Even een dipje...

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-06-01 22:17

Razinda heeft weer een hele opgezette lymfeklier onder haar kin. Aan de rechterkant, de kant waar ze is geopereerd. Een opgezette lymfeklier wijst er altijd op dat er iets niet goed zit van binnen, of dat er een ontsteking is. Nou ben ik zo bang dat er iets mis is met die geopereerde plek. Ik ben zo bang om haar kwijt te raken. Het is niet eens zeker of het allemaal wel goed komt, en wat er gebeurt als de volwassen kiezen door gaan komen. Ze komen in elk geval niet recht boven de onderkaak te liggen. Dus het kauwen zal altijd links moeten. Ook een wortel kan ze niet gewoon eten. Daar moet ze eerst 100 stukjes van afschrapen. Ik ben zo bang dat het mis is met haar...

Verder zit ik er zo vreselijk over in dat ze zo klein is. Ze is nu 1.60/1.61 maar ze toont zo klein. Jurita is maar 2 cm groter, maar die is wat overbouwd en daardoor een stuk groter. Echt stom dat ik er zo mee zit, maar ik heb gewoon het gevoel dat als ik er op zit dat het geen gezicht is en dat mijn benen er een eind onderuit steken.

Verder vind ik het zo erg dat Jur niet meer de sport in kan. Ik heb echt de ambities om hoog te komen, maar het kan gewoon niet. Veel mensen, waaronder mijn ouders, zeggen: waarom zoek je niet iemand voor haar dan kan je een leuk wedstrijd paard komen. Of allebei weg doen en dan een paard er voor terug kopen. Maar ik kan en wil het gewoon niet, ik ben veel te gehecht aan mijn paardjes. Ze blijven tot het einde bij mij. En ik hoop dat Jur minstens 25 wordt en dan koop ik daarna wel een wedstrijd paard. Alleen ben ik dan al 40 ofzo.

Tegelijkertijd denk ik dan aan het moment dat ooit gaat komen, dat ik ooit afscheid van ze zal moeten nemen en misschien een hele pijnlijke beslissing zal moeten maken. Daar word ik dan zo verdrietig van. Ben er even een beetje depri van. Sorry, moest het even kwijt... Verdrietig

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl


Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-01 22:29

Jakkie, wat een ellende. Maar door een verdwaald virusje kunnen de klieren ook opzetten hoor, dus probeer je niet al te ongerust te maken.
En op de foto's toont ze helemaal niet klein, ze heeft voldoende massa, dus het moet al raar gaan wil jij er niet op staan. Ik snap heel goed dat je Jur niet weg wil doen, en waarom zal Razinda niet het paard worden waarmee je naar de top kan rijden? Maar ik snap dat je het nu even niet meer ziet zitten en schaam me eigenlijk een beetje voor het verhaal wat ik net geplaatst heb op dit forum, ik heb een gezond paard en zit te zeuren.
Kop op meid, probeer lekker te gaan slapen en morgen kijk je er weer anders tegenaan. Als de klier bij Razinda dik blijft, laat dan gewoon bloed prikken, dan weet je maar wat het is en hoef je je niet langer zorgen te maken als het iets heel onschuldigs is. En met een kant kauwen kan toch ook best, misschien wat vaker de tandarts erbij, wat natuurlijk ook niet leuk is, omdat ze al zo moeilijk is met haar mond, maar het moet toch gaan lukken? Kom op, positief denken, hoe moeilijk dat soms ook is. Je mag me ook altijd een priveberichtje sturen he, als je daar behoefte aan hebt.
Liefs Laura

Navragen is beter dan afvragen.

UrbanL

Berichten: 14577
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-01 22:55

He bah hier schrik ik even van hoor.

Het is moeilijk om ooit een keuze te moeten maken. Ik hoop dat je iemand dan kan vinden in je eigen omgeving zodat je ze nog kan zien. maar als je echt verder wil en kan moet je dat zeker niet laten gaan.

