Staatsbosbeheer tegengekomen......

Moderators: Murosch, C_arola

 
 
Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Staatsbosbeheer tegengekomen......

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-01-03 23:10

Ik en m'n broertje waren zondagmiddag nietsvermoedend door het bos aan het rijden.
We waren al een politie-auto tegengekomen (best vreemd op zondagmiddag ergens midden in het bos, maargoed, daar hebben we verder niet over nagedacht). Op een gegeven moment sloegen we rechtsaf, komt er ineens een groene Staatsbosbeheer-Opel-Campo achter de bosjes vandaan, alsof hij ons had staan opwachten ofzo.
Er kwam een gast uit die vroeg:
ten eerste, bent u hier bekend? (ik: ja, we rijden hier wel vaker)
ten tweede, bent u verdwaald? (ik: nee, we rijden hier vaker) - alsof hij een lesje aan het opzeggen was, dus ik dacht al dat we aan een enquete onderworpen werden ofzo - maar niets van dat....we bleken net van het ruiterpad afgeweken te zijn, en dat is niet de bedoeling volgens Staatsbos. Of wij nooit bordjes lazen, en dat hij ons ook een proces verbaal kon bezorgen. (ehm, sorry, maar voor mij zien alle zandpaden er hetzelfde uit....) Ook bleef hij maar vragen waar we naar toe op weg waren (nergens naar meneer, we rijden gewoon een rondje door het bos). Hij vroeg ook nog waar we vandaan kwamen en ging op de kaart aanwijzen hoe we thuis moesten komen (punt 1 weet ik dat zelf ook wel en punt 2 hadden we de trailer op de parkeerplaats aan de rand van het bos, dus niet erg nuttig, en punt 3 snapte ik z'n kaart niet).
Daarna ging hij voor ons uitrijden om te laten zien hoe we weer op het ruiterpad terecht kwamen (aangegeven met van die paaltjes met hoefijzers erop, ja, dat wist ik ook wel, heb er alleen nooit over nagedacht).
Later stapte hij nog twee keer uit en wachtte op ons om te vragen wat we van de slagboom vonden (??) en om te melden dat hij Jim op een arabier vond lijken (ehm, meneer, dit is een WelshCob....).

Nouja, misschien een beetje een skeptische weergave, maar die man had echt beter schoolmeester kunnen worden. Hij had natuurlijk gelijk, officieel zouden we ons aan de ruiterpaden moeten houden (maar dan blijft er erg weinig over, twee grote zandpaden - en ik kom niet in het bos om op en neer te rijden, dat kan ik in de bak ook wel). Misschien is dit een beetje een verwaande opvatting, maar ik vind het eigenlijk gewoon bureaucratisch geleuter dat het zandpad dat er hetzelfde uitziet als het zandpad met ruiterpad-paaltje gewoon verboden is.
Verder vind ik mezelf een erg nette bosruiter, wij rijden veelal aan de uiterste kanten van het pad of op het midden (gewoon omdat de paarden dat fijner vinden, maar je vertelt mij dus niet dat je daardoor een pad vernielt, of überhaupt een pad vernielt als je door dat bos rijdt, zijn eigen Opelding vernielt iig meer, dat was duidelijk te zien) en gaan keurig stappen wanneer we een voetganger passeren (zoals het hoort!), en we groeten iedereen altijd vriendelijk. Dat kan hij natuurlijk niet weten, maar ik vind wel dat je dit gedrag kunt verwachten van ruiters in het algemeen.

Ik heb nog even gedacht een brief te schrijven aan Staatsbosbeheer, maar heb niet het idee dat dat iets oplevert (ik zou hoogstens kunnen pleitten voor een representatievere casting van personeel, deze man werd ik bijna bang van).
Jarenlang rijden we daar en we komen nooit iemand tegen, nu ineens is het een stuk minder leuk om in het bos te rijden (je kunt er donder op zeggen dat we een boete krijgen als we dat figuur weer tegenkomen en over een niet-ruiterpad rijden...).

