Twijfels over kliniek

Moderators: Murosch, A_nouk

 
 
IngridM

Berichten: 10474
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Zuid Holland

Twijfels over kliniek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-01-03 21:36

Ik loop met Mirage bij de kliniek in Bodegraven.
Nu is er een diagnose gesteld door een arts daar (zal even geen naam noemen)
Ik begin echter te twijfelen aan zijn behandelmethode.

Mirage heeft verbening van het hoefkraakbeen, het is zichtbaar op de foto's maar het is "maar" een 1'tje en in het andere voetje een 2'tje.
Afgelopen keer hebben ze beide voetjes ingespoten, iets waar ze helemaal prat op gaan in bodegraven.
Als ik de verhalen en boeken etc lees over verbening zijn dat over het algemeen geen heel positieve verhalen.
De klachten die Mirage heeft kloppen precies bij dat verhaal.

Echter, die arts uit de kliniek ontkent alles wat ik vroeg en vertelde wat ik erover wist. Alles wat ik erover lees etc is best negatief, varierend van moeten wegdoen van je paard tot slechts nog maar bruikbaar voor recreatief werk. De enige die er positief over is, is die arts.

Ik mocht er deze week weer voor het eerst op, en die dag erna liep ze gelijk weer niet goed. Spierpijn zou je zeggen, maar ik longeerde haar al flink aan de bijzet wekenlang, en ik heb er verder niet aan gezeten.
ZE heeft op het moment compleet geen looplust en ik maak me dus grote zorgen!!!!!
We weten gewoon niet waar we aan toe zijn. Dit duurt nu al 3 maanden en ik vraag me af wat de toekomst ons nog gaat bieden.

Ik zit erover te denken om ergens anders een second opinion te vragen, maar tjee, bodegraven, daar komen ze naartoe vanuit duitsland, ik dacht toch wel dat ik daar ECHT goed zat.

Wat zouden jullie doen????????


Liesje4ever

Berichten: 1423
Geregistreerd: 23-01-02
Woonplaats: Stompetoren

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-03 21:41

Tja moeilijk..je zou denken dat ze het daar wel weten, maar ja een second opinion kan nooit kwaad toch?

Please don't upset me. I'm running out of places to hide the bodies
Fjordenwereld

Ipsilonka

Berichten: 4572
Geregistreerd: 08-09-02
Woonplaats: buiten Uitgeest

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-03 22:47

Ik zou als ik jou was een second opinion laten doen in Utrecht, Bosch en Duin of Emmeloord(Muiswinkel schijnt erg goed te zijn) en in Utrecht hebben ze mijn verzorgpaard ook heel eerlijk behandeld.

SuperDet nu Z + 9 vaardigheid M + 9!! SMW klasse M + 17
Toppers in spe: Catey & Keshya!

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-03 08:18

Idd gaan voor een second opinion. Al is het maar om jezelf gerust te stellen... Gewoon doen, hoor, daar is niks raars aan.

* To Belg, or not to Belg *

Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-03 08:21

De kliniek in Roozendaal schijnt ook gespecialiseerd te zijn in beenwerk. Second opinion kan idd geen kwaad. Wat niet weet wat niet deert.
Viv

De reden dat ik niet meer verander is dat ik mezelf dan niet ben maar een ander!
Bedankt voor alles wat je me hebt gegeven wijffie, dag ezeltje...
Cadiz Ruinenkampioen 2008 en Reserve Ruinenkampioen 2009, 2012, 2014!!!!!
A-zadelproef, STERRUIN!!!!
B+12/ L1+3

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-03 08:30

Idd, second opinion, al is het maar voor je eigen gemoedsrust.
Bodegraven staat idd heel goed bekend, maar heeft ook zeker nadelen. Zie de locatie en bedenk wie het betaald heeft.... Haha! Ze zijn idd erg inspuiterig daar en niet krenterig met foto's maken. Tja, 't moet ergens vandaan komen he....
Maak gewoon een afspraak in Utrecht voor een 2nd opinion, zoveel verder is dat nou ook weer niet met de trailer.

Fitzroy
Berichten: 17274
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-03 08:51

Tja, eerlijk gezegd heb ik toch andere ervaringen met Bodegraven. Toen Fitz anderhalf jaar terug kreupel was werd er door een andere kliniek geadviseerd om in te spuiten. Ik had daar geen goed gevoel bij. Na veel moeite en onenigheid de foto's meegekregen en naar Bodegraven gereden en Leendert-Jan vond juist dat inspuiten absoluut niet nodig was.