Serkte en succes. Komt er nog een DA kijken bij Razinda??

Gr Pris

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-01 23:05

Moeilijk hoor, je hebt natuurlijk erg dubbelstrijdige gevoelens over de hele zaak.
Een paardje van een ander doorrijden zou ook een idee zijn...zoals Frulana.
En kijk naar Orry die toen ik hem kocht 1.60 was en 10 maanden later 3,5 cm gegroeit is...
voor mij is hij nog steeds 'mijn kleintje'.
Dus misschien komt er nog wel een klein groeispurtje? Ik vind Razinda ook niet echt klein ogen hoor.

Sterkte...en kop op... Vork

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-01 23:35

Pfff, wat een verhaal. Weet zo niet zo goed wat ik kan zeggen om je op te beuren eigenlijk.

Ik werd nogal geraakt door je verhaal over de keuze tussen maatje(s) en wedstrijdpaard: ik heb die zelf ook moeten maken 2 jaar geleden, dus ik kan me ong. voorstellen wat voor gevoelens dat oproept. Ik heb uiteindelijk toch voor het wedstrijdpaard gekozen, dat heeft me heel veel moeite gekost, maar nu na 2 jaar ben ik blij dat ik die keuze toen zo gemaakt heb. Ik vraag me alleen af of ik ooit nog zo onbevangn naar een paard kan kijken als toen ik mijn eerste paard kocht, en die heb ik 3 jaar gehad en daar heb ik nooit een dag spijt van gehad. Van Nescio kan ik dat helaas niet zeggen... Dat is iets wat je voor jezelf zult moeten bepalen: wil ik óf gewoon leuk rijden met het paardenmateriaal dat ik heb óf ik ga voor een groter/hoger doel, en kies aan de hand daarvan m'n paard uit. Dat is een heel lastige en heel persoonlijke keuze, en jij bent de enige die hem kan maken, niet je ouders of anderen. + punten: met je nieuwe paard wordt je heus echt ook weer zulke maatjes (ik geloof dat ook nooit als er een weggaat, maar het is wel zo) al is de band anders, vergelijk het met relaties: geen 2 kerels zijn hetzelfde en toch kun je op een ander moment in je leven veel van ze houden.
Maar het is natuurlijk niet gezegd dat het met een ander paard zo gaat lukken al je je wenst.

Misschien moet je eerst het idee van je afzetten, want op je paard stappen met in je hoofd: "dit wordt hem gewoon niet" is natuurlijk weinig motiverend. Die Dancer van Joyce Heuytink is ook "maar" een ex E-pony, maar die doet het toch maar wel even!

Als je iets té graag wilt lukt het ook niet. Je mag wel in je achterhoofd hebben waar je naartoe wilt (graag zelfs) maar als je jezelf teveel onder druk zet kom je juist helemaal niet tot presteren. Ik denk dat je, als je ervoor kiest met deze paarden verder te gaan, je gewoon het idee van (top)sport uit je hoofd moet zetten, en eerst eens lekker moet gaan paardrijden. Moet je eens kijken waar je uitkomt!! Als je alleen maar blijft zeggen: "o ik wil dat zo graag maar dat bereik ik op deze manier nooit" dan kóm je er ook nooit! Stap van die wolk en begin met paardrijden! (oei dat klinkt wat harder dan ik het bedoel, maar je snapt het wel denk ik)

Zet hem op meid!
Het komt vast wel goed met die klier, en alle andere ellende. Misschien is het een idee om haar even 2x per dag te temperaturen, dan kun je het verloop in de gaten houden en bovendien een infectie vaak voor zijn

En heel veel succes met de keuze die je in je hoofd hebt.

YOU GO GIRL!!!