Es könnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~


Elise

Berichten: 1987
Geregistreerd: 05-11-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-03 23:25

En alsof die staatbosbeheer-routes zo duidelijk aangegeven staan! Twee jaar geleden op de Veluwe deden we er anderhalf uur over om het begin van een route te vinden.. (ja ik heb hier de tijd van 3 vrouwens zonder richtingsgevoel al afgehaald Haha! ) en hoevaak er spontaan geen bordjes meer stonden.. pff nee daar heb ik ook geen hoge pet meer van op. Ik snap de regels wel, maar ook hier hebben ze een ruiterpad van jaaajaa luistert: 1,5 km!! Joepie.. Dan is er toch geen andere keus dan het erop wagen en de rest van het bos afstruinen? Knipoog

Schitterend paarden-pensioen-oord in Frankrijk: http://www.equinepensions.com/

brechje

Berichten: 1648
Geregistreerd: 09-10-02
Woonplaats: leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-03 23:33

Hier op strand doen ze ook altijd moeilijk...heb ook een paar keer een boete gekregen.........het was bijna zowat aan het vriezen, het regende en die politieagent ging mij wijsmaken dat er mensen op strand zitten.......tuurlijk droom maar lekkers verder!
Ik vind dat zulke routes heel slecht zijn aangegeven...je mag hier dus wel rijden, maar alleen op het ruiterpad....Maar hoe moet ik daar kan komen, mijn paarden vliegen nou eenmaal niet en ze mogen niet rijden op het stuk tussen stal en het ruiterpad......erg fijn allemaal

Koudbloedigheid dat is pas het mooie leven! 'shed a tear because i'm missing you, but I'm still alright to smile'profiel under construction

flettie

Berichten: 8478
Geregistreerd: 19-09-02
Woonplaats: Osterwald (Dld)

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-03 23:34

Tja, bij ons achter in het bos is het ook al zo'n vaag gedoe. Vlak achter onze stal ligt een klein stukje bos, volgens mij ook van Staatsbosbeheer. Tot voor twee jaar geleden kon je met je paard van twee kanten dat bos in. Bij de ene ingang stond een bordje verboden voor ruiters (niet dat wij daar wat van aantrokken Haha!) en aan 'onze' kant alleen maar een bordje: toegang van zonsopkomst tot -ondergang, honden aangelijnd in het bos. Niks over ruiters dus...... Twee jaar geleden hebben ze de ene kant helemaal zo afgesloten dat alleen nog maar wandelaars en fietsers er langs kunnen (leuk al die wildroosters hier Boos!) maar 'onze' kant is dus nog steeds open. Ik heb me wel eens afgevraagd wat ik nou moet zeggen als ik ooit betrapt wordt door een boswachter? Ik kan er maar van een kant in en daar staat geen bordje verboden toegang voor ruiters. Dus in principe weet ik niet beter dan dat het wel mag Verward Ik baal er sowieso wel van want ze hebben dus bij ons heel veel ingangen (ook geasfalteerde bosweg) afgesloten met hekken en anders wel met wildroosters terwijl je er best wel mag komen met je paard. Maar ik ga dus niet met mijn paard over een wildrooster heen. Het wordt je wel moeilijk gemaakt om hier lekker door de bossen rond te dolen (over al bestaande paadjes trouwens) Lips are sealed

Dunla B+12 L1+18, L2+11, M1+19, M2+1

gomir

Berichten: 23735
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-03 23:35

Maar hij heeft wel gelijk je mag er niet rijden *LOL*

Zo ben ik eens aangehouden door een politieagent in de duinen. Ik reed op het fietspad en dat mocht niet...Klein detail is wel dat de ruiterpaden niet aansluiten en hoe kom je dan bij het volgende stuk pad dat pas over 200 meter begint Verward Over dat fietspad dus! Tong uitsteken Toen ik hem daar vriendelijk op attent maakte(als lief 15-jarig meisje Schijnheilig ) mocht ik wel doorrijden Party!!

het is trouwens geen opelding hoor! Een beetje respectvol graag Tong uitsteken (mijn ouders zijn opeldealer *LOL* )

*Niet elke verandering is een verslechtering!*
*Ze is niet bang voor de dood, maar als de dood om bang te zijn...(Guido Weijers-Oxymoron)*
*Als je bent waar je heen ging, waar moet je dan naar toe? (veldhuis & Kemper-tijd heelt alle zonden)*

Pellie

Berichten: 16935
Geregistreerd: 19-08-02
Woonplaats: Ouwsterhaule (frl)

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-03 23:42

Ik wil ook bos en strand of tenminste ruiterpaden langs de weg om over te rijden!! Boos!
Ik ga maar naar IJsland verhuizen. Daar zie je alleen maar ruiterpad langs de 'snelweg' i.p.v. fietspaden!