Maar het belangrijkste vind ik dat je op je eigen gevoel af moet gaan. Als jij er dus geen goed gevoel bij hebt zou ik naar een andere kliniek gaan voor een second opinion.

Off-topic: Volgens mij is Bodegraven wel erg duur geworden de laatste jaren. 3 jaar geleden was ik voor de behandeling van mijn vorige paard echt stukken voordeliger uit dan afgelopen jaar!

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

IngridM

Berichten: 10474
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-01-03 10:23

nou utrecht ga ik zeker niet heen. Daar ben ik met m'n eerste paard geweest en dat was 1 groot drama (voor het paard vooral) Elke keer 10 studenten die het ook allemaal willen voelen en zien, nee sorry, ik weet het, die moeten het ook leren, maar niet van mijn paardje........dat wil ik d'r niet aandoen.

Heeft een van jullie mischien wel 'ns een second opinion aan een andere arts uit dezelfde kliniek gevraagd?????

Fitzroy
Berichten: 17274
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-03 10:38

Ja, dat heb ik gedaan ook in Bodegraven. Ik vond dat de behandelend arts niet duidelijk genoeg was en ben toen veranderd naar Leendert-Jan.
Maar vaak bekijken ze een paard toch met zijn 3-en, hebben ze dat nu niet gedaan?
Dat is bij mijn vorige paard wel zo gegaan.

Kun je mij per PB vertellen wie nu je behandelend arts is?

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-03 11:12

Zo'n vergelijkbare ervaring hebben wij met Bosch en Duin. Diagnose was helemaal correct (2x bij twee verschillende paarden), maar verder was het niet bepaald leuk. 1e keer was een merrie met een peesklap. Prima voor de fok nog, oh dat wilt u niet, slager dan maar. En daar staan dan je twee dochters van 14 en 7 naast, gezellig! Ook zo mooi, mijn paard Jopie, net van ons, laten we de röntgen van een andere kliniek (aankoopkeuring zien). Hij zou wat mankeren en wij wilden van de dierenarts weten of hij het daarmee eens was. Nee hoor, paard was perfect, qua gezondheid dan, maar hoe kun je dat paard nou kopen voor een 12-jarige, het zou echt een vreselijke rotzak zijn etc. Er mankeerde van alles aan het paard, de keurend arts etc. Wij als paardenleken geloofden dat gewoon.
Later kwam Hercules (na de merrie), beest bleek dampig. Nou, afmaken toch. Heb je net een nieuw paard, staan daar je 15 en 8 jarige dochters bij, gezellig.
één keer heb ik wel getwijfeld aan de diagnose. Net afgestudeerd arts kijkt naar het ontstoken oog van mijn paard. Hij heeft glaucoom, zegtie. Ik had het hem al uitgelegd, maar ik doe het nog maar een keer. Verhaal is dat hij als enter ergens in gelegen heeft, ontsteking kreeg en in België met laser behandeld is. Nee, hij heeft glaucoom. Testje hier, onderzoekje daar. Ervaren arts erbij, nee, zeker glaucoom (actief oid, iig geen litteken weefsel, plekje mag niet groter worden, dus ik: dat is de afgelopen 5 jaar al precies zo). Dus na een week: nog steeds ontstoken, litteken zit er nog, niets actiefs. Oh, het kan ookw el een litteken zijn. Toen zijn we definitief overgestapt naar de Faculteit. Daar is gebleken dat het idd een sterke allergie op één oog is, als het echt erg is ontsteken beide ogen pas.
Dat ze er met tien studenten omheen hangen vind ik persoonlijk niet zo erg (kreupelheids onderzoek was met 2 en 2 artsen). Kan me voorstellen dat je dat liever niet hebt ,maar die artsen stellen uiteindelijk de diagnose. Je bent er een flinke tijd mee kwijt, maar je hebt wel het meest uitgebreide onderzoek wat je je kunt wensen. Nog nooit een verkeerde diagnose (lopen er nu zo'n 3-4 jaar) en alle tijd voor je paard. Dat viel mij ook tegen, er was gewoon een wachtrij en dan even snel kijken en weer naar huis. Hier zijn ook veel mensen, maar met een afspraak ben je gewoon als eerste aan de beurt en nemen ze echt de tijd voor je.

