Als groom mee naar Seoul, het verslag

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
shasta

Berichten: 1270
Geregistreerd: 18-11-02
Woonplaats: Ede

Als groom mee naar Seoul, het verslag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-01-03 23:49

Verslag van mijn tripje naar Seoul.
De gene die mij opgebeld had om mee te gaan bleek zelf niet mee te gaan en ook niet te werken voor de KLM maar is zelf ook groom en had zelf geen zin om naar Seoul te gaan vanwege de kou. Als hij iemand anders regelde kon hij zelf mee met een transport naar Zuid –Amerika, maar die was op het laatste moment geannuleerd.
Ik was om 12 uur op het vliegveld, de paarden die mee gingen waren er al dus we gingen gelijk de paarden in de container laden. De diersteward van de KLM bleek dezelfde te zijn die mee was toen ik paarden bracht naar Mexico, dus was wel leuk een bekend gezicht te zien.
Vorige keer ging ik samen met de paarden het vliegtuig in naar na 11 sept is dat veranderd dus werd ik naar de vertrekhal gebracht om mijn ticket op te halen en in te checken met de andere passagiers. Met de boording moest ik wel als eerste in stappen om dan me weer bij de paarden te voegen zodat ik er bij kon blijven met opstijgen.
We hadden drie springpaarden bij ons die verkocht waren daar naar toe. Ze waren met het laden in de containers best nerveus dus dacht dat word spannend, maar gelukkig waren eenmaal in het vliegtuig naar enige overtuigingskracht best rustig en hebben we een rustige vlucht gehad.
Ook met dalen waren ze heel rustig, eenmaal op de grond was het wachten tot we naar het ophaalpunt werden gebracht, waar de veterinair de paarden controleerde voor ze met de nieuwe eigenaar mee gingen naar de stal waar ze nog drie weken in carantaine staan.
Het was – 10 graden en we moesten best lang wachten, dus ik stond te rillen van de kou.
Eenmaal in het hotel heb ik eerst een bad genomen om warm te worden en ben toen een paar uurtjes gaan slapen. ‘s Avonds ben ik met een aantal stewardessen gaan in eten in een tentje in Seoul .
De volgende dag (maandag) bleek het nog kouder te zijn en ben ik Seoul beetje gaan bekijken maar het was zo koud dat ik al snel weer met de hotelbus naar het hotel ben gegaan. ’s Avonds ben ik bij een Koreaans restaurant wezen eten het was heerlijk op de rauwe knoflook die in de salade zat na.
Vanwege de kou (was inmiddels -17 graden) en gure koude wind, ben ik dinsdag ook maar een paar uurtjes de stad ingeweest en heb de rest van de dag in een cafeetje zitten poolen met wat amerikanen.
Woensdag ging het vliegtuig weer naar huis, dat was wel relax want je zit dan in de business class.
Was wel heel jammer dat het heel koud was, maar wie weet kan ik er een keer in de zomer heen.
De bij behoorende foto's zijn nog niet klaar moet het rolletje nog ontwikkelen maar zodra ik ze heb zal ik ze plaatsten

NIEUWE PAARDJE OP DE FOTO viewtopic.php?f=53&t=456647&hilit=


Mer1980

Berichten: 10632
Geregistreerd: 08-02-01
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-03 08:33

Wat een ontzettend leuke belevenis zeg. Jammer dat het zo koud was, maar ja.

Letterlijk in het huwelijksbootje stappen? http://www.trouwschip.nl
Bedrijfsuitje, vergaderen of teambuilding?: http://www.zeilschipbounty.nl
Sinds 23-02-2013 mama van Kira!
Sinds 14-12-2016 mama van Kian!

Diana_Mabel

Berichten: 6873
Geregistreerd: 04-02-02
Woonplaats: Houten

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-03 09:10

Zo kom je nog eens ergens Lachen

Natuurlijke voeding voor paarden een gezonde basis.
Kruidenmixen en voldoende goed ruwvoer zorgen voor een uitgebalanceerd voermanagement voor het paard.

DinkeyGirl

Berichten: 3325
Geregistreerd: 01-10-01
Woonplaats: Hendrik Ido Ambacht

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-03 13:00

Wat doe jij voor werk dan? Klinkt echt supertof! Ik ben erg benieuwd naar je foto's. Maareh, dat lijkt mij ook wel wat Haha!

Sypheron

Berichten: 15195
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-03 13:03

Het heeft hier ook flink gevroren, dus dan kan je beter in Seoul zitten dan in het saaien tulpenlandje, op het moment zonder tulpen. Haha! Leuk verslag en zeker leuke belevenis!

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-03 14:02

Ik ben in Seoul destijds niet verder gekomen dan een stopover van een paar uur in de hal van het vliegveld. Het was toen begin februari dus ook goed koud, had dus ook helemaal geen behoefte om de stad in te gaan *bibber*.

