Osteopate en Pablo, interessant

Moderators: Berdien, Murosch

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gast654

Berichten: 6080
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Spaubeek

Osteopate en Pablo, interessant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-01-03 08:59

Gisteren is er een osteopate bij Pablo geweest. Omdat hij als hij rechtsom moest appuyeren begon te steigeren en heel boos werd terwijl dat niet echt zijn aard is (hij kan wel heel nijdig worden maar dit was wel erg extreem).

De dierenarts kwam ook mee dus eerst kwamen er heel veel medische termen voorbij vliegen waarvan ik echt niet wist wat ze betekenen Bloos . Maar goed daarna legde ze me alles duidelijk uit en liet me ook voelen.

Helaas kon ik Pablo niet voorrijden omdat hij zich verstapt heeft en daarom wat kreupelt. Maar de osteopate kon wel de oorzaak van zijn probleem vinden. Hij heeft inderdaad moeite met rechtsom buigen. Wat er precies fout zat weet ik niet maar waar ze aanwees kon je inderdaad voelen dat hij daar heel andere spieren had, veel platter en harder.
Ze hebben ook nog even mijn zadel gekeken maar dat was gelukkig niet de oorzaak.

Er zat een blokkade over meerdere wervels en dat duidde er op dat het door een probleem in een orgaan was ontstaan (excuse me als ik het niet helemaal precies goed heb)). Ze vroeg of hij longproblemen had gehad en hij heeft inderdaad vorig jaar bijna een half jaar terugkerende bronchitis gehad. Daar komen de problemen dus vandaan. Normaal heft een paard zelf de blokkade weer op als hij weer beter is maar bij langdurig ziek zijn kan het vast gaan zitten en dat was bij Pablo dus gebeurt. Er was door die wervels ook een rib een beetje uitgestoken wat verklaarde waarom Pablo zo nijdig reageert op de singel.

Doordat hij die blokkade had in zijn rug waren de spieren er omheen heel plat en hard en door dat alles kon hij dus inderdaad slecht een goede lengtebuiging krijgen rechtsom. Schouderbinnenwaarts ging nog wel omdat ze daar wat minder gebogen in zijn maar travers kon hij dus echt. Ben dus blij dat de osteopate is gekomen en dat mijn instructeur dat voorstelde.

Ze is begonnen aan de achterkant en al strechtend, masserend en drukkend naar voren gegaan. Helemaal boven in zijn nek, vlak achter de oren vond ze ook nog een probleempje. Veroorzaakt door harde druk, of hij misschein wel eens een halster kapot had getrokken, ja: meerdere keren dus Frusty (vroeger).

Ik heb een paar oefeningen gehad die ik met hem moet doen en over 7 dagen mag ik er weer op (mits hij niet meer kreupel is natuurlijk) en dan rustig voorwaarts neerwaarts rijden en geen scherpe wendingen. Alleen grote voltes. Over 4 a 5 weken moet ik contact met de osteopate opnemen om te vertellen hoe het gaat.

Al met al was het een heel verhaal en stond ik na afloop echt met een hoofd vol informatie. Het kwam op mij heel logisch over en het was ook echt een af-verhaal.

De naam van de osteopate weet ik niet meer (ha ha dat komt wel weer als ik de rekening heb gehad) maar ze was veterinair osteopate en al 30 jaar in het vak.

Ik ben heel benieuwd hoe Pablo straks zal lopen!
Laatst bijgewerkt door Gast654 op 22-01-03 11:07, in het totaal 1 keer bewerkt

'They're funny things, Accidents. You never have them 'til you're having them.'- Eeyore


Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-03 09:04

Wat fijn dat ze een oorzaak hebben kunnen vinden! Hoop voor je dat het dan ook rechtsom allemaal makkelijker gaat! Succes ermee, en ik ben benieuwd hoe het verder gaat!

:evaw:

Alvaron

Berichten: 1459
Geregistreerd: 26-03-02
Woonplaats: De Steeg

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-03 09:15

Osteopatie is IN! Naar aanleiding van een verlag van ik weet niet meer wie Bloos, ben ik weer gaan nadenken over wat vage klachten die Alfie eigenlijk al heel lang heeft. Gaan zoeken op internet en vanmiddag komt er dus een osteopaat bij Alfie! Ik ben ook heel benieuwd Haha!

Endurance: To Finish is To Win!
Alvaron 1.6.1988 - 31.8.2017 Dag lief, ik mis je...

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-03 09:35

Ik ben er ook enthousiast over,
ik hoop dat jij en Pablo er baat bij hebben!

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-03 11:02

Dat klinkt goed hoor, is ook fijn voor jezelf als je weet wat er aan de hand is. Ga duimen dat het geholpen heeft.

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Mrijn

Berichten: 3260
Geregistreerd: 01-10-02
Woonplaats: Heijningen (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-03 13:42

Gemotiverd door jouw positieve verhaal heb ik zelf oko maar eens contact gezocht met een osteopate (bedankt voor het telnr, Sjuim...). Ze komt 10 februari en ik ben erg benieuwd naar haar bevindingen!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, TelmaB en 14 bezoekers