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-01 04:16

Toen ik de foto`s van Razinda zag vond ik haar er ook helemaal niet klein uit zien! Maar goed, ze is natuurlijk nog maar een "baby" dus ze zal gerust nog wel wat uitzwaren en hoger worden. Perry was 1.62 (hij was toen 2 jaar en 10 maanden) toen we hem kochten. Nu als 4 jarige is ie al 1.67m! Leroy kochten we als 3,5 jarige. Hij was toen heel iel en 1.64 m. Nu als 8 jarige meet ie 1.72m. en is behoorlijk uitgezwaard. Het heeft natuurlijk ook met aanleg te maken en de ouders enzo, plus dat mijn paarden ruinen zijn (ik weet niet of dat verschil maakt met merries) maar Razinda zal vast nog wel wat groeien! Maar verder begrijp ik heel goed hoe je je voelt hoor, maar je geeft duidelijk heel veel om je paardjes. Is het mischien een idee een bijrijder voor Jurita te zoeken? Of een soort free-lease te doen? Dat je haar bij iemand neerzet die jou geschikt lijkt voor haar en dat die gene dan voor Jurita zorgt als ware het zijn/haar paard maar ze blijft nog wel van jouw, je kunt haar zo vaak mogelijk opzoeken als je wilt en weghalen als degene die haar least zich niet aan de afspraken houdt/verkeerd met haar omgaat. Of je zou zoals orri zegt paarden voor anderen kunnen gaan rijden. Als je daarin succelvol wordt krijg je vanzelf meer en betere paarden aangeboden. Ik weet niet wat ik zou doen, ik ben ook zo gehecht aan mijn paardjes! Is het puur het probleem dat je geen 3 paarden kunt onderhouden of de aanschaf van een goed paard? Als het het laatste is zou je kunnen overwegen een veulen te kopen en dat dan de eerste 2/3 jaar in de groep laten meelopen. Moeilijk hoor, ik heb de foto`s in je profiel gezien en van jouw op het paard van orri op het plaatjes forum en je hebt een hele mooie zit, het ziet er naar uit dat je heel goed rijdt. Nou ja eerst maar hopen dat alles goed is met Razinda!

Nimber

Berichten: 25665
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-01 07:08

heeey Joh kop op!
Razinda is nog zo jong! Ze mist alle sprieren die je er bij Jur zo mooi hebt aangetraind Lottie was net 1.58.toen ik 'm met 2.5 jaar kreeg
met 3 jaar 1.59.
Inmiddels is ie veel breder en mooier hij is nu gespierd en z'n babyvet kwijt en hij is 1.63
Razinda zal dus ook zeker nog een boel groeien .
laat anders de DA even bloedafnemen zoals iemand al zei dan heb je meer zekerheid.
Waarom zou je straks met haar niet hogerop kunnen komen is toch een prachtig paard met mooie gangen?
ene in de nieuwe bit staat een hele pagina met tips om paarden die lastig zijn enzo het hoofdstel in te doen

zet 'm op he!!! je hebt 2 superpaarden om trots op te zijn!

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-01 07:48

ik begrijp deze gemengde gevoelens van je.
als je echt bang bent laat razinda dan nog eens na kijken door een DA of paardentandarts.
en misschien valt dat met haar maat nog wel reuze mee,ze moet nog massa en spieren krijgen,ze is nog jong,paarden groeien nog door tot hun 4de of 5de jaar,dus geef haar nog even tijd.en kop op!je was al een heel eind met jur in de sport gekomen!daar heb je toch ook een mooie herinnering aan?
ik heb hetzelfde zou echt geen afstand willen doen van mijn paardje.maar voor jou ligt ze zaak anders omdat je wensen/verlangens hebt en die heb ik niet in die vorm.kom op,wij luisteren naar je en misschien is je dag morgen el weer beter!!!houd moed hoor.en geef ze maar een lekkere knuffel,huil de narigheid er lekker uit en zeg tegen jezelf:er zijn ergere dingen,laat ik genieten,zie mijn onderschrift

soms is het beter om te zwijgen

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-06-01 12:35

Hartstikke bedankt voor jullie lieve reacties, had ik echt even nodig.