}:0 heeft 2 tinkerknaapjes en 1 tinkerprinsesje in de wei staan! }:0

Karin

Berichten: 61811
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 00:03

Lotje en ik hadden laatst hetzelfde, aan de Haarlese kant van de Sallandse Heuvelrug. Daar schijnt bij het kasteeltje een heel gebied te liggen waar je met je paard niet mag komen, aangegeven met geel/paarse bordjes. Lot rijdt daar haar hele leven al en ik ben ook niet anders gewend dan dat je over de hele SH mag rijden, ook al reed ik eerst alleen aan de Rijssense/Holtense kant en nu aan de Nijverdalse kant. Maar tussen die geel/paarse bordjes schijnt het niet te mogen. Daar bij Haarle kwamen we dus die boswachter tegen die ook een preek tegen ons afstak. We hebben toen maar beleefd gevraagd of we het pad waarop we reden mochten volgen tot aan het ruiterpad en daar moest hij zelfs nog even over nadenken Frusty. Uiteindelijk hebben we hem nog de halve zaterdagmiddag in zijn boswachtermobiel heen en weer zien rijden over dat pad, alsof hij niets beters te doen had.

Gisteren verdwaalde ik een beetje op de SH en kwam toen in het Haarlese deel terecht. Beetje creepy en spookachtig daar, en opeens zag ik weer van die geel/paarse bordjes opduiken halverwege het bospad. Ben maar snel omgedraaid en in galop weer naar de openbare weg gereden, had al visioenen van geestverschijningen in boswachterpak die mij onherroepelijk een proces verbaal zouden geven. Haha!

Ik kan me trouwens helemaal vinden in je verhaal. Toen Ameretto nog in Rijssen stond, waren we ook aangewezen op de ruiterpaden aldaar en behalve dat er weinig keus was (steeds hetzelfde rondje) waren ze ook nog eens slecht onderhouden. Maar als je op de brede zandpaden reed, kon je er donder op zeggen dat je een figuur tegenkwam dat je ofwel uitkafferde, ofwel een proces verbaal gaf (gelukkig hebben we het laatste nooit meegemaakt). Dan ben ik toch wel blij met de SH die we nu voor onze deur hebben. Zo lang we maar bij de geel/paarse bordjes uit de buurt blijven. Haha!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

leentje
Berichten: 3822
Geregistreerd: 02-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 09:49

Jeee de bostroubles. Bij ons zijn er geweldig veel mountainbikers. Met die banden en met de ganse hordes waar ze mee rondrijden, rijden ze gewoon het bos kapot en ze blijven niet op de paden. Paardenhoeven zijn veel minder schadelijk en wij blijven tenminste op de paden. Wat doen ze dan???? Het bos afsluiten met van die vaste hekkens (dat je zo eerst haaks naar links moet en dan haaks naar rechts, alleen wandelaars kunnen daardoor, een fiets of een paard niet. Slim hoor, die mountainbikers heffen gewoon hun fiets over dat hek, en fietsen lustig verder in het bos, maar wij kunnen er niet meer in. (springen is geen optie, die balken zitten vast, stel je voor dat je paardje net niet hoog genoeg springt, ik mag er niet aan denken.....
Gelukkig zijn de meeste ondertussen al weer stuk (verrot) of weten wij sluipweggetjes om in het bos te raken, maar leuk is anders. In onze onmiddelijke buurt zijn geen ruiterpaden of staat nergens aangegeven dat ruiters verboden zijn. (soms wel slagbomen bij privebossen, maar daar gaan we ook niet in, openbaar bos genoeg in de buurt) Ik weet echter wel bossen waar wel ruiterpaden zijn en waar je voor de rest op geen enkel ander pad mag komen. Wat zijn dat toch een leuke ruiterpaden: grotendeels geasfalteerd en allemaal recht op recht, fijn om te rijden zeg. We zijn er één keer geweest tijdens een dagrit, en hadden er meteen al genoeg van.

http://www.open-canoe.be
Best friends are the ones that can see the hurt in your eyes, when everyone else is fooled by your smile.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 10:23

Nederland is te vol, zoveel bossen zijn er niet. En als er dan een klein stukje bos is moeten er niet mannetjes met wijsvingertjes komen zwaaien dat je er niet mag komen. Ik hou me niet aan die regels want dan laat ik me een hoop ontnemen en daar heb ik geen zin in. Ik werk, ik betaal belasting en dan wil ik genieten van mijn hobby! Dan moeten ze niet durven aan mijn kop te zeiken! En ik geef gewoon een vals adres op, dat heb ik wel geleerd na 1 boete!

