zou het vertrouwen nu toch komen?

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
germie

Berichten: 15414
Geregistreerd: 02-04-02

zou het vertrouwen nu toch komen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-01-03 09:25

Ik rij dus nu een maand of 4 op een onzeker paard met springen. Dit paard is 5 jaar lang met slof en sporen gereden. Heeft tijdens het springen ook wel eens d'r hoofd gestoten aan de staanders vanwege verkeerd aanrijden. Verder werd het paard voor de sprong losgelaten en moest het zelf doen. Hierdoor werden onnodig benen gestoten en werd ze lekker onzeker.

Dit heb ik dus gemerkt, weigeren, weigeren. hehe, erover, weigeren, geen balkjes willen lopen enz. WAs het bekend, dan was het klaar. Maar elke nieuwe hindernis werd eerst geweigerd.

Gisteren dus voor de les de hele bak volgezet met hindernissen.
Vorige week ging het ook al lekker, dus nu maar weer.
Balkjes lopen was nog wat kijkerig, 2 weigeringetjes op een eerste kruisje. En daarna hoe hoger hoe fanatieker. Hetp aard sjeesde de bak door. Totaal neit meer onzeker. Ook nieuwe hindernissen werden genomen zonder aarzelen. Ik kon haar amper houden. Een martingaal in het parcours is geen overbodige luxe.
ik had moeite om wendingen te rijden, vloog zo ongeveer uit de bocht.
Later werd het beter, gelukkig en kon ik mooi rond rijden, maar nog bleef het paard sterk.
Zo zie ik het wel weer zitten
Iets heel anders dan een paar maanden geleden toen telkens geweigerd werd uit onzekerheid. Nu nam het paard zo ongeveer het initiatief (wat dus het totaal andere uiterste is). Uiteraard nog het e.e.a. bijschaven, maar zo zie ik het wel zitten. Het was niet echt hoog 50-90 cm, maar het ging zo lekker. Nog lang niet perfect uiteraard, maar tenminste zonder weigeren. Dan neem ik het geren en gejaag nog wel even op de koop toe.
Straks in april buiten beginnen.
Ik heb nu pas het idee dat het vertrouwen van het paard in mij begint te komen.
Herkenbaar?
Ik had niet verwacht dat het paard nog eens zo enthousiast kon worden. Nu maar hopen dat het zo blijft. Vermogen is er wel, ze is ook behoorlijk voorzichtig (wil geen benen stoten). De absolute controle ontbreekt nog wat, maar ook daar heb ik wel vertrouwen in, het wordt elke keer beter.
Wie weet kom ik nog eens in de L springen Haha! en daarna nog verder uiteraard. Haha! Eerst zonder uitbeld te worden rondkomen in de B, daarna winstpuntjes halen en dan verder Haha!
Ik ga nu lekker dooroefenen om het gejaag eruit te krijgen. Zitten moet wachten worden. En het binnenbeen wordt nog teveel doorheen gelopen. Maar ik merk toch wel verbetering gelukkig.
de kijkerigheid is er nog niet uit uiteraard, maar dat ze nu toch beter en fanatieker gaat springen is een eerste stap.


Merel Blom

Berichten: 1317
Geregistreerd: 21-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-03 11:01

Je moet een paard eigenlijk een jaar rijden wil je er echt een combinatie mee vormen.
Ik heb nu ook een paard staan dat ik int Z sgw mag starten. En als ik er dan aan denk dat ik hem pas 5 a 6 maanden rij dan denk ik : Bloos Bloos Bloos
Dus hou dat in je achterhoofd, dat je langzaam aan vertrouwen van beide kanten moet krijgen en dat je hem moet gaan snappen.
Omdat ik er zoveel rij heb ik dus kennelijk niet meer een heel jaar nodig om een paard aant lopen te krijgen, maar je blijft het houden dat je wel een tijd nodig hebt om elkaar echt door te hebben..

Haha!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Yahoo en 10 bezoekers