Maar wel een super ervaring Shasta! Wat lijkt me dat ontzettend leuk om paarden te begeleiden in een vliegtuig! Zo maak je nog eens wat mee... Heb je in de lucht ook foto's gemaakt? Ik ben wel benieuwd hoe die paarden er dan bij staan tijdens zo'n vlucht, ik heb daarbij alleen beelden in m'n hoofd uit die film 'International Velvet' (waar het grandioos mis gaat met een van die paarden).

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Koortje

Berichten: 5274
Geregistreerd: 26-12-02
Woonplaats: Boxtel

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-03 15:38

Poeh, ben jaloers op je hoor! Zoiets zou ik nou dus echt heel graag willen doen. Ik heb " iets" met dieren en natuurlijk speciaal paarden, en ik werk in het toerisme, dus misschien valt er ooit wat te regelen... altijd wel handig als het via via gaat he!
By the way, betaald het goed, of krijg je alleen je tickets en de overnachtingen?
Gr. Mieke

Mama van Imke ~ 29-01-2012 & Quinten ~ 17-02-2014

shasta

Berichten: 1270
Geregistreerd: 18-11-02
Woonplaats: Ede

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-01-03 17:28

Karin"]
Wat lijkt me dat ontzettend leuk om paarden te begeleiden in een vliegtuig! Zo maak je nog eens wat mee... Heb je in de lucht ook foto's gemaakt? Ik ben wel benieuwd hoe die paarden er dan bij staan tijdens zo'n vlucht, ik heb daarbij alleen beelden in m'n hoofd uit die film 'International Velvet' (waar het grandioos mis gaat met een van die paarden).
[/quote]
Je bent altijd met zijn tweeën, de rede daarvan is dat in van beide onwel word dat er altijd iemand is om in te grijpen.
We hadden maar één container met drie paarden bij ons.
Ik heb me hoofdzakelijk bezig gehouden met het schimmel merrietje omdat ze super nerveus was en heel goed op mij reageerde.
Toen het vliegtuig ging taxiën dook ze helemaal in elkaar en draaide haar hoofd naar achter alsof ze zich wilde verstoppen begon over haar hele lijf te trillen en dook inelkaar.
Als een paard nerveus is probeer ik altijd eerst contakt met ze te krijgen door ff een kort rukje aan het halter touw te geven en te zeggen dat hij/zij zich moet gedragen en dan ga ik ze afleiden door ze vertellen wat er allemaal gebeurt. Meestal werkt dat het beste, de woorden ho maar rustig en ectra hoor je mij niet tegen ze zeggen, als je dat doet bevestig je alleen maar dat er werkelijk iets engs gaat gebeuren en als je hun angst negeerd en zelf doet alsof er niks engs, dan krijgt het paard geen bevestiging van zijn angst en worden ze een stuk rustiger.
Ik heb toen het deurtje van de container open gedaan zodat ze naar buiten kon kijken, al luisterend naar mijn gebrabbel hebben we samen uit het raampje zitten kijken hoe het vliegtuig opsteeg.
Vlakna na de start kregen we turbelentie, wederom begon ze te trillen en dook in elkaar. Maar de enige reactie die ze van mij kreeg was dat ik haar vertelde dat we vandaag een slechte chaffeur hadden die veel te hard reed over een slechte weg. Al snel gaf ze een diepe zucht en ontspande de rest van de reis was ze gewoon relax en zat aan het hooi te knabbelen.
De andere twee paarden waren vrij rustig, alleen de andere merrie wilde niks eten of drinken onderweg, en stond alleen maar voor zich uit te kijken. Maar omdat ze geen shock verschijnselen had en niet was uitgedroogd hebben we verder niet ingegrepen. Eenmaal in Seoul aan de grond begon ze gelijk weer te eten en te drinken.
Met het landen waren vrij rustig het schimmeltje begon weer wat te rillen maar na een corrigerend rukte aan haar halter duwde ze het hoofd tegen me aan en hebben we samen door het raampje gekeken naar de landing.
Een maal op de grond werden we achter een heftruck gekoppeld, die met zeer hoge snelheid ons over het vliegveld scheurde maar de ophaal plek.
De herrie in de container was oorverdovend, alles rammelde en klapperde Verward Baalde dat ik geen oordoppen bij me had. De paarden vonden dat ook niet geweldig maar raakte niet in de stress.
[quote="Karin schreef:
Heb je in de lucht ook foto's gemaakt? Ik ben wel benieuwd hoe die paarden er dan bij staan tijdens zo'n vlucht

Ik heb foto's gemaakt vlak voor de landing en op het vliegveld van Seoul toen we stonden te wachten om opgehaald te worden met een heftruck maar de onze eind bestemming
Laatst bijgewerkt door shasta op 31-01-03 17:47, in het totaal 3 keer bewerkt

NIEUWE PAARDJE OP DE FOTO viewtopic.php?f=53&t=456647&hilit=

shasta

Berichten: 1270
Geregistreerd: 18-11-02
Woonplaats: Ede

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-01-03 17:38

DinkeyGirl schreef:
Wat doe jij voor werk dan?

