Bevroren bak en ik kan in een binnenbak rijden!

Moderators: Murosch, C_arola

 
 
Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Bevroren bak en ik kan in een binnenbak rijden!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-01-03 22:52

Onze bak is nu helaas ook keihard opgevroren. Hij is gesleept dus wel mooi glad zodat je er in kunt stappen. In de paddock kunnen ze op zich ook nog wel. Er is een pad gemaakt van zand van de stal naar de bak zodat de kans op uitglijden kleiner wordt.

Vanavond ging ik met de paarden een voor een in de bak wandelen. Het was alsof ze wisten dat ze niet gek moesten doen. Orri deed ik als eerste, die bleef keurig aan de longe stappen ondanks dat hij hartstikke fris was. Daarna Jur en ook zij bleef rustig. Ik was overmoedig en deed Razin aan een halster. Razin begon ook keurig te stappen maar ineens ontplofte ze en begon te rennen en te bokken, met haar benen boven haar hoofd uit, wat een sprongen!! Ze trok zich los maar gelukkig rende ze niet de bak uit. Ik kon haar snel weer pakken en heb toen de bak maar even afgesloten. Haha! Gelukkig ging het allemaal goed ondanks dat de bodem nogal hard was en na 10 minuten was ze uitgeraasd. En dat terwijl ze daarvoor nog los met Jur was geweest in de paddock! Toen Orri ook nog in de paddock was geweest en alles was gemest hebben ze zoals altijd slobber en hooi gehad.

Ik heb vanavond ook gebeld met een paar stallen met binnenbak. Eentje precies 2 km bij stal vandaan en de andere (staat mijn instructrice) ook zoiets schat ik, maar dan de andere kant op. De eerste is een grote binnenbak bij een bekende stoeterij. Het nadeel is alleen wel dat het vrij duur is. De andere is een kleiner bakje maar zal goedkoper zijn (hoor ik morgen). Iig heb ik de mogelijkheid om binnen te rijden, want dit schiet ook niet op. Alleen zal ik met mijn kleine auto'tje (mag 1200 kilo trekken) moeten gaan en dat vind ik niet heel prettig, maar het is maar een heel klein stukje. Helaas kan ik alleen met de merries en niet met Orri, omdat ik met de merries in mijn eentje kan en niet met Orri, ik heb hulp nodig bij het laden, maar misschien kan ik toch af en toe. Bovendien heeft hij een 2paards trailer en die mag mijn auto echt niet trekken. Dus als ik af en toe de auto van mijn ouders heb kan dat misschien wel.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl


Jasmijn

Berichten: 3583
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-03 23:53

Goede beslissing om een dak boven je hoofd te zoeken Haha!
Bij ons is de bak hard, maar de paddock is nog redelijk goed, ze kunnen dus gewoon lekker los, en op de hoefslag kan je ook rijden. Het is natuurlijk klein 18x25 meter geloof ik, maar je kan tenminste rijden.
Ik zou zo snel geen binnenbak weten waar ik terecht kan, en waar ik ook naar toe zou willen.
Bovendien zijn ze druk met de bak bezig, dus die is binnekort ook weer te rijden hoop ik.
Maar als het heel hard regent en waait, zal ik aan je denken, en ben dan helemaal niet jaloers hoor Schijnheilig Knipoog

Navragen is beter dan afvragen.

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-03 08:01

Whaaaaa geweldig een binnenbak!
*Slaakt zucht van jaloezie*... Schijnheilig

Heerlijk zeg als dat allemaal mogelijk is.
Wat mijzelf betreft: ik moet enorm bezuinigen, en jah, kan eventueel wel bij de vereniging (manege) in de binnenbak, maar heb daarvoor ook weer OF mijn man nodig (mag zelf geen auto en dus ook geen trailer rijden), OF ik moet onder het zadel erheen (krijg het nu al koud).

Met die gladheid onder het zadel... hmm niet als ze zo fris is en sowieso niet alleen! Dus ik zie wel of me dat ooit lukt...
En is de sneeuw verdwenen dan hebben we weer een buitenbak die goed gedraineerd is dus tja: wat zeur ik? Haha!

Maar die verkoudheid van mij en dat hoesten...
Dan zou ik wel eens willen dat ik zo'n 3 x per week een binnenbak bij de buren had. Tong uitsteken
Jura geniet ze!!! Party!!

RockyLover

Berichten: 4764
Geregistreerd: 09-08-02
Woonplaats: Hillegom

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-03 08:16

Echt lekker een binnenbak! Ik wou dat wij dat hadden...