De hond is de betere mens

germie

Berichten: 15459
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 12:50

Bij ons mag je niet eens het bos in. Geen ruiterpaden zijn er dus.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 12:51

mag niet mag niet mag niet.
typisch nederlands! Misselijk

De hond is de betere mens

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 12:57

Ik hou me gewoon netjes aan het ruiterpad. Die zijn er nl niet voor niets Haha!
Nee, echt. Paarden kunnen zo'n bospad behoorlijk kapot lopen, dus ik begrijp best dat zo'n boswachter je daarop aanspreekt. Bovendien rijdt je ergens waar je niet rijden mag, of dat nou terecht is of niet.
3 Jaar geleden ben ik er ook eens voor bekeurd. Samen met een vriendin. Het ruiterpad was onbegaanbaar doordat ze bomen aan het kappen waren dus we moesten een stuk omrijden over niet - ruiterpad. Natuurlijk kwamen we net op dat moment een boswachter tegen.
Ik heb bezwaar aangetekend bij Staats Bosbeheer en uiteindelijk moesten we ieder de helft betalen...

* To Belg, or not to Belg *

dell_1
Berichten: 1885
Geregistreerd: 17-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 13:33

Betekend dat dus dat als er geen ruiterpad is aangegeven dat je daar helemaal niet mag rijden in het bos?
Ik zie hier trouwens bij ons nooit boswachters

LindaJ
Berichten: 337
Geregistreerd: 22-08-02
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 13:53

Bij ons lopen/fietsen/joggen er juist altijd mensen op het ruiterpad! Als die nou ook eens een boete kregen Boos!

Syrianda

Berichten: 1628
Geregistreerd: 28-12-02
Woonplaats: een mooi stadje in het midden van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 14:02

Ik houd mij redelijk netjes aan het ruiterpad maar als de boswachtersniet weten waar deze zijn en ik ze moet vertellen dat ik wel degelijk op een ruiterpad rij dan heb ik het toch wel effe gehad hoor.
Wilde hij mij ook nog een bon geven. Toen heb ik hem maar netjes op ruiterpad embleem gewezen en toen trok hij zich terug. Ik houd mij alleen niet aan ruiterpaden als deze helemaal kapotgereden zijn. Dit wil op bussloo nog wel een gebeuren en dan wordt het vervolgens gewoon gevaarlijk. Dan ga ik stiekum over het strand.

Zij die het opgeven weten nooit hoe dicht ze bij hun doel waren.

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 14:27

Bestaan er eigenlijk ook overzichtelijke ruiterroute landkaartjes.
Zodat je van te voren al kan zien hou je moet gaan rijden in het bos?

In het bos waar Kawa nu bij staat zijn ook ruiterroutes.
Maar 1 ervan komt al op de weg uit.
Dus dan pak ik ook een ander pad.

Voor de rest verdwaal ik nog in dat bos Scheve mond

JollyJumper

Berichten: 1325
Geregistreerd: 17-12-02
Woonplaats: Vortum Mullem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 14:39

Wij hebben hier sinds kort dus een heel netwerk van ruiterpaden gekregen (pas met veel bombarie officieel geopend in Wanroy). Ik dus meteen toen Jump weer beter was met em het bos in. Moet ik eerst al over een viaduct met een wildrooster (gelukkig wel met poortjes ernaast, maar goed, weer opstijgen langs de weg is ook niet zo heel handig als je paard 1.75 is...), en ja hoor, we kunnen het bos in. Lekker bospad, maar na ong. een kilometer staat er een hek midden op pad. Bordje geeft aan dat ik rechtdoor moet, maar ja, er ligt ook nog een afgevallen boom schuin voor dat hek. Je kunt er nog net langs via een smal paadje, maar ja, daar ligt een rol prikkeldraad, ook niet zo gezond voor paardebenen. Ben maar teruggegaan en volgende dag met de honden gaan wandelen en een nijptang meegenomen en het prikkeldraad verwijderd en de omgevallen boomstam aan de kant getrokken... Nu kan ik gewoon over het hek springen (ik oefen voor SGW dus moet kunnen...) terwijl mijn zoontje met zijn pony er dan gewoon langs kan. Leuk als ze ruiterroutes openen maar dan moeten ze er geen hindernisbaan van gaan maken!

Jumper 15-05-1991 - 15-07-2007 in mijn hart voor altijd
Maar Sanchez en ik maken een nieuw begin, al M1 + 0 Haha!

Natascha

Berichten: 6399
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 14:40

ik ben ze gisteren ook al tegengekomen. Gezellig staan kletsen met die lui. En een hoop folders rijker over alle ruiterpaden tot aan de Belgische grens. Dat leek hem wel wat voor iemand die vaak lange ritten maakt Haha! . Vanuit Breda naar Belgie is niet zo erg ver weg, maar om helemaal alleen met Lois naar Belgie te rijden. Nee, dan mis ik toch iemand om mee te lopen kleppen. Aan de folders te zien hebben we dus ruiterpaden zat. Maar door de Bredase binnenstad is sneller Haha! .

