Afbeeldingen plaatsen op Bokt

Moderators: Murosch, Agossie, Coby

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
BartVB
Eigenaar

Berichten: 37328
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-10-01 11:01

<h3>Hoe plaats je een foto?</h3>
Je klikt met je rechtermuisknop op een afbeelding, dus op je eigen site of anders op Internet. Dan klik je op 'Eigenschappen' (Properties), er verschijnt dan een nieuw scherm waar je de regel na 'Adres: (URL)' moet selecteren en dan kopieren. (CTRL-C). Dat ziet er dus uit als bijvoorbeeld:

http://www.welshcob.nl/welshcob/rust.jpg

Dan ga je naar de plek in je bericht waar de afbeelding moet komen te staan.

Tik de volgende code in: Begin met een [img] Zet hierachter het gekopieerde adres met CTRL-V en eindig met een [/img]. Dit wordt dan:

Afbeelding

Even moeilijk maar dan heb je ook wat.

Zorg er wel voor dat de afbeeldingen niet te groot zijn! Liefst maximaal 640x480 pixels.

Als je nu geen eigen Internetsite hebt en je kan de afbeelding die je wil plaatsen nergens op Internet vinden, dan kun je de foto's ook op Bokt uploaden.

Dat doe je hier http://www.bokt.nl/forums/upload.php
Eerst bladeren in je eigen mappen op je eigen computer naar de afbeelding (liefst in JPEG formaat) en dan Upload drukken. Hierna even geduldig wachten (kan een paar minuten duren bij grote afbeeldingen).

<h3>Hoe krijg je een afbeelding onder je naam?</h3>
Usericons heten de plaatjes die onder de gebruikersnamen staan. Het is een plaatje van 60x60, je kan helemaal zelf bepalen hoe ie er uit ziet. Belangrijkste functie van de usericons is dat je er snel mensen aan kan herkennen. Gebruik dus een plaatje dat nog niemand anders heeft en verander niet om de zoveel tijd van Usericon, dit levert meestal veel verwarring op.

Maar hoe krijg je nou een usericon? In je profiel zie je een vakje dat 'Usericon' heet. Hier kan je de locatie van jou usericon opgeven. De usericons worden wel altijd vergroot/verkleind tot precies 60x60 pixels, houd daar een beetje rekening mee en zorg dus dat jou icon ook 60x60 is, anders

kunnen ze nogal lelijk worden... Belangrijke regel op Bokt is dat de usericons niet groter mogen zijn dan 10KB (dus ongeveer 10.000 bytes). Dit om lange wachttijden bij modemgebruikers te voorkomen.

Een plaatje op je eigen harde schijf of in je Mail begrijpt de computer niet. Het moet een plaatje zijn dat ergens op Internet staat. Zie daarvoor de aanwijzingen hierboven.

Succes!<br>

_________________
"It never hurts to help" -- Eek the Cat Haha!

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: BartVB op 2001-11-09 20:02 ]</font>


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 3 bezoekers