maar daarnaast is het ook waardevol om te weten wat de normale waardes van een paard zijn. Afwijkingen in hartslag kunnen een indicatie zijn van een beginnende blessure of ziekte. In de praktijk blijkt dat sommige (opkomende) blessures en/of ziektes zelfs niet door een deskundige met het ‘blote oog’ te constateren zijn.

Momenteel ben ik bezig met het opzetten van een eigen onderneming en jullie zouden mij enorm helpen door onderstaande enquête in te vullen.

Wanneer er andere vragen zijn hoor ik deze uiteraard ook graag!

https://www.survio.com/survey/d/U1U2U7L0F1K4M8U2I

Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet,
Bo Hopmans


Equisync

Berichten: 5185
Geregistreerd: 22-05-09
Woonplaats: Zuid Limburg

Re: Trainen met hartslagmeters

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-18 14:34

Ik heb de enquete ingevuld.
Enige punt van aandacht vond ik wel dat je de vraag krijgt of je wedstrijden rijd, hier nee aanvinkt en dan de volgende vraag een niveau moet invullen. Dit terwijl ik geen wedstrijden rijd, en dus niet "anders/geen" kon invoeren.
Ook passen de niveaus niet bij elke discipline (endurance/western/ingespannen etc).

Equisync. Sportmassage voor paarden. PB voor een afspraak of informatie.
Andor <3
You're perfectly perfect to me.

Jet

Berichten: 10659
Geregistreerd: 31-01-01
Woonplaats: Anna Paulowna

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-18 21:44

Ik heb hem ingevuld, maar een paar opmerkingen: vraag 4 vul ik endurance in en dan vraag 5 krijg ik geen enduranceklasses, ik heb maar klasse L ingevuld, ik startte met mijn vorige paard klasse 2 en was klasse 3 startgerechtigd, met mijn huidige paard 2 keer klasse 1 gestart.
En bij een vraag waar ik zelf dingen kon invullen had ik te weinig ruimte ;-) .

Paarden zijn net als lucht, zonder kan ik niet leven!
Vanuit de kop van Noord-Holland: Voor info klik op: Paardentaxi Jet

Janski

Berichten: 6498
Geregistreerd: 03-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-18 22:22

Dit bestaat toch al lang?? Er zijn op basis van hartslag meting al zo veel onderzoeken gedaan. Ik ga de enquête invullen en ben benieuwd naar je plan

WWW.EQUINOVUM.NL
Millie (v Manhattan) drachtig van Van Gogh delivery date: 1 juli 2013 http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=229&t=1714289


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Chantalage, frutsel05, girlyggirl, Kidde en 9 bezoekers