vandaag op friese keuring in leeuwarden geweest

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
jilleroo

Berichten: 5616
Geregistreerd: 03-09-02
Woonplaats: Zwollywood

vandaag op friese keuring in leeuwarden geweest

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-01-03 20:16

en ik mag met trots verkondigen dat nummer 142 en 145 door zijn naar de 2e bezichtiging..
ik loop stage bij groot archem en ik kwam vandaag op stal en toen werd mij medegedeeld dat ik mee mochtt.
heel leuk en beide hengsten met als vader folkert zijn door nar de 2e bezichtiging. helaas kan ik morgen niet mee maar het was wel heel leuk om te zien. voor diegene die er ook waren ik liep rond als member van het team van groot archem (witte broek en rode blouse plus bordeaux staljack. ik had alleen het jack aan.. ben benieuwd wie er nog meer waren...


WARNING: The above post may contain sarcasm and/or sophisticated satire. Any psychological damage sustained is purely your fault!


Barb

Berichten: 11762
Geregistreerd: 24-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-03 20:26

Flootje was er ook vandaag, ze blijft daar nu overnachten en zit zojuist aan haar diner Haha!
Zij gaat daar morgen weer naar toe en zal staan kwijlen bij Anton 343 de papa van haar Ynse.

Fries het is erg jammer dat no. 157 niet door is, Flootje stuurde me meteen een smsje. Ik baal nog steeds dat ik niet heen kan Boos!

Jaike G. SPORT Z1+6 / Edou fan 'e Boppelannen SPORT ZZ-licht startgerechtigd/ Tsjikke / Blossem

Dressuur instructie of oppas nodig als u een dagje/weekend of week weg gaat: http://www.holidayhorsecare.nl

jilleroo

Berichten: 5616
Geregistreerd: 03-09-02
Woonplaats: Zwollywood

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-01-03 12:55

hmm ik kan vandaag ook niet heen jammer genoeg.. had wel willen gaan


WARNING: The above post may contain sarcasm and/or sophisticated satire. Any psychological damage sustained is purely your fault!

snowdon

Berichten: 26222
Geregistreerd: 07-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-03 13:06

Ik had ook graag gewild, maar helaas er waren belangrijkere dingen dit weekend! Volgend jaar beter!

Fries
Berichten: 456
Geregistreerd: 26-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-03 10:56

Jeetje mina, wat een happening was het weer zeg! We hebben met volle teugen genoten op zaterdag! Als eerste de tweede en derde bezichtiging. Persoonlijk vonden wij de kwaliteit een beetje aan de lage kant. Er zaten wel een paar bloedmooie beestjes bij, maar die schoten in de beweging nog een beetje te kort, maar de meesten zijn ook nog geeneens 3 jaar oud, dus dat kan nog komen. En de echte bewegers hadden vaak weer een wat minder exterieur, maar ook dat kan misschien nog verder uitgroeien. Er mochten in totaal 20 hengsten door naar de derde bezichtiging, niet echt veel dus. Het was dan ook logisch dat deze allemaal voor het verrichtingsonderzoek werden aangewezen. Ik ben benieuwd hoe ze het gaan doen (met name 106 vonden wij qua exterieur echt een supermooie hengst, qua beweging weer wat minder). Vervolgens was er een nieuw onderdeel. De beste 3 dravers van de aangewezen hengsten werden uitgenodigd voor de verkiezing beste draver. Dit voor wat meer spektakel en omdat er klachten opgingen dat veel hengsten geen 'tuigdraf' meer lieten zien. Het was een leuk onderdeel, dus van mij mogen ze het erin houden. Ook zei Harm Mulder tijdens het commentaar op de aangewezen hengsten, dat ze nu wat meer diverse types erin hadden gehouden, omdat er door een aantal fokkers de klacht was gebracht dat de echte Fries aan het verdwijnen was. Steeds luxer, dus steeds meer van het klassieke model verdwijnt en daar is (gelukkig) niet iedereen even blij mee (wij ook niet).

Vervolgens kwamen de 13 jaar en oudere goedgekeurde dekhengsten. Ik vind het altijd genieten om deze hengsten weer in de baan te zien. Vooral Leffert is onze lieveling natuurlijk. Bij sommigen zat er niet echt veel beweging meer in (met Ludse als aanvoerder ), maar toch lieten de meesten nog wel wat zien. Wel hadden wij het idee dat de kwaliteit van de voorbrengers ook vaak te wensen overliet. Ze beperkten veel hengsten heel erg in het lopen. Maar wij hebben weer genoten! Ook werd Feitse nog gehuldigd als Preferente hengst en voor zijn 20 jaartjes ziet hij er nog goed uit. Vervolgens liep hij een ererondje met zijn zoon Tsjerk.