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Miran

Berichten: 3476
Geregistreerd: 10-08-01
Woonplaats: Woubrugge

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-03 11:59

Voor je eigen rust kun je altijd een second opinion doen, maar Bodegraven staat erg goed bekend. Iemand die ik ken is er voor hetzelfde geweest pas. Zij heeft niet in laten spuiten, hoefde ook niet van de arts (eventueel in de toekomst als hij slecht bleef lopen). Haar paard is nu beslagen met Natural Balancing ijzers en hij loopt een stuk beter. Recreatief werk moet hij nog prima aankunnen, springen ook, maar dressuur vanaf M-niveau, met kleine voltes en zijgangen, lukt niet meer.
Eventueel kun je ook wel binnen de kliniek een second opinion doen, dan zou ik naar Leendert Jan vragen, maar je weet niet of het al met hem besproken is.

sl0wm0ti0n
Berichten: 2812
Geregistreerd: 25-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-03 12:01

Ik zou voor de zeker heid toch ergens anders nog naar toe gaan, zeker als je twijfelt!

"What we call human nature, is actually human habit.."

oberon

Berichten: 759
Geregistreerd: 23-02-01
Woonplaats: numansdorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-03 13:12

Ik heb zelf wel goede ervaringen met Bodegraven, maar kan me voorstellen dat je twijfelt. Je kunt inderdaad eerst nog een keer door Leendert Jan naar Mirage laten kijken en anders ga je toch naar Van Schie/Van Toor in Wassenaar. Ik ben niet echt over Utrecht te spreken maar dat is puur persoonlijk. Ik heb uit het verleden ook goede ervaringen met Emmeloord en Klijndijk, maar ja dat is wel erg ver weg.

Succes !

Astrid

Aurora

Berichten: 523
Geregistreerd: 11-10-01
Woonplaats: amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-03 13:24

zelf heb ik geen ervaring met Bodegraven.
Maar sinds ik een paard heb hoor ik alleen maar negatieve verhalen.
idd over inspuiten, lang laten rekken en maar doorgaan....dat het allemaal fijn centjes opbrengt.
zelf ben ik bekend met utrecht waar ik zeer over te spreken ben ( die studenten zijn juist ok, want mijn ervaring leerde dat het juist een student was die verder keek, die zijn nog heel eager om iets te vinden).
verder heb ik ervaring met emmeloord met keuren van paarden .....
als ik jou was zou ik naar utrecht of emmeloord gaan.
en vooral op je eigen gevoel afgaan!!!
Succes!

Ik weet alleen dat ik niets weet.
Socrates

Tallie1979
Berichten: 20289
Geregistreerd: 16-08-02
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-03 13:27

Vippie schreef:
De kliniek in Roozendaal schijnt ook gespecialiseerd te zijn in beenwerk. Second opinion kan idd geen kwaad. Wat niet weet wat niet deert.
Viv


Ik heb hele goede verhalen gehoord over Roosendaal. Misschien kunnen ze je daar heel goed helpen.

Ik ben even de naam van die arts kwijt die daar zit ( en er zijn er natuurlijk meedere ) maar het schijnt een hele fijne kliniek te zijn.

youngster

Berichten: 26261
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug!

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-03 17:56

Inderdaad second opinion laten doen!! Als jij het gevoel hebt dat het niet helemaal klopt, ga dan eens ergens anders heen!!

Ik heb heb ook wel goede ervaringen met Utrecht en ook met Kesteren, maar dat is denk ik een beetje ver bij jou vandaan?!

Wise Guy 2003-2006

Schoonheidssalon, permanente make-up, wimperextensions en Shellac studio
http://www.mooibijmarielle.nl

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-03 18:08

Van Bodegraven weet ik ook dat ze rekken en maar spuiten, onder het mom een paard een tweede kans te geven, de indruk die ik van ze heb is dus niet best.
Als je er geen goed gevoel over hebt, zou ik zeker een second opinion vragen bij een andere kliniek, er worden er hier al genoeg genoemd waar je heen zou kunnen gaan.

vandas

Berichten: 5645
Geregistreerd: 22-11-01
Woonplaats: Noordoostpolder

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-03 19:14

Second Opinion, Emmeloord...

Fitzroy
Berichten: 17274
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-03 23:35

Aurora en Lovely: zijn jullie daar ooit zelf geweest en spreken jullie uit eigen ervaring?
Die via-via verhalen bestaan nl. van iedere kliniek.

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-03 00:53

Via via verhalen waar je zelf bij bent? Lijkt me toch een ander verhaal. Paard is nu in de paardenhemel, maar alleen omdat de eigenaar die beslissing zelf heeft genomen, een uiterst wijze beslissing trouwens. Het dokteren had nog veel langer kunnen duren als het aan die kliniek had gelegen.