Ik wil Jur echt niet kwijt, ook niet aan een bijrijder. Ze is ook niet zo makkelijk en ik zou dan de hele tijd in de stress zitten of alles wel goed ging. En ik maak me ook zo'n zorgen of het niet oneerlijk is om met haar te rijden. Maar als ze pijn heeft zou ze toch wel kreupel gaan lopen? Als ik haar niet rij wordt ze ook alleen maar stijver en dikker en dat is ook weer niet goed voor haar benen. Gisteren heb ik haar alleen maar gepoetst en ik heb zelfs uit pure frustratie reiki gedaan, terwijl ik daar normaal veel te ongeduldig voor ben.

Ik zou natuurlijk graag een derde paard willen (bij mij op stal zou er nog 1 stal vrij gemaakt kunnen worden). Maar wat als ik wil verhuizen, deze stal ik super goedkoop, maar dat vind ik nergens meer, tenminste niet in omgeving Breukelen. Dan moet ik er 1 verkopen en ik ken mezelf, ik kan dat niet. Ook al zeg ik nu dat ik me niet moet gaan hechten aan een nieuw paard. Op Frulana kan ik wel gaan rijden weer, maar zij staat op een andere stal (bij de eigenaar thuis) en dan moet ik toch iedere keer op en neer rijden. En waar haal ik de tijd vandaan, naast mijn werk. Maar misschien ga ik vandaag wel even bij haar kijken en komen de kriebels weer om te gaan rijden. Ik heb immers nog een startkaart voor haar. Maar Frulana was ook niet de makkelijkste dus ik weet niet of ik daar zin in heb...

Tja en wat betreft de stokmaat van Razinda, ze is niet overbouwd ofzo, dus voor mijn gevoel zal ze niet veel meer groeien. Hoewel Jurita wel overbouwd was, maar dat nog steeds is, dus misschien is dat gewoon de bouw. Maar ze lijkt echt op een pony vind ik. En het is natuurlijk een merrie, die groeien minder dan een ruin op die leeftijd toch?

Het temperaturen doe ik trouwens sowieso erg vaak en gisteren had ze precies 38 graden, nog geen koorts dus. Straks ga ik er weer heen en dan weer temperaturen. En vanavond weer.

Pff genieten van dingen is zo moeilijk voor me, met al die twijfels en zorgen.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-01 13:20

Zet hem op he. Probeer het toch positief te bekijken. Ik kan me voorstellen dat je geen tijd hebt voor een derde paard erbij te rijden. Dus ga van Razinda maar gewoon een toppertje maken.
En wat Jur betreft, als je je paard kent, en dat doe jij merkt je donders goed of ze pijn hebben, vertrouw een beetje meer op je gevoel, en Reiki is natuurlijk altijd goed. Maak daar wat meer tijd (lees geduld) voor, dat is voor jullie alle 3 goed.
Liefs Laura

Navragen is beter dan afvragen.

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-06-01 15:35

Dank je wel!

En ik heb vandaag besloten dat als Frulana terug is (staat nu bij de hengstenhouder om voor de 2de keer gedekt te worden), dat ik haar weer ga rijden. Ik ga me inschrijven voor 10 juli hier in de buurt. En ik zal niet alle dagen rijden, maar ze staat in de wei en verder kan de eigenaar haar ook beweging geven! Als ik weer wedstrijden kan worden word ik ook weer meer gemotiveerd en heb ik er weer zin in. En vandaag bij m'n stalgenoot geweest (die is weer terug) en die gaat me helpen en ook met Razinda. Ik begin er weer een beetje zin in te krijgen (ondanks alle zorgen)!

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-01 15:42

Heb alles gelezen en eigenlijk niets meer aan toe te voegen.