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-03 08:18

Ik ben ook al 2 dagen naar verschillende stallen geweest, vanmiddag weer, morgen les in de binnenbak en dan moet ik nog kijken of ik ergens terecht kan voor de rest van de week.
Leuk is anders maar nu kàn hij weer aan het werk en dan moet ik maar even doorbijten.

zobras
Berichten: 6059
Geregistreerd: 23-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-03 08:37

Ik ben gisteren ook binnen gaan rijden bij onze vereniging. Gelukkig ben ik lid van een vereniging met twee binnenbakken, een grote en een kleine waarvan de kleine bijna altijd vrij is. Plus dat ik twee verengingslessen in de week in de grote bak heb. Dus weer veel op pad met de paardensleurhut. Gelukkig hoef ik er niet extra voor te betalen. Wel heerlijk gereden gisteren avond in de kleine bak, beter dan de bevroren buitenbak. Jammer dat het zo regende voor de vorst, anders was onze bak best wel goed geweest.

UniferB
Berichten: 702
Geregistreerd: 19-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-03 09:04

hmmm, gelukkig was mijn bak gister wonder boven wonder nog goed en kon ik gewoon rijden. Kijken hoe die er vandaag bij ligt. Vanacht heeft het geloof ik erg hard gevroren. Maar hij is gesleept dus glad. Kunnen iig stappen als ie te hard is.

KingMarco

Berichten: 1133
Geregistreerd: 20-09-02
Woonplaats: Hoofddorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-03 09:10

Als ik dit allemaal hoor ben ik toch wel weer blij dat ik op zo'n leuke stal sta met 2 binnenbakken en een overdekte bak van 20x60 en een overdekte longeerbak (en twee buiten longeerkralen en een grote buitenbak). Altijd plek om met slecht weer je paard te kunnen doen en als het weer het toelaat steek je de weg over en dan zit ik in een heel groot bos. Alleen zomer's heb ik het iets moeilijker dan kan ik bijna geen land vinden waar ik mijn paard op kwijt kan. Maar verder erg ideaal en zou er ook niet meer weg willen.

Ik ben gewoon ik en heb soms een eigen mening, met eigen ervaringen en belevenissen, wil niet zeggen dat het daarom de waarheid is.

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-03 10:11

Sjuimpje schreef:
Ik ben ook al 2 dagen naar verschillende stallen geweest, vanmiddag weer, morgen les in de binnenbak en dan moet ik nog kijken of ik ergens terecht kan voor de rest van de week.
Leuk is anders maar nu kàn hij weer aan het werk en dan moet ik maar even doorbijten.


Haha, bij ons natuurlijk Haha!, wij kunnen binnen èn buiten nog gewoon rijden.

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-01-03 10:26

Het enige nadeel is dat ik er wel meer tijd mee kwijt ben en dat het toch weer geld kost. Maar het klinkt misschien raar; ik zou voor geen goud bij zo'n luxe pensionstal willen staan. Mij veel te druk en nu heb ik lekker een stalletje bijna voor mezelf! Lachen

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

UniferB
Berichten: 702
Geregistreerd: 19-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-03 10:33

Idd. ik zou ook voor geen goud op een grote stal willen staan. Zelfs niet meer voor de wintermaanden. We blijven tegenwoordig lekker thuis! Pling

zobras
Berichten: 6059
Geregistreerd: 23-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-03 10:50

Een grote stal met zeker meer dan 30 klanten is ook niet mijn voorkeur. Daarom dan maar leuren met de paardensleurhut. Mij kost het geen extra geld, want ik ben toch al lid van de vereniging. Wel wat tijd, maar ach, tis maar 8 min heen en 8 min met de trailer terug, plus het aankopelen en wegzetten van de trailer. Al ben ik soms wel in staat om naar een stal met binnenbak te gaan, al is het maar omdat dat beter proffesioneel wordt gewerkt en nu wel eens met de grillen van een boer heb te maken.

Appie
Berichten: 1124
Geregistreerd: 23-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-03 10:53

Jura, jammer dat de bak niet te rijden is, maar gelukkig kan je uitwijken naar een binnenbak. Als het goed is gaat het eind van de week wel weer dooien.
De vorige winters week ik ook vaak uit naar een binnenbak. Het is dan heerlijk rijden, maar ik vond het toch wel veel extra werk. Vooral als je meerdere paarden wilt rijden wordt het wel lastig.
Gelukkig houdt onze buitenbak het deze winter erg goed, we hebben hem ook net voordat de echte winter begon goed onder handen genomen.
En wat Jura en Unifer ook zeggen; ik heb ook veel liever mijn eigen stal hoor, ik zou niet met je willen ruilen hoor KingMarco, alleen op dat bos ben ik wel een beetje jaloers Knipoog .