Aurora

Berichten: 523
Geregistreerd: 11-10-01
Woonplaats: amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-03 10:29

dito hier.
helaas heb ik idd ook in de praktijk meegemaakt dat mensen uiteindelijk (soms n jaaaren ) gillend naar een andere kliniek zijn gerend.
met een hele andere uitkomst.....

Ik weet alleen dat ik niets weet.
Socrates

Fitzroy
Berichten: 17274
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-03 21:28

Dan ben ik zeker zelf de gunstige uitzondering waarbij mijzelf verteld werd dat het einde verhaal was, terwijl ik best open stond voor nog meer behandelingen.
En zo is het met iedere kliniek: altijd negatieve en positieve verhalen.
Over Utrecht zijn de meningen ook zo verdeeld.

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

Manon 2

Berichten: 2725
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-03 23:32

Ik ben erg enthousiast over Bodegraven. Ze hebben Bolivia 1x uitgebreid behandeld en toen ik na 3 maanden terugkwam met dezelfde klachten hebben ze tegen me gezegd dat ik haar beter niet nog een keer kon behandelen omdat dat dan waarschijnlijk 3 maanden later weer moest gebeuren. Zij hebben mij aangeraden met haar te stoppen.

Maddox is pas behandeld en was na 1 behandeling helemaal klaar.

Jouw gevoel echter is het belangrijkste dus als je graag een second opinion wilt dan zou ik dat doen.

En nog iets anders: nu ik Bolivia heb teruggehaald ben ik in eerste instantie met haar naar Bodegraven geweest. Daar hebben ze me geadviseerd en na een paar weken heb ik hen gebeld om weer advies te vragen. Ik wilde Bolivia niet in de trailer zetten en toen adviseerde ze mij een arts bij mij in de buurt te bellen omdat het waarschijnlijk alleen nodig was om antibiotica te geven. Ze hebben me het merk genoemd en daarna heb ik een andere arts laten komen. (dit allemaal natuurlijk kosteloos).

Vrijdag werd ik gebeld door Bodegraven: hoe het met Bolivia was! Ik ben er dus erg positief over.

-“Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.” ― Marilyn Monroe

Antoinette

Berichten: 9552
Geregistreerd: 31-08-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-03 23:44

Zelf hebben wij natuurlijk ook veel problemen gehad met ons paard. Wij gaan altijd naar Bosch en Duin. En daar zijn we heel tevreden over.

Maar zelfs nadat Magic daar ingespoten was liep ze nog steeds niet goed. Toen hebben wij ook een second opinion gevraagd bij een Belgische arts. Die heeft haar weer met ander spul ingespoten en dat werkte. Alleen wilde hij qua hoefbeslag het omgekeerde als Bosch en Duin.
Daarover hebben we bij verschillende hoefsmeden geinformeerd, en die gaven Bosch en Duin gelijk.
Dus Bosch en Duin en die Belgische arts samen was super want ze loopt alweer een tijd super!!

Verder heb ik van de zomer een gesprek gehad met een Nederlandse arts die in Duitsland als chirurg werkt, over de klinieken in NL.
Natuurlijk zijn ze in Duitsland op dat gebied veel verder en ook zijn de klinieken groter.
Hij zei over de verschillende klinieken:
Bodegraven: het gaat
Utrecht: ronduit slecht, alleen naar toe gaan met spoed (koliek ofzo)
Bosch en duin: op zich goed, alleen Wellingh een kwallebak
Haha!
Emmeloord: super, op dit moment

IngridM

Berichten: 10474
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-01-03 12:43

Ik ga waarschijnlijk volgende week donderdag weer terug, gisteren liep ze zelfs in stap al niet goed..........het doet me vreselijk veel verdriet en had gisteren echt een rotdag. m'n gevoel vertelt me dat het niet meer wordt wat het was, hoe hard ik er ook voor wil vechten.

Maar okee, ik ga heb ik besloten wel weer terug naar Bodegraven en vraag aan de arts die haar behandelt of ik toch ook een mening van een collega van hem kan krijgen!!!
Als hij hetzelfde zegt, dan moet ik er denk ik maar op vertrouwen dat het klopt wat ze zeggen, maar als m'n gevoel er nog niet goed bij is, dan ga ik toch ook nog even voor een second opinion naar een andere kliniek. Ik zal d'r niet zomaar opgeven........


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: FatCat, Jo_vales, marygoround en 7 bezoekers