Honden bij het buiten rijden :(

Moderators: Murosch, A_nouk

 
 
Avanti

Berichten: 13393
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: ridderkerk

Honden bij het buiten rijden :(

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-01-03 22:52

Echt super irritant zeg, die basen hebben er totaal geen overwicht over en de hond maar achter mij aan
De baas niet doen hoor lekker of wachten, moet je natuurlijk weer om gaan vragen sjonge kunnen die mensen niet een klein beetje nadenken.

Echt veel honden die totaal niet naar hun bazen luisteren lekker is dat, echt in mijn ergens top 3! Haha!

Eerst rende er toch zo pest hondje blaffend achter ons aan. Die eigenaar deden of zeiden niets. Dus ik vraag vriendelijk of ze hem even bij zich kunnen houden. Krijg ik toch een gescheld naar mijn kop, ik zeg nou dan kan je er op wachten tot hij een schop van mijn paard krijg. Toen riepen ze hen toch maar.....

Hebben jullie ook vervelde honden ervaringen?


Mrietjesueel
Berichten: 815
Geregistreerd: 19-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-03 23:05

HEEL VERSCHRIKKELIJK VEEL. Daarom heb ik altijd een zweep bij, vooral met mennen. Die honden zijn bloedlink, en als je paard gaat trappen of in paniek raakt kun je ook ongelukken krijgen.
Knilles weet dat ik hem nix wil doen als ie die zweep vlak langs zn gezicht ziet komen, hij blijft heel rustig staan en wacht tot ik klaar ben Haha!
*Braaf paawd*

Tiffany

Berichten: 5533
Geregistreerd: 17-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-03 23:09

Een paard van stal had laatst een hond doodgetrapt......(geen ijzers)

Mrietjesueel
Berichten: 815
Geregistreerd: 19-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-03 23:11

Vervelend voor de hond..
Die doet het zeker nooit meer...

Tiffany

Berichten: 5533
Geregistreerd: 17-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 00:27

Mrietjesueel schreef:
Vervelend voor de hond..
Die doet het zeker nooit meer...


*LOL* *LOL* *LOL* ligt hier dubbl.
Was dat berichtje nou op mijn gereageerd of op het officiele bericht Haha!

Letizia

Berichten: 10935
Geregistreerd: 24-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 10:59

Als ik een hond tegen kom (en die kom ik vaak tegen op het strand Haha!)
en hij wil achter Dar aan gaan rennen, draai ik Dar er altijd met haar hoofd naar toe, of ik zet ze stil, dan druipen die honden zo af, het is wel handig als je dit doet, als je paard niet bang is van honden Haha!

peeky

Berichten: 3752
Geregistreerd: 29-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 11:04

Nou ik heb toch een keer meegemaakt dat er een hondje in de achterbenen van mijn vroegere pony ging bijten! En die bazen maar roepen van: bello! kom hier! nou, niets hoor....tsja toen kreeg ie een schop en wat het janken...we hebben zelf ook een hond maar die luistert altijd en blijft uit zichzelf al goed bij me in de buurt. Misschien dat het scheelt dat ze herder in zich heeft, die luisteren over het algemeen goed...

Boogiegirl

Berichten: 7815
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Venlo

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 11:12

Ik heb een hekel aan losrennende honden die niet naar hun baas luisteren.
Toen ik een keer in het bos was(niet te paard) kwam er zo'n grote hond op me af gerent en blaffen en springen enzo, ben zowiezo al bang voor vreemde honden.. en baas was nergens te bekennen

Als ik met het paard maakt het me niet zoveel uit, ik rijd gewoon verder.
En als ik met m'n geit aan het wandelen ben is het heel vervelend, geiten zijn als de dood voor honden en honden vallen ze ook regelmatig aan..
Eerst kwam er zo'n Bulldog keihard op hem afgerent omdat het meisje hem niet kon houden Frusty

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 11:15

Yorghos is 100% hondproof, dus ik heb er nooit zo'n last van.
Bij ons in de straat loopt vaak zo'n Jacky los en die sprint inderdaad onder je paard door, maakt veel herrie en probeert in zijn benen te bijten. Yorghos tilt dan een keer zijn achterbeen op en meestal druipt het beest dan wel af.
Maar als je paard niet dol is op honden kan het gevaarlijke situaties opleveren. Ik heb weleens aan eigenaren van een grote hond gevraagd of ze hem even wilden aanlijnen en heb daar nooit een grote mond over gehad, hoor.

