Vervolg Leroy

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-06-01 19:49

Ai ai, niet leuk! Het is zo moeilijk om hier een goede hoefsmid te vinden en ik dacht eindelijk dat ik er eentje gevonden had maar er is helaas wat fout gegaan. Sinds mijn nieuwe (sinds een half jaar) hoefsmid Leroy bekapt en beslaat zijn zijn zolen enorm gezakt. Ik begon me hier al een beetje zorgen om te maken maar Leroy heeft van nature al geen goede voeten dus ik dacht dat het gewoon aan Leroy lag. LaNet had ook dezelfde hoefsmid en vertelde dat sinds die hoefsmid bij haar kwam ze hetzelfde probleem kreeg! Dus zij heeft gisteren een hoefsmid laten komen die een hele goede naam heeft en helemaal gespecialiseerd is in warmbloed beslag, correctie beslag en noem maar op. Hij vertelde dat die gedaalde zool weldegelijk te maken had met verkeerd kappen! Er was namelijk iedere keer te veel toon en hiel afgehaald en toen hij een klein beetje in de straal sneed begon het te bloeden! Ook zijn linker schouder was een inch!!!! gezakt vanwege ongelijk en scheef bekappen! Ik kan wel janken en ik dacht onmiddelijk dat ie daarom altijd zo in verzet kwam met rijden. Maar gelukkig heeft ie er volgens de hoefsmid niet zoveel last van kunnen hebben omdat het in 6 maanden geleidelijk is ontstaan en ik meestal op zachte ondergrond reed. En voor die tijd was ie ook al prettig gestoord dus....Dit verklaart wel waarom ie zo kort begon te lopen. Ik baal zo ontzettend maar deze hoefsmid gaat "de ravage" dus opknappen en hopelijk is Leroy dan snel weer de oude. Ik begin me nu ook zorgen te maken over het jonge paard wat ik nog thuis heb. Die loopt prima en heeft een stel prachtvoeten, maar ik wil niet dat die net zo eindigt als Leroy. Mischien dat ik deze ook maar naar die andere smid breng. LaNet zei dat ie nog een gaatje vrij had voor een nieuwe klant. Hij $100 per paard, wordt me een rib uit mijn lijf zucht.... Snik Huilen ik wil nu zo graag naar Leroy toe om hem te "troosten" en ff lekker met hem kletsen maar ik moet straks weer trailrides begeleiden dus dat zal vandaag wel weer niet lukken Frusty


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 20:05

he bah wat een vervelend verhaal zeg. Gelukkig ben je er zelf nog op tijd bij en heeft Leroy er geen last van gehad. En inderdaad, wat een prijzen zeg!! Dat is echt eventjes schrikken hoor. Waarschijnlijk moet jou smid hele einden reizen om bij zijn klanten te komen en dat rekent hij natuurlijk lekker door in de prijs. Maar toch fijn natuurlijk dat je nu een smid hebt die alles weer kan herstellen.

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 22:01

Ach, het is geen onoplosbaar probleem toch? Positief denken! het komt wel weer goed!

En het begint me steeds duidelijker te worden dat in Amerika wonen niet echt ideaal is met paarden. Waarom ben je eigenlijk verhuisd?

Gaat Leroy in het rijden met LaNet nog steeds goed, of staat ie op rust nu met z'n voetjes?

Es könnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-01 11:11

wowie wat ene prijzen. Ik betaal 40 gulden en heb een goede hoefsmid. Hij kapt ook de springpaarden van Erik van der vleuten.(die woont vlakbij)

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Nimber

Berichten: 25631
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-01 11:59

ik betaal ook maar 50 piek mijn smid gaat werken op Utrecht daar speciaal beslag doen en hij doet in nunspeet de politie paarden.
Hij kapt dan met z'n eigen praktijk dus ik moet op zoek naar een ander en heb dus eigenlijk straks ook het probleem: waar vind ik weer zo iemand terug??

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-01 21:34

De mijne is iets van 80 voor voor beslaan en achter bekappen. Als er tussentijds iets losraakt komt hij het gratis weer vasttimmeren. dat vind ik wel heel lief, heb er maandag ook weer gebruik van moeten maken Boos! Ik had echt iets raars, in een ander topic ergens ook al ocver gahd, maar om even kort te gaan, ik had gelongeerd en m'n paard was de vier binnenste nagels en de lip van het ijzer kwijt. Een uur of wat later keek ik eens goed, zit die lip IN de voet. Ze liep er nu ook kreupel mee.
Dus ik als een gek de hoefsmid proberen te bereiken, toen ik hem eindelijk had kwam hij direct Party!!
Hij snapte niet hoe het kon, maar heeft hem eerst losgehaald en toen weer vastgezet, en mij gewaarschuwd voor dat er weleens een ontsteking bij zou kunnen komen....gelukkig niet gebeurd!
Behoorlijk offtopic maar soms moet je je verhaal ff kwijt hè.....

Es könnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-06-01 12:26

ja weet er alles van!na twee hoefsmeden versleten te hebben die het imo niet goed deden heb ik hopelijk nu eindelijk de goede gevonden.hij heeft het zelfs voor elkaar gekregen ijzertjes onder haar inimini voetjes te zetten!en ze loopt als en tierelier.ja hoop dat ik nu eidelijk niet meer van smid hoef te veranderen

soms is het beter om te zwijgen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Lightninggg en 19 bezoekers