Ik heb op dit moment geen werk, heb drie jaar geleden een zwaar ongeluk gehad waardoor ik heb moeten stoppen met werken.
Maar heb 15 jaar met paarden gewerkt.
Ik heb in die tijd gespecialiseerd in probleem paarden en het inrijden en corrigeren daarvan.
Dat waren hoofdzakelijk arabieren en renpaarden die ik toen reed.

NIEUWE PAARDJE OP DE FOTO viewtopic.php?f=53&t=456647&hilit=

shasta

Berichten: 1270
Geregistreerd: 18-11-02
Woonplaats: Ede

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-01-03 17:42

Koortje schreef:
By the way, betaald het goed, of krijg je alleen je tickets en de overnachtingen?
Gr. Mieke

Ik kreeg alleen een ticket (terugweg business class) en hotel overnachting in het Grant Hilton hotel in Seoul.

NIEUWE PAARDJE OP DE FOTO viewtopic.php?f=53&t=456647&hilit=

marel

Berichten: 681
Geregistreerd: 03-12-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-03 18:41

Klinkt super gaaf!
Een vriendin van mij is vorig jaar aangenomen voor de functie als groom. Helaas moest zij wegens verhuizing stoppen, maar het lijkt mij echt super! Ga maar weer eens bellen met de KLM Haha!

Het kan misschien dienen als troost dat, in al onze rampspoed en onheil, hij die iets verliest en er wijsheid uit put, een winnaar is.

shasta

Berichten: 1270
Geregistreerd: 18-11-02
Woonplaats: Ede

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-02-03 03:49

marel schreef:
Klinkt super gaaf!
Een vriendin van mij is vorig jaar aangenomen voor de functie als groom. Helaas moest zij wegens verhuizing stoppen, maar het lijkt mij echt super! Ga maar weer eens bellen met de KLM Haha!

Ik ben nu gegaan via de verkoper van de paarden en niet via de KLM, wil wel uitzoeken hoe dat in zijn werk gaat.
Heb jij daar info over???

NIEUWE PAARDJE OP DE FOTO viewtopic.php?f=53&t=456647&hilit=

Shannie
Berichten: 5848
Geregistreerd: 07-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-03 13:10

Stoer lijkt me echt leuk om te doen. Mijn opa was piloot en hij heeft ook een keer paarden moet vervoeren............

If you can't amaze people with your intelligence.. confuse them with your bullshit Slim

shasta

Berichten: 1270
Geregistreerd: 18-11-02
Woonplaats: Ede

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-02-03 04:54

sweetieponys schreef:
Stoer lijkt me echt leuk om te doen. Mijn opa was piloot en hij heeft ook een keer paarden moet vervoeren............

Tegenwoordig worden best veel paarden vervoerd per vliegtuig, ben eigenlijk best benieuwd hoe ze dat vroeger deden.

NIEUWE PAARDJE OP DE FOTO viewtopic.php?f=53&t=456647&hilit=

mrnino

Berichten: 995
Geregistreerd: 30-11-02
Woonplaats: Een plaatsjuh bij `t ijsselmeer ENKHUIZEN !

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-03 10:50

tja ik ben ook wel benieuwd hoe ze dat vroeger inderdaad deden.
volgens mij alleen per boot of zo.

I LOVE MR.NIÑO 4-EVER AND ALWAYS !!!+o+
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PROFIEL HELEMAAL VERNIEUWD.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D

marel

Berichten: 681
Geregistreerd: 03-12-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-03 10:53

Vroeger vooral met de boot volgens mij.
Ik kan denk ik wel een adres opzoeken voor je, pb mij anders maar.

Het kan misschien dienen als troost dat, in al onze rampspoed en onheil, hij die iets verliest en er wijsheid uit put, een winnaar is.

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-03 11:31

Of met de trein, dat werd vroeger ook nog vaak gedaan. Maar dan uiteraard niet over zulke lange afstanden.

Die film die ik net noemde - 'International Velvet' - is uit 1978, toen ging het er al vrij modern aan toe met het paardenvervoer in een vliegtuig.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

shasta

Berichten: 1270
Geregistreerd: 18-11-02
Woonplaats: Ede

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-02-03 03:01

Ben weleens met renpaarden op de boot geweest naar Engeland (we hadden daar wedtrijden) maar heb de voorkeur voor vliegen, zo op een boot komt er veel meer bij kijken.
We hebben in Engeland drie dagen in de haven gestaan omdat het weer te ruig was om te varen met paarden........

NIEUWE PAARDJE OP DE FOTO viewtopic.php?f=53&t=456647&hilit=


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Goner, Googlebot, paardrijmiep, rider, xIrlijn, Yahoo en 17 bezoekers