* To Belg, or not to Belg *

leentje
Berichten: 3822
Geregistreerd: 02-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 12:30

Bij mooi weer komen we vaak massa's wandelaars tegen en dus ook massa's honden. Tot nu toe hebben we er bijna alleen maar positieve ervaringen mee. Honden worden bij zich geroepen, moeten gaan afliggen of zitten, worden aangelijnd. De meesten zijn echt heel goed opgevoed, vaak hoe groter, hoe beter opgevoed (is wel positief, teken dat dit allemaal heel goede baasjes zijn ook). Heel vaak is het voldoende dat de baas de hond bij zich roept en laat zitten (zonder aan te lijnen) en die beesten zijn dan niet eens geïnteresseerd als we langskomen, zitten vrolijk naar de blaadjes aan de bomen te kijken ofzo. Af en toe zitten er enthousiastelingen bij (willen alleen maar komen snuffelen fozo) en die worden dan meteen aangelijnd en heel kort gehouden.
Wij bedanken ook altijd heel uitgebreid en geven een complimentje over de brave hond.
De kleine keffers geven soms nog het meeste last. Wat we aan agressieve honden meemaken zijn meestal diegenen die ergens achter een omheining loslopen, maar die weten we onderhand wel allemaal ongeveer zitten en de paarden ook.

Ook wel ff zeggen, ze zijn honden gewoon, en toen mijn tante haar huidige hond nog een pup was, liep hij gewoon op de wei rond te crossen en zelfs tussen hun benen door. Nu is hij volwassen en zonder ooit een schop gekregen te hebben weet hij nu blijkbaar wel dat hij er het best in een grote boog omheen loopt (maar het is ook zo'n pantoffelheld he). Mijn pony speelt er soms mee. Bijvoorbeeld als hij op de wei zit gespannen te wachten tot je zn apporteerblok weggooit, dan heeft hij alleen daar oog voor. Jessie komt dan heel stilletjes tot achter hem geslopen en blaast dan eens of geeft hem een duwtje met haar neus. Kaieeeet maakt ie dat ie wegkomt met zn staart tussen zn poten Haha!

http://www.open-canoe.be
Best friends are the ones that can see the hurt in your eyes, when everyone else is fooled by your smile.

Mellow

Berichten: 5441
Geregistreerd: 22-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 14:20

ja ik ken het probleem ook.
gewoon het hoofd van de pony naar ze toedraaien en de hond achterna draven.
ik heb ook een keer gehad toen zouden mijn vriendin en ik net naar het ruiterpad was er een vrouw die begon te zeuren en haar hond beet zo in de neus van het beestje waar ik op reed en weet je wat ze zei?
goed zo braaf Boos!

Shiloh

Berichten: 16770
Geregistreerd: 23-07-02
Woonplaats: Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 14:38

Wat ik wel eens heb meegemaakt is dat we in de les met de groep de bossen ingingen, en dan onderweg honden tegen kwamen. Wat soms dan wel eens gebeurd is dat mijn instructeur dan vraagd of die persoon zin hond wil roepen omdat die hond de paarden van streek maakt. Die man of vrouw begint dan te mopperen en doet niets. Vervolgens trapt er een paard naar die hond. Gaan ze helemaal uit hun dak ... en hou die paasei paarden eens bij je, en dit en dat...!!!

Ook komen wij soms een vreemd tafereeltje tegen. Elke week als we een bepaalde route rijden komen we aan het einde van de route, altijd een man en een vrouw met twee honden tegen en een witte pony. En dan altijd laten ze aan het begin van het pas de pony en de honden los en die gaan dan als een gek kei hard rennen, en dan stoppen ze aan het einde van het pad waar ze rustig op hun baasje wachten. Maar soms worden die honden ook wel verschrikkelijk vervelend, en soms krijgen de manege pony's en ddie witte pony een beetje ruzie, vrij irritant...

"Every song has a CODA, a final movement. Whether it fades out or crashes away. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music?"

Mrietjesueel
Berichten: 815
Geregistreerd: 19-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 16:49

Das wel cool, een pony als hond Cool

DaphneL

Berichten: 3618
Geregistreerd: 16-06-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 17:37

Ik rijd dan nauwelijks buiten, maar weet wel dat honden ontzettend irritant kunnen zijn...
Sommige hondenbazen worden dan idd nog eens boos ook als je paard de hond schopt Verward
Wij hebben zelf een hond, die in het begin het liefst om paarden heen danste, omdat hij wilde spelen.
Altijd kwam hij terug als we hem riepen, 1 keer niet meteen, tsja, toen haalde dat paard (mis) uit. Mijn moeder was er toen bij, die zei ook heel vrolijk tegen Oscar; ik heb je nog zo geroepen.. (Het paard was gelukkig niet bang voor honden, was gewoon in een park waar ontzettend veel honden lopen, maar hij vond het niet zo fijn om opeens een grote hond om zich heen te hebben)
Nu is hij een beetje angstig voor paarden, bijv. een Tinker-hoofd boven is toch een reden om 2 meter verderop te gaan staan..
Als ik ooit een hond tegen zou komen en mijn pony vind het eng, dan zou ik zo eraf stappen (mits dat mogelijk is) en de hond bij z'n neus pakken, eigen schuld voor die baasjes hoor dat het hondje daarvan schrikt, als jij die hond geen pijn doet, heb je grote kans dat hij jou en je paard meer dan alleen pijn doet Lips are sealed