Niets zo charmant als een paard aan de wand: (zie profiel of hiervoor portretten en naambordjes)

flicka

Berichten: 5575
Geregistreerd: 17-08-02
Woonplaats: Brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 20:21

Ik rijd ook gewoon overal in de bossen hier in noord-Drenthe. Ruiterpaden zijn hier nauwelijks maar eerlijk gezegd volgens mij ook weinig overlast door paarden. Ik ben wel eens iemand tegengekomen van Staatsbosbeheer en die zei dan vriendelijk gedag. Het is heerlijk als je overal doorheen kunt struinen en niet bang hoeft te zijn voor opmerkingen of bekeuringen. Ik verken de bossen meestal eerst te voet met mijn honden en vermijd de kwetsbare paden en houtwallen te paard.

Amanda_T

Berichten: 5880
Geregistreerd: 01-07-01
Woonplaats: Klundert

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 20:34

WEET JE wat nou erg is,
Wij mogen niet op de wandelpaden,
Maar de wandelaars lopen wel regelamtig op de ruiterpaden :/
Hoezo voortrekken
Ja, ik ben gelukkig nog nooit aagehouden , maar dan zou ik dat zeker zeggen (wat hierboven staat)

::..*,,Rust zacht lieve Lasagna ;(...30/3/1986-30/09/2009.. :+: ,,*..::

Homiafortuna

Berichten: 1947
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Langelille

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 22:03

Ik wil graag iedereen bedanken die zich niet aan de ruiterpaden houden. Dankzij hen kunnen we straks helemaal nergens meer in het bos rijden.

Denk toch eens na, die paden zijn niet voor niets aangelegd. Paarden lopen paden echt helemaal stuk. Wie moet er voor het onderhoud opdraven.

Hou je a.u.b. aan de ruiterpaden anders is het straks echt over en uit.

Karin

Berichten: 61811
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 22:52

Ben ik ook best toe bereid, maar dan moeten die dingen wel goed onderhouden zijn. Als mijn paard daar zijn benen openhaalt aan van alles en nog wat, dan ben ik nog verder van huis. De gemeente doet niets aan het onderhoud, maar eist wel dat ruiters zich op de juiste paden begeven. Tja sorry, maar dan houdt het voor mij ook op.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Sypheron

Berichten: 15195
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-03 23:05

hihi ik moest wel even lachen om het verhaal van de arabier terwijl het een Welshcob is. Volgens mij zie zelfs ik dat verschil nog *LOL*

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-01-03 23:39

leentje schreef:
Jeee de bostroubles. Bij ons zijn er geweldig veel mountainbikers. Met die banden en met de ganse hordes waar ze mee rondrijden, rijden ze gewoon het bos kapot en ze blijven niet op de paden. Paardenhoeven zijn veel minder schadelijk en wij blijven tenminste op de paden. .


Op het moment van aanhouden bevonden wij ons op de mountainbike-route Haha! Haha! ......en wij hadden het daar ook al over met z'n tweeën, een paard hoort meer in een bos dan een mountainbike. M'n broertje mountainbiket (of hoe je dat ook spelt) zelf, en heeft bijvoorbeeld de Dwingelose bossen dus gezien na de jaarlijkse mmountainbikevierdaagse. Daar word je echt niet vrolijk van, dan liever een kudde paarden! Maargoed, wie ben ik...

verder iedereen bedankt voor de instemmende reacties, ik had half-half toch wel verwacht dat ik wat mensen over me heen zou krijgen.
Desiree: goede tip (het valse adres), zij pesten ons, wij pesten hen!

Daarnaast is het nmm echt onzin dat we straks echt nergens meer mogen rijden als we ons nu niet aan de paden houden. We hebben de SRR en dat soort organisaties toch niet voor niks hè. Lachen

Tenslotte: hoe moet ik nou trainen voor de endurance? Clown Tong uitsteken

Es könnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~

Homiafortuna

Berichten: 1947
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Langelille

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-03 19:43

Volgens mij zorgt de SRR er nu net voor dat er ruiterpaden komen en zij adviseren ook juist iederen om zich toch vooral aan de spelregels te houden, anders valt er voor hen straks niets meer te regelen bij de landeigenaren.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: carineken, Vagabondo en 5 bezoekers