Wilde wel even laten weten dat ik meedenk

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-06-01 17:36

Dank je wel, lief van je!

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

francien
Berichten: 405
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: soesterberg

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-01 19:39

ik heb ook alles gelezen en ik weet ook niet wat ik aan toe te voegen .


maat ik denk aan je sterkte

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-01 19:42

Erg is dat... Ik twijfel ook elke dag of ik met Jopie nog iets moet doen. Iedereen zegt van wel, en het gaat de laatste tijd ook redelijk (net weer een dipje hij was echt strontvervelend). En hem kwijt wil ik ook zeker niet. 't Is allemaal zo moeilijk met die beesten. Als je ze eenmaal hebt wil je ze NOOIT meer kwijt...
Kop op en lekker genieten hoor, het zal allemaal wel loslopen...

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-06-01 22:38

Het ene moment denk ik; ik moet haar blijven rijden om haar soepel te houden enzo. Het andere moment denk ik; misschien moet ik maar nooit meer op haar rijden want misschien heeft ze wel pijn. De ene keer is ze erg sloom en de andere keer lekker voorwaarts, maar tot nu toe (afkloppen) loopt ze wel goed. Ik weet het gewoon niet. Misschien moet ik Rodinde maar eens naar haar laten kijken.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Mieke
Berichten: 6609
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-01 08:39

Hè, wat een zorgen. Ik lees het nu pas, dus ben een beetje laat met reageren.

Alles is al gezegd, maar ik wilde je toch nog even een hart onder de riem steken.

Over de maat van Razinda kan ik je vertellen dat Kaminka toen ze drie was gemeten is voor stamboekopname en er dus 1,61m op haar papier staat. Ze is nu negen en ze meet nu ongeveer 1,68m. Dus..... Razinda zal echt nog flink groeien hoor.

Je maatjes verkopen is geen oplossing, ik weet hoe dat voelt, het is verschrikkelijk.

Ik hoop voor je dat Razinda je topper wordt! En anders komt er wel een ander paard van iemand op je weg, waar je op kunt starten. het komt allemaal goed!

Groetjes Mieke

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-01 10:12

Hoi ik heb ook alles gelezen en ik heb er nauwelijks iets aan toe te voegen.
Het enige wat ik kan bedenken is dat ze om een of andere reden een geirriteerde klier heeft, je kunt haar helpen met eenvoudig een beetje zeezout over haar eten, dat schijnt te helpen.

Voor de rest heb ik er niks aan toe te voegen.

Karin

Berichten: 61951
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-01 10:27

Hee meissie, ik hoorde al van Prisca dat je ff in een dipje zat met je paardjes. Jammer dat het zaterdag allemaal zo haasten was en dat we niet ff lekker rustig bij konden kletsen, hoewel ik het hartstikke leuk vond dat je helemaal naar Houten bent gekomen voor ons! Binnenkort maar eens een meeting bij mij thuis, toch?

Ik kan me je dilemma heel goed voorstellen. Met je merrietjes heb je al zoveel meegemaakt, ze zijn echt een deel van je leven. Een kant en klare oplossing heb ik helaas niet voor je. Ik vind het wel heel goed dat je weer met Frulana gaat beginnen. En ik heb ook bewondering voor je dat je zo fanatiek met verschillende paarden bezig bent terwijl je werk ook niet naast de deur is. Petje af hoor!

Komt tijd, komt raad, heet dat spreekwoord geloof ik. Denk dat je het maar ff op z'n beloop moet laten. Gewoon lekker doorgaan ook met Razinda inrijden. De kans dat ze nog groeit (zowel in hoogte als bespiering) is groot hoor! Dino en Ameretto kwamen als respectievelijk 3- en 5-jarige bij ons en die hebben in de loop der jaren ook de nodige centimeters erbij gekregen.

Kop op meissie, ik leef met je mee!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Majestic-12 en 10 bezoekers