UniferB
Berichten: 702
Geregistreerd: 19-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-03 11:02

Ja, een bos zou leuk zijn. Maar liever wei dan een bos Haha!

KingMarco

Berichten: 1133
Geregistreerd: 20-09-02
Woonplaats: Hoofddorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-03 11:22

Ja ik zou er ook graag een stukje land bij hebben, maar dat valt niet mee als je een hengst hebt. En het valt best mee hoor zo'n stal. Je komt er voor jezelf en je eigen paard en je praat alleen met de mensen die je leuk vind. Het is er zo groot dat niemand daar moeite mee heeft en er is altijd wel iemand te vinden die je wil helpen of meegaat voor de gezeligheid het bos in. Al vind ik het ook erg lekker om alleen het bos in te gaan, lekker genieten van het bos en me paardje. En er is genoeg ruimte, alleen een enkele keer is het druk in de bak en als je dan eerst gemest hebt dan is de helft er ook weer uit en heb je dus alsnog de ruimte.
Vorig jaar heb ik hem wel op een stukje land gehad en hoop dit jaar ook iets te vinden, maar valt wel tegen het zoeken. Daarbij vond ie het helemaal niet leuk op het land. Elke keer als ik kwam sprong ie bijna over de omheining en was enorm afgevallen, de 2 schapen en 3 lammeren waren hem de baas. We zien wel wat dit jaar brengt.
Maar als iemand wat weet hier in de buurt????

Ik ben gewoon ik en heb soms een eigen mening, met eigen ervaringen en belevenissen, wil niet zeggen dat het daarom de waarheid is.

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-03 11:40

Zo zie ik het dus ook, ik heb er totaal geen last van om op een grote stal te staan. Meestal als ik rij, dan ben ik alleen of met hooguit 1 of 2 anderen in de bak. Een heel enkele keer is het drukker, maar die keren zijn zeldzaam. Verder is die luxe wel prettig, geen gesleep met water, geen gladheid op het terrein, er wordt goed gestrooid enzovoort. Mijn paard heeft een eigen stuk land voor 's zomers, dat is wel erg prettig.

zobras
Berichten: 6059
Geregistreerd: 23-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-03 11:43

Klink ideaal Lovely, waar sta jij dan?

Bij een boer is het inderdaad soms behelpen. Gelukkig staat Pablo in een warme stal, dus alleen bij zeer strenge vorts is de waterleiding bevroren (een nacht tijdens de laatste vorstperiode). Gladheid op terrein kan zeker beter en helaas had de boer om een onduidelijke reden de bak niet gesleept voor het ging vriezen (iets wat hij anders wel doet). MAar dan zal er ook wel een aardig prijsverschil zitten tussen jou Lovely per maand en mijn stal.

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-03 11:50

Ja Eleonoor, dat prijsverschil is er wel, maar ik krijg voor dat geld ook wel het een en ander. Wij kunnen nog buiten omdat er goed gedraineerd is en op tijd gezout, de toplaag is nog in orde en gelukkig is die vrij diep; tegen bevriezing van de ondergrond doe je niks. De binnenbaan heeft ook net een nieuwe bodem trouwens. Achter op het terrein ligt een zoutberg die dus ook gebruikt wordt; geen glijpartijen voor de paarden. Het verhaal over warm water, solarium enzovoort laat ik maar even. Het drinkwater wordt bij ons aangepompt, het staat dus niet stil en daarom bevriest het eigenlijk niet.
Het is bij Amsterdam.

Appie
Berichten: 1124
Geregistreerd: 23-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-03 12:32

Lovely schreef:
Verder is die luxe wel prettig, geen gesleep met water, geen gladheid op het terrein, er wordt goed gestrooid enzovoort. Mijn paard heeft een eigen stuk land voor 's zomers, dat is wel erg prettig.