De nieuwe lichting (2002) hengsten hebben allemaal zeer veel kwaliteit, dat viel echt niet tegen. Time werd daar terecht op kop geplaatst. Maar de meesten uit die groep liepen heel erg goed, dus wij waren aangenaam verrast. Eigenlijk was dit de beste groep van de jongere nog niet op afstammelingen goedgekeurde hengsten. In de groepen die daarna kwamen (nog niet op afstammelingen goedgekeurde dekhengsten) zaten niet echte uitspringers bij. De eerstgeplaatsten van die groepen heeft iedereen denk ik wel eens beter gezien (zoals Sape enz.).

En vervolgens kwam denk ik wel een echte topgroep, namelijk de reeds op afstammelingen goedgekeurde dekhengsten. Allen werden beloond met een eerste premie! Ik was blij dat ik geen jury was voor deze groep zeg! Paarden als Folkert, Brandus, Jasper, Anton, Heinse, Fetse passeerden daar de revue. Hiervan vielen Folkert en Heinse wat tegen, maar lieten toch nog leuke dingen zien. Aangezien wij ontzettende Brandus fans zijn, vonden we het natuurlijk super dat hij op kop gezet werd. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen, dat hij dat niet aan zijn bewegingen tijdens zijn eerste rondjes te danken had. Hij werd daarna wel steeds beter, echt gigantisch! Hij had dan ook wel erg veel fans in de zaal zitten , wat natuurlijk ook een beetje hielp. We waren blij dat Jasper op een derde plek werd neergezet, hij kan natuurlijk mooie bewegingen laten zien, maar een hengst met zo'n kort voorbeen en nakomelingen die over het algemeen in Madurodam niet zouden misstaan kan natuurlijk niet nogmaals kampioen worden. Natuurlijk waren de Friezen (mensen) hier erg ziek van! Anton werd tweede geplaatst (waarschijnlijk door de grote getalen fans die van hem aanwezig waren) en Brandus en Anton mochten dus door naar de kampioenskeuring!

Nou, de kampioenskeuring was helemaal geweldig. De laatste drie die overbleven waren Brandus, Sape en Time. En Sape ging eruit......! Zelf hadden we Time op één staan en Brandus op twee, maar Brandus werd echt steeds beter en nadat ze gehuldigd werden steeg Brandus boven zichzelf uit! Hij had echt in de laatste rondjes zijn oude niveau herkregen, jammer dat dit niet meer meetelde, maar het is Time gegund. In ieder geval was de uitslag dus als volgt: Time kampioen en Brandus Reserve.

Wij hebben er in ieder geval weer mooie dagen opzitten!

Bescherm de dieren tegen de beesten!

Fries
Berichten: 456
Geregistreerd: 26-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-03 10:57

snowdon schreef:
Ik had ook graag gewild, maar helaas er waren belangrijkere dingen dit weekend!
Boos! Hoe in hemelsnaam kan er iets belangrijkers zijn dan de Friese hengstenkeuring Haha! !

Bescherm de dieren tegen de beesten!

Fries
Berichten: 456
Geregistreerd: 26-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-03 11:16

Barb schreef:
Fries het is erg jammer dat no. 157 niet door is, Flootje stuurde me meteen een smsje. Ik baal nog steeds dat ik niet heen kan Boos!


We zagen Yke op het voorterrein en ik vond hem eerlijk gezegd wel in zijn voordeel veranderd qua exterieur. Hij is echt paard geworden, niet meer zo slungelig! En hij heeft ook een mooi koppie. Zijn stap was wel goed, maar zijn draf............. drama . Naast het feit dat hij eigenlijk alleen maar in galop viel, was hij in de stukjes draf die hij liet zien ook nog eens onregelmatig achter. Maar al was hij regelmatig geweest, dan had hij geen spectaculaire draf laten zien denk ik. Maar daarom vind ik het wel nog steeds balen dat hij achter niet regelmatig liep in de draf, toch ben ik trots dat zo'n dier uit onze Hesther komt, want ik vond hem exterieurmatig niet verkeerd! Hij is trouwens ontzettend groot.

Nou ja, des te meer kans heeft onze Erik als het een hengstje wordt dit jaar Knipoog .

Bescherm de dieren tegen de beesten!

Maud_82

Berichten: 2152
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Echt

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-03 13:12

Romy van Bokt was er ook ! Met stal Wijdewormer.

ukkie

Berichten: 1668
Geregistreerd: 15-06-02
Woonplaats: Ede

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-03 16:47

106 hebben wij klaar gemaakt voor de hengstenkeuring.
Nanning x Lammert was t.
Idd leuk paard om te zien liet zich gister helaas niet zo geweldig zien Scheve mond

Kellyloverke

Berichten: 181
Geregistreerd: 04-01-03
Woonplaats: foudgum

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-03 17:43

ik wil daar ook wel eens naar toe! Lijkt me echt heel erg mooi. Er stond ook een foto in de leeuwarder courant, prachtig!

