voor niets naar een paard gekeken

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
janna

Berichten: 4090
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-06-01 15:15

Ongelooflijk, dat paarden soms zo duur zijn zeg! Ik ben zaterdag naar een Donnerhall merrie wezen kijken. Zwart, 5 jaar zadelmak, maar verder groen. Niet in het stamboek opgenomen (veulenboekpapier, nooit naar de keuring geweest). Vraagprijs?? 17.500. Wat een geld he? Zei die kennis van mij, die met mij mee was, eigenlijk hoeven we niet eens te gaan kijken, er is vast wat met dat paard, een draadwond of zo.. Ik dacht nog, ja hoor, voor zo veel geld, en dan nog een draadpoot? Ja dus....
Schitterend paardje, heel chique. Toen we er kwamen, had hij al 4 witte bandages om. Ze was nog niet gepoetst (waarom dan al wel bandages??) Eerst los in de bak, daarna voorgereden, en daarna ik erop. Hij liep best lekker, maar toen wilden wij natuurlijk dat been zien, waar een oude wond op zat. Je ziet het wel, zei ze. Nou inderdaad!! Jee zeg, 10 cm helemaal gerafeld. wild vlees eromheen, been half dik. Dat ze dat dan niet even zeggen over de telefoon. Ben je zo weer twee uur aan het rijden, plus een uur bij die mensen. En dan nog zo veel geld vragen ook. heeeeel vreemd.
Die mensen voor wie die was, wilden hem dus niet hebben. We baalden echt dat we zo'n eind hadden gereden voor niets!

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: janna op 2001-06-25 16:38 ]</font>


Cowgirl

Berichten: 20780
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-01 16:20

Ohh ik had juist het idee dat de paarden niet zo duur waren, ik zag laatst op internet(bij horses enz enz) beste afstammingen staan voor een redelijke prijs, zo rond de 10 of goedkoper.
Ik had trouwens gelijk gevraagd of de bandages afmochten, dat had een hoop tijd gescheeld.

http://www.skiathos-cats.org/
De katten van Skiathos staan op straat! Wij willen een nieuwe opvang realiseren en kunnen alle hulp gebruiken. Wil je ons ook helpen? https://www.youcaring.com/skiathoscatwe ... on-1022903

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-01 20:46

Tja lastig is dat altijd. Je reist het hele land door en in 9 van de 10 gevallen is het allemaal brandhout wat je tegenkomt Boos! .
Volgende keer nog beter doorvragen aan de tefeloon en nog achterdochtiger zijn, jammer dat het zo moet.
Ik sprak laatst nog met iemand over die idioot hoge bedragen Verward die worden gegeven voor goede paarden. De reden daarvan ligt in het feit dat er wel veel goede paarden zijn maar dat er op de weg naar de top veel sneuvelen aan blessures. De kunst is niet zo zeer om een goed jong paard te kopen maar om hem ook goed te houden Pling . Helaas had jij hier dus een uitvallertje Verdrietig

Nimber

Berichten: 25630
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-01 20:49

jep mijn tante ook een 2de paard en ze is helemaal weg van zwart was echt d'r droompaard! haar eerste paard is heel donkerbruin flink doorvragen toen ze bij een paard ging kijken ja hij was echt zwart komen ze is het een doodgewone bruine die vent zo ja het gaat toch niet om kleur wel dus!!!!!
Op zich best sneu hebben ze een zwart veulen gekocht maar nu als jaarling wordt ie dus bruin om de neus niet dat ze 'm wegdoet hoor!

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Fitzroy
Berichten: 18030
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-01 22:59

O Janna, dit komt me toch zo bekend voor!!!

Ik heb dat in mijn paardenjacht precies hetzelfde meegemaakt. En als het om de hoek is dan geeft het nog niet zo, maar vaak moet je hele stukken ervoor rijden, t kost je nog een hoop benzine en dan blijkt het voor niets te zijn.

Dat is de reden dat ik uiteindelijk handelsstallen afgegaan ben. Je komt dan niet voor 1 paard maar kunt er gelijk wat meer zien en uitproberen.

Rena
Berichten: 203
Geregistreerd: 12-02-01
Woonplaats: loosdrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-01 20:27

Tip, vraag door de telefoon ook altijd of het paard gekeurd mag worden. Is mij nl. ook al eens overkomen, dat ik naar de andere kant van het land reed en daar een stuk van een ruin zag en vroeg of ik hem mocht laten keuren. Nee was het antwoord keuren duurt te lang en als ik hem deze week niet verkoop dan ruil ik hem in. De volgende dag had ie al gekeurd kunnen worden. Nou dan niet. Wji weer terug in de auto anderhalf uur. Balen natuurlijk, maar m'n verstand gebruikt.

mijn dieren zijn me heilig, mijn dieren zijn me alles!

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-01 06:38

Waar ik me de laatste tijd zo aan erger is het feit dat mensen in een advertentie geen prijs noemen
en als je dan opbelt en vraagt naar een richtprijs krijg je dat gelul van: 'Je moet hem eerst gezien hebben'

Nou dan ga ik dus al niet, hè!

janna

Berichten: 4090
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-06-01 08:29

nou inderdaad! Wat een onzin dat je geen prijs mag weten. Dat paard mocht wel gekeurd worden. dat hadden we wel gevraagd. Ik snap gewoon niet dat zo'n beest nog zo duur is, met zo'n lelijke poot. Dat had ik gewoon niet verwacht.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Azmay, Bianca_v_s, flipje33, LoeOrange, loesje4600, Loisbregonje, maxi90, urosa, Vagabondo en 17 bezoekers