Je kan het net zo luxe maken als je zelf wilt Haha! , ik hoef ook niet te slepen met water en heb ook geen last van gladheid; gewoon zelf wat zout strooien Knipoog

UniferB
Berichten: 702
Geregistreerd: 19-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-03 12:45

idd. en wat er "fout" gaat doe je zelf

Von

Berichten: 1180
Geregistreerd: 30-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-03 14:00

Grappig om te lezen dat iedereen een andere mening heeft over de manier van stallen Haha!
Ik heb de ervaring met zowel thuis stallen als op een pensionstalling, en echt: ik wil mijn paarden nooit meer aan huis hebben.
's winters kon je bijna niet rijden omdat de bak niet te rijden was, en over het algemeen kwam ik veel minder aan rijden toe omdat er zoveel meer te doen is, zelf uitmesten, zelf de bak bijhouden, zelf je voer, hooi en stro inkopen, landje bewerken, en idd 's winters met water slepen.
Nu wordt alles heerlijk gedaan en hoef ik me alleen maar met mijn paardjes bezig te houden Haha!
Tuurlijk moet je wel zoeken naar een pensionstalling waar alles goed geregeld is, maar gelukkig heb ik die kunnen vinden: 's zomers de keus op het grote land met een boel paarden, eventueel ook dag en nacht, of een eigen stukje land voor m'n paardje, altijd plek om te rijden, longeren of los te gooien, stapmolen, warm water, solarium, en alles wat ik nog vergeet. Nee hoor, heerlijk zo! en vooral in de winter Haha!

Geen paarden meer, ook niet meer rijden, veel andere bezigheden maar bokt blijft leuk af en toe

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-03 14:09

Je vergeet de warme chocolademelk met slagroom Haha! en 2 weken lang kerstmuziek in de binnenbaan. Naar Flappie luisteren als je aan het rijden bent is echt fun.
Verder ben ik het met je eens, het lijkt mij geweldig de paarden thuis te hebben, maar dan alleen als ik niet of nauwelijks buiten huis hoef te werken. Ideaal is niet werken of bedrijf aan huis in combinatie met de paard in de tuin. Op dit moment ligt dat allemaal nog in de toekomst en daarom zet ik mijn paarden in pension, alles wordt voor me gedaan, ik hoef me alleen te bekommeren om mijn paard. Na anderhalf jaar heb ik 1 keer meegemaakt dat mijn paard niet het juiste voer kreeg en 2 keer dat mijn box een dag te laat werd uitgemest, ik heb dus erg weinig klachten. Ondertussen bespaar ik mezelf een hele hoop extra werk dat ik voorheen op minder luxe stallen wel had (tegen hetzelfde pensionbedrag).

zobras
Berichten: 6059
Geregistreerd: 23-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-03 14:25

Nou, was voeren betreft krijgt PAblo altijd dat wat ik wil, zelfs al is het apart voer. Elke ochtend wordt zijn box uitgemest. En nee, ik zou geen paard aan huis willen. Naast mijn 40 uur werken en eigen huishouding zou ik daar geen tijd voor hebben. Plus dat hij onbeheerd zou staan als ik ga werken.
Maar een binnenbak, stapmolen, aparte longeerkraal, heerlijk lijkt me dat. Muziek in de bak mis ik ook wel eens. Maar ik denk niet dat Loveley 205 euro all-in betaald, maar wel wat meer, toch?

UniferB
Berichten: 702
Geregistreerd: 19-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-03 14:26

Alles heeft zijn voor en nadelen. Voor mij wegen alleen de voordelen van paarden aan "huis" op tegen die van op een pensionstal. Gelukkig heb ik hulp van vriend en schoonfamilie en daardoor hoef ik ook niet alles zelf te doen. En mijn ervaring is dat het me juist veel minder tijd kost dan op een pensionstal. En dat kwam niet doordat ze daar te weinig mogelijkheden hadden.

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-03 14:58

Eleonoor, ik betaal wel iets meer, dat klopt. Wat we hebben: 20 x 60 binnen (met muziek), 20 x 60 buiten (met muziek), longeerbaan, 20 x 40 losgooi/longeerbaan, 60 x 70 springwei, weiland (groep èn apart), trailerstalling, binnen- en buitenboxen, koud en warm stromend water, koud en warm water op 3 spuitplaatsen (op de andere 2 alleen koud), 2 solariums, ongeveer 700 strekkende meters harde grond, trainingsmolen, riante kantine met petit restaurant. De huis-hoefsmid is een hele goeie. Verder zijn -bijna- alle instructeurs toegestaan, springen, dressuur en western.
Ben ik nog iets vergeten?


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AnniekSlijk, DohoShots, Googlebot, IncelloAndMe, Jenny21, kionasuppie, maylotje, rosecooky, Sarenata, Saskia_D, SharonPlugge, tinker_sally, Vossy en 25 bezoekers