LeT LovE RUle... hih SiEtS!!

Adriana

Berichten: 11102
Geregistreerd: 26-10-01
Woonplaats: Haselau

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-03 18:59

Wat is jullie mening over de nakomelingen van tsjerk?
Mijn mening is dat het mooie paarden zijn, maar dat ze in de beweging te kort komen.
Zijn er ook een aantal tsjerken goedgekeurd?

Romy

Berichten: 912
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Zaandam

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-03 19:20

Was idd GEWELDIGE dag!!!!!
Voor ons kon het niet beter! 2 jonge hengsten door naar drachten! 71 en 155, Abe en Wilcke!!
En dan ook nog Time kampioen!! Jammer dat Sape er op het laatste moment uitmoest, want vond persoonlijk Brandus zeker niet geweldig lopen.
Maar je kon merken dat veel hengsten last van de warmte hadden... Sape kan ook vele malen beter, evenals fabe..
Breng morgen mn foto rolletje weg! Dus van de week FOTO'S!!!!

ukkie

Berichten: 1668
Geregistreerd: 15-06-02
Woonplaats: Ede

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-03 19:44

Ik weet dat er van degene die de Nieuwe Heuvel klaar gemaakt hebben er drie nakomelingen naar de tweede bezichtiging door waren:
37 tsjerk x jelmer
39 tjerk x frans
44 tsjerk x lammert
Ik weet dat 44 naar drachten mag maar de rest weet ik t niet meer Scheve mond (vergeten op te schrijven)

Fries
Berichten: 456
Geregistreerd: 26-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-03 21:26

adriana schreef:
Wat is jullie mening over de nakomelingen van tsjerk?
Mijn mening is dat het mooie paarden zijn, maar dat ze in de beweging te kort komen.
Zijn er ook een aantal tsjerken goedgekeurd?


Tsjerk vererft een slechte stap en een druk karakter, maar geeft wel een bovengemiddelde draf door en wat luxere types. Tsjerk is al goedgekeurd op afstammelingen en heeft op dit moment Maiko als goedgekeurde zoon. Maiko kreeg overigens een tweede premie op de HK, wij hebben ook nog een zoon van hem staan. Dat is de zoon van onze overleden stermerrie:
Dinske van de Peerdegaerdt (Maiko x Leffert):
Afbeelding
Afbeelding
Dinske past overigens meer in het klassieke model (op de foto's is hij net 1 jaar).

Bescherm de dieren tegen de beesten!

Fries
Berichten: 456
Geregistreerd: 26-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-03 21:29

De volgende nummers mogen trouwens het verrichtingsonderzoek lopen:
7, 10, 37, 44, 46, 56, 58, 68, 71, 75, 94, 101, 106, 122, 123, 124, 142, 145, 146 en 155.

En Brandus niet goed lopen Boos! ? Had je je ogen in je broekzak zitten Extreme duivel Haha! !

Bescherm de dieren tegen de beesten!

Meavey

Berichten: 7021
Geregistreerd: 14-07-02
Woonplaats: Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-03 17:20

Euh ja, ik weet dat je natuurlijk voor de paarden van je eigen stal bent Knipoog , maar Brandus liep de sterren van de hemel! ,ik dacht inderdaad ook nog dat hij Time nog voorbij zou gaan, maar Time verdiende het kampioenschap naar mijn idee. Enne ik heb lekker TIME TIME TIME, lopen schreeuwen, en het werkte ook nog! Iedereen in de zaal deed ineens met me mee! Knipoog Haha!

http://www.lindasminiatures.com
Minipaarden met uitstraling, exterieur, beweging en een bijzondere kleur!

jilleroo

Berichten: 5616
Geregistreerd: 03-09-02
Woonplaats: Zwollywood

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-01-03 18:17

142 en 145 zijn van onze stal. (nu jah waar ik stage loop dan)
dat is ook de enige groep die ik heb zien lopen maar ik vond wel dat er dit jaar minder bijzonders bijliep dan vorig jaar.
wij hadden niet eens gedacht dat deze naar de 2e bezichtiging mochten.
en ik heb vandaag gebelt met G-A en ze mogen dus door naar drachten... je staat er versteld van.
beide hengsten zijn van Fetse geloof ik.
jammer dat ik niet meer heb kunnen zien maar na de test van de DA zijn we weer naar huis vertrokken met de beestjes....
ben benieuwd hoe ze het verrichtingsonderzoek doorstaan....


WARNING: The above post may contain sarcasm and/or sophisticated satire. Any psychological damage sustained is purely your fault!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Lou, Anoukloves_, CarolienR, FennaK, Googlebot, ikkedus, Jackie82, kiertje22, miesnaom, Nienkeee_, rider, stefanie33, Sterrenpony, SulJinty en 30 bezoekers