Regels en Richtlijnen [HAW] Horses At Work

Moderators: Coby, Dyonne, Nicole288, Apple, Pistasche, C_arola

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
Moderators

Berichten: 111
Geregistreerd: 13-03-18

Regels en Richtlijnen [HAW] Horses At Work

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-13 19:47

Welkom op RT-HAW

Motivatie en toelichting op het forum
HAW is bedoeld om foto's te tonen aan andere bokkers waarbij je paard getraind wordt of op een wedstrijd uitgebracht wordt en waar je werktechnisch commentaar op wilt. Anderen kunnen hier opbouwende kritiek geven en tips en aanwijzingen delen. Op RT-HAW kan je terecht met al je werkfoto's ongeacht welke dicipline je uitoefent. Je kunt op RT-HAW dus terecht voor werktechnische commentaar op je voltigefoto's, dressuurfoto's, TRECfoto's, springfoto's, westernfoto's, crossfoto's, endurancefoto's, longeerfoto's, menfoto's en grondwerkfoto's. Als je wel graag je foto's wilt laten zien maar niet specifiek op zoek bent naar werktechnisch commentaar, plaats dan je topic op de overige ITP fora.

Vaste regels
 • Zorg voor een duidelijke titel die de lading dekt.
 • Zorg voor een openingspost die voorzien is van de nodige achtergrondinformatie. Geef in ieder geval aan wat het niveau is van de combinatie, waar jullie op dit moment mee bezig zijn, en tegen welke problemen je aanloopt. Hier kun je lezen waarom we dit van je vragen.
 • De foto's en/of filmpjes in de openingspost moeten van een acceptabele kwaliteit zijn zodat het mogelijk is om de foto's goed te beoordelen. Topics met foto's die hier niet aan voldoen (bijvoorbeeld: zo donker dat het paard niet te onderscheiden is, foto's van heel ver weg) worden gesloten.
 • Het is niet de bedoeling om vooraf kenbaar te maken dat je op bepaalde dingen geen commentaar wenst te ontvangen (bijv. "graag geen commentaar op de slof'"). Door een topic op HAW te openen geef je automatisch aan dat je openstaat voor reacties. Wel kun je uitleggen waarom je gebruik maakt van bijvoorbeeld de slof, hiermee kun je veel reacties voor zijn.
 • Foto's mogen maximaal 800 pixels groot zijn. Als je foto's te groot zijn kun je ze hier verkleinen.
 • Op foto's zit altijd copyright. Plaats dus geen foto's die je van internet gehaald hebt, tenzij je hier toestemming voor hebt.
 • Plaats alleen foto's waar je zelf opstaat, dus niet van je verzorger/instructeur. Als zij foto's op Bokt willen zetten, kunnen ze dat zelf doen.
 • Op alle fotofora mogen maximaal 15 afbeeldingen per topic geplaatst worden, voor HAW geldt een minimum van 5 foto's of een kwalitatief goed filmpje van minimaal 20 seconden.
 • Topics met een overzicht van foto's die een verandering in beeld brengen door de tijd heen zijn toegestaan, er moeten echter minimaal 5 recente foto's in geplaatst worden of een kwalitatief goed filmpje van minimaal 20 seconden.
 • Je mag niet vaker dan één keer per week een topic op HAW openen.
 • De algemene bokt regels zijn natuurlijk ook op HAW van kracht!

Regels voor het reageren op foto's
 • HAW is een forum waar mensen foto's plaatsen als ze werktechnisch commentaar willen. Houdt daar rekening mee in je commentaar: een reactie met alleen maar 'Wow, wat een prachtig paard heb je" is niet de bedoeling. Ga in je reactie in op het rijtechnische plaatje. Daarbij mag je best kritisch worden, maar zorg dat je reactie opbouwend blijft. Geef als je een fout beschrijft ook aan hoe je die fout kan verbeteren. Hier kun je daar meer over lezen.
 • Herhalingen zijn niet toegestaan, tenzij je nuttig en opbouwend werktechnisch commentaar noemt dat nog niet eerder genoemd is.

Richtlijnen
 • Hou bij je commentaar rekening met de discipline en omstandigheden waaronder de foto's zijn gemaakt. Van een endurancepaard worden andere dingen gevraagd dan van een springpaard, een ruiter die z'n tweede proefles rijdt hoeft niet als Z-ruiter gejureerd te worden.
 • Vraag voordat je foto's plaatst van paarden die niet van jou zijn toestemming aan de eigenaar van de paarden. Houdt er rekening mee dat de eigenaar hier misschien bezwaar tegen heeft.
 • Als je wel graag je rijfoto's wilt laten zien maar niet specifiek op zoek bent naar rijtechnisch commentaar, plaats dan je topic op het gerelateerde forum van betreffende discipline.

Gerelateerde fora


Veelgestelde vragen
Een aantal veelgestelde vragen wordt beantwoord in de De faq van HAW

Bedankt voor het lezen van dit topic. Meer informatie is te vinden in de Help. Wil je contact opnemen met een moderator van dit forum dan kun je terecht bij:
- Apple
- C_arola
- Coby
- Dyonne
- Nicole288
- Pistasche
Laatst bijgewerkt door Nicole288 op 02-06-21 20:02, in het totaal 8 keer bewerkt
Reden: Check 02/06/2021


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: PetalBot en 1 bezoeker