Letizia

Berichten: 10935
Geregistreerd: 24-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 18:07

DaphneL schreef:
Als ik ooit een hond tegen zou komen en mijn pony vind het eng, dan zou ik zo eraf stappen (mits dat mogelijk is) en de hond bij z'n neus pakken, eigen schuld voor die baasjes hoor dat het hondje daarvan schrikt, als jij die hond geen pijn doet, heb je grote kans dat hij jou en je paard meer dan alleen pijn doet Lips are sealed


Ik zou hier zelf niet voor kiezen, je weet nooit hoe een hond (die je niet kent) reageerd, ik bedankt ook altijd de bazen hartelijk als ze hun hond bij hun houden, met het idee dat ze dit de volgende keer weer zullen doen Haha!

IlsjePilsje

Berichten: 2043
Geregistreerd: 01-09-02
Woonplaats: Boskoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 18:11

Vreselijk loslopende honden. Als ze niet luisteren tenminste. Veel mensen roepen dan ook nog "hij is het gewend hoor paarden!" En ja mijn paard is ook honden gewend, maar kan altijd schrikken.
Ik heb zelfs wel eens een tennisbal naar mijn hoofd gehad, omdat iemand z'n hond achter me aan kwam en ik er iets van zei....
Mijn ouders hebben ook een hond, maar maken hem gelijk vast als ze paarden aan zien komen. Die weten tenminste hoe irritant het is voor iemand met een paard en wat voor een gevaar het kan zijn. Bij ons in de buurt heeft een paard wel eens een ongeluk gehad, omdat er een hond aan kwam rennen. Volgens mij heeft het paard door een misstap toen zijn been gebroken.

Nintu

Berichten: 4304
Geregistreerd: 16-09-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 18:14

Hier in het bos gebeurd het ook vaak zat dat er loslopende honden op je af komen rennen. Heb er verder geen problemen mee, en Nico eigenlijk ook niet. Zolang ze maar niet in Nico gaan bijten want dan schop ik ze persoonlijk weg (en Nico denk ik ook Haha!)

Die mensen moeten zelf er maar voor zorgen dat ze die hond naar ze luisterd, anders vragen ze erom dat die een hond een keer weggemept word.

hillary6
Berichten: 176
Geregistreerd: 15-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 18:18

hillary heeft er ook geen last van .
toen bij de vorige eigenaar die hadden van die bordecollis en als ze gingen springen dan lag die hond achter de hindernis .
en pas als hillary afzette dan gingen ze weg .
maar bij ons mogen de honden niet in de bak komen duzz ook geen last!!:D
maar straks bij ons nieuwe huis moeten we nog maar even zien

www.bjorntelintelo.nl uw hoefsmid aan huis !!

DaphneL

Berichten: 3618
Geregistreerd: 16-06-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 18:26

letizia80"]
[quote="DaphneL schreef:
Als ik ooit een hond tegen zou komen en mijn pony vind het eng, dan zou ik zo eraf stappen (mits dat mogelijk is) en de hond bij z'n neus pakken, eigen schuld voor die baasjes hoor dat het hondje daarvan schrikt, als jij die hond geen pijn doet, heb je grote kans dat hij jou en je paard meer dan alleen pijn doet Lips are sealed


Ik zou hier zelf niet voor kiezen, je weet nooit hoe een hond (die je niet kent) reageerd, ik bedankt ook altijd de bazen hartelijk als ze hun hond bij hun houden, met het idee dat ze dit de volgende keer weer zullen doen Haha!
[/quote]
Nou, ik heb toch liever dat hij mij bijt (wat hem niet zal lukken als je z'n neus vast hebt) dan dat ik met pony en al ervandoor vlieg en er misschien nog harder afval of een pony eraan overhoudt die nooit meer in de buurt van een hond komt..
Ik snap wel wat je bedoelt hoor, maar ik ben eigenlijk nogal onvoorzichtig soms met honden (omdat wij er zelf 1 hebben die nooit iets doet..)

Letizia

Berichten: 10935
Geregistreerd: 24-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 18:30

IlsjePilsje schreef:
Vreselijk loslopende honden. Als ze niet luisteren tenminste. Veel mensen roepen dan ook nog "hij is het gewend hoor paarden!" En ja mijn paard is ook honden gewend, maar kan altijd schrikken.


Dat ken ik ja, ik ging een tijdje terug met Dar naar het strand, toen er plots om 'n hoekje drie Bordeaux doggen (zijn hele grote honden Haha!) aan kwamen en Dar omsingelde, Dar is gelukkig niet bang van honden, maar ik had echt zoiets van *slik*, "Ja" riep die man "ze zijn paarden gewend", en ik dacht nog, wie zegt dat mijn paard honden gewend is.

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 18:40

Jur is ook hondproof gelukkig. Dat heeft ze bij mij geleerd. Nu heb ik geen last meer van vervelende honden. Laat die baasjes maar roepen, komen ze alleen zichzelf mee tegen als de hond met mij meegaat.

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Tancreda4

Berichten: 17875
Geregistreerd: 12-01-03
Woonplaats: ZuidHolland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 18:40

Mijn eerste buitenrit was een ramp. Wij afgezet bij zegersloot en wij op weg. Nou die ruiterpaden daar zijn echt bagger, dus moesten we een aantal keer gewoon over het fietspad. Dus daar komt de uitlaathondenclub aan. Onze paarden zijn honden gewend, dus stapten we gewoon in het gras erlangs. Het ging goed, tot er een een fles in zijn smoel had en daar op beet net naast Genderose. Gen schrok en sprong ff opzij, maar verder niets. Maar kijk is achterom, rend Otto met maris erop keihard een stuk terug. Daar onwijs hinneken naar Gen en moest ik WEER langs die honden. En die bazen boos!! Ja sorry hoor, maar we konden daar niet over het ruiterpad omdat het zo slecht was!
Wij op adem gekomen, en gaan verder. Komen we WEER een uitlaathonden club tegen. Deze waren wat socialer en riepen de honden even bij hun. Maar er was er een in de bosjes naast ons, en die schudde zich ff lekker uit. Gevolg, Genderose Keihard over de stenen in rengalop vooruit, en Otto in rengalop weer terug. Gelukkig moest Gen stoppen voor een hekje, want anders had ik haar nooit terug!! Wij helemaal hartverlammingen en gingen maar weer richting huis. Paarden opgefokt, wij opgefokt, niet zo lekker. Gen was zo opgewonde dat haar flanken helemaal trilde!! Thuis hebben ze lekker een slobbertje gehad voro de schrik. Maar ik ga niet zo snel meer naar buiten daar, met al die honden!!!!!!!!
Groetjes Ingrid

Tancreda4

Berichten: 17875
Geregistreerd: 12-01-03
Woonplaats: ZuidHolland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 18:42

En nog wat: er waren twee meisjes met hun pony's in het water bezig, en een rotweiler hing steeds blaffend half in de pony's staart. De baasjes maar lachen enzo echt lollig. Totdat de pony uitsloeg en de hond jankend en hinkend naar zijn baasjes terug ging. Werden die bazen boos!! Schelden etc!! Nou dat vodn ik zo raar!! De meisjes hadden al gevraagd of ze die hond wilde terug roepen!! Nee hor!! Maar dat ze dan boos worden, is toch hun eigen schuld???

Wruppie
Berichten: 260
Geregistreerd: 17-09-02
Woonplaats: alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 21:27

Op het strand is dat t leukst, die honden gaan dan lekker in mijn paard's staart hangen, en mijn paard flippen, bazen lachen, ik: goh als u niet oppast trapt mijn paard nog, en dan denk ik niet dat uw hondje nog leeft, bazen: Fikkie Hierrr, ow henk pak fikkie! ik lachen

cloris

Berichten: 4695
Geregistreerd: 23-11-01
Woonplaats: Den Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 23:32

Piep is gelukkig 100% hondproof, hij geeft er helemaal nix om. Maar ik als hondeneigenaar stoor mij regelmatig aan hondeneigenaren die, op een mooie zondag, ergens hun hond hebben gevonden en dus naar het strand gaan, deze over het algemeen niet best opgevoede exemplaren gaan altijd op je paard af, en wat ik nou zo jammer vind is dat het de schuld van die eigenaren is en de hond er in principe niets aan kan doen.
Vaak zet ik Piep aan tot een galopje of een draf en dan kunnen ze zelf achter hun hond aan gaan rennen, het lachen vergaat ze dan meestal wel, na een paar honderd meter draai ik dan meestal om en kan de hond zijn eigenaren weer vinden, ik zou namelijk niet willen dat de hond zou verdwalen... en dan kan ik gelijk de eigenaren even "aanspreken" Haha!
Met jonge honden en pups houd ik wel rekening die staan immers nog niet onder appel, vaak help ik dan een handje.
Als ik zelf met mijn honden over het strand loop roep ik ze altijd aan de voet als ik paarden tegen kom.

Interesse in Doma Vaquera en/of het rijden met een Garrocha, of dressuurmatige begeleiding? stuur even een pbtje of een mailtje


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: maatje987 